- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mlinus
őstag
válasz Alteran-IT #1121 üzenetére
nem túl jók a jelszintek, ilyen adási mellett nem is lenne meg a 4 csatorna, de még a 2 is csak nehezen, illetve docsis 3 jobban szereti a pozitív vételit.
a ping annyira nem érdekes, mivel a speedtest ping mérője nem mérvadó, illetve mivel nincs sok köze a pingnek a sebességhez, és még egy leterhelt hálón is tud jó lenni a ping, köszönhetően a docsis 3nak illetve azért már jobban prioritizálnak minden szolgáltatónál, régebben docsis 1-en és 2-őn se volt ritka az 500as ping esténként jó kis tvnetwork kábelen...
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1121 üzenetére
Üdv!
50felett adási okozhat problémát ezért nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax. -
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1125 üzenetére
Hármas kettesre cserélésével jobb lesz az adási szint, ha letudsz vinni még egy koaxot akkor bejövőre kettes egyik ág modem másik ág hfp utána hármas splitter tévék.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1127 üzenetére
A bejövő koaxra teszed a kettes osztót egyik kimenet modem másikra a szűrőt (rajzon jelölted), utána a hármast aztán a tévéket, de az is elég ha a hármast cseréled kettesre. Ez a szűrő egy visszirányszűrő az alacsonyfrekis zajt tévék felől nem engedi vissza a hálózatra így nem zavarja a visszirányt.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1129 üzenetére
Nem kell erősítő, elég erős a bejövő jel, igen a lenti kettes osztó tévés ágára is tegyél ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1131 üzenetére
De, ez is jó, nem kell venni másikat.
Tehát a padláson és a szobában lévő kettes osztó tévés ágára kell a hpf szűrő.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1131 üzenetére
5-900Mhz splittert is cseréld, azaz két splittert vegyél vagy ha megoldható (egymás mellett van a két kettes) a két kettes helyet legyen a hármas, tehát padláson kettes egyik ága szoba, másik hpf utána hármas splitter tévé.
Link villogással nem kell foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1135 üzenetére
Okés akkor azt a splitter maradhat, viszont a hármast cseréld ki egy kettesre, sárga színűn kívül bármilyen jó pl ez az a lényeg hogy 5-1000Mhz-s legyen, tehát csak egy osztót kell cserélned.
Változtak a modemértékek a szűrő bekötésével?[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1137 üzenetére
Igen, a 2400-as műholdvételre való de kábeltévére is jó, tehát kicserélheted nyugodtan, hármas 6dB-t csillapít kettes 3,5-öt ezért jobbak lesznek az értékek. Padláson a szűrőt első kettes tévés kimenetére tekerd fel.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1139 üzenetére
Kicserélheted csak a ha nem rg6-os hanem rg11-es fekete koax akkor a normál F csatlakozó nem fog rámenni ez esetben ne vágd le a csatlakozót. Ezek a krimpelt F csatlakozók eléggé szorítják a kábelt.
Azért allergiásak mert a csavarosnál jobb a krimpelt és a kompressziós F csaltakozó.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1141 üzenetére
Értem, kicserélheted ártani nem fog, ha akad a net és kihívod őket kicserélik a csatlakozókat elvileg nem kell fizetni.
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1143 üzenetére
Nincsmit, igen javultak az értékek.
Stabilitás akkor lesz jobb ha több adási freki fog menni tehát CMTS bővítés szükséges.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1145 üzenetére
Nálad is ugyanaz a helyzet mint joni55-nél.
Valószínű ugyan az a típusú/konfigurációval rendelkező cmts-van, ami 8/2-tud így a kiszolgált előfizetők fele az egyik adási frekit használja a másik fele pedig a másikat. -
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1147 üzenetére
25-65Mhz között ed3 esetében korlátozott az us frekik száma, UPC-nél 5 a max, az új építésű területeken az erősítők 109Mhz-ig erősítik a visszirányt.
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1149 üzenetére
Kisebb cég, kisebb szolgáltatási terület így kevesebb pénzük van fejlesztésre.
-
Con Troll
senior tag
válasz Alteran-IT #1158 üzenetére
Remélem nem, mert akkor nem teszik zsebre a mondandómat.
Alapból sok problémánk van velük, ez csak az egyik. Egy ÁSZF szerint korlátlan internetcsomagnál ne szabják már meg, hogy mit mennyivel tölthetek le. -
rodrigez
senior tag
válasz Alteran-IT #1156 üzenetére
Ezt még megnéztem, de változást ez sem hozott. Most nem is fut más, egy szem torrent van a letöltési listában, 30 csatlakozott seed-el, de most el sem mozdul a 350kb/s-ről. Ráadásul ez most egy film az útburkolóktól, ahonnan mindig minden 1000-el jön. Szóval, ahogy a kolléga mondta lentebb ez ilyen Keszis dolog lesz
-
rodrigez
senior tag
válasz Alteran-IT #1164 üzenetére
Simán lehet, van ismerősöm aki egymaga egy kisebb település havi adatmennyiségét egymaga letölti. De azért rákeresek a 2.2.1-re. Köszi a tippeket!
-
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1174 üzenetére
Ha több us és ds freki lenne bekapcsolva stabilabb lenne a szolgáltatás.
joni55: Jelenlegi terheléshez kevés a 4/1 freki, 8/4-el simán meglenne a sebesség, max azt tudod csinálni hogy kisebb csomagba visszamész. -
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1176 üzenetére
Attól is függ hogy azon a x ds frekin mennyi előfizető osztozik.
Mai világban minden szolgáltatónak van egy tartalék kapcsolata, lehet van egy tartalék kapcsolat.
joni55 nagyobb lélekszámú településen lakik, így hamarabb elfogy a szabad kapacitás.
Első kőrben cmts-t kellene bővíteni és mindenkit felkapcsolni 8/4-re.[ Szerkesztve ]
-
etejedu
őstag
válasz Alteran-IT #1180 üzenetére
Nem meggondoltam magam, hanem nem tudnak biztosítani szolgáltatást.
Itt a házban alapjában véve Telekom van.
Telekom előfizető voltam. Most költöztem ide és kértem egy áthelyezést. 2hónap huzavona után sem sikerült megoldania. Fel kellett bontanom a szerződést. Externet és Invitel sem tudja mivel ők a T. vonalát használják. PR saját kábelét meg nem tudja ide bekötni. Szívás. -
etejedu
őstag
válasz Alteran-IT #1182 üzenetére
Felsővezeték miatt nem tudja. Nem bérház.
-
drmotto
őstag
válasz Alteran-IT #1182 üzenetére
Családi házba nem fog 2 szolgáltató is kiépíteni hálózatot.Bérházba is csak akkor, ha a lakók előre szerződnek, és elegen ahhoz, hogy megtérüljön.
-
Pecc
őstag
válasz Alteran-IT #1191 üzenetére
Látni a különbséget. Némi túlzással egy példa: mintha fekete fehéret hasonlítanál össze színessel.
-
fatal`
titán
válasz Alteran-IT #1191 üzenetére
Pedig semmi gond nincs a digitális adás minőségével, csak normális box-szal (vagy a tv-vel közvetlen, kártyával) kell nézni
-
Con Troll
senior tag
válasz Alteran-IT #1196 üzenetére
Az ügyfélszolgálatosokat nem tudom honnan szedték, némelyik a legalapvetőbb fogalmakkal sincs tisztában. (Nem nézem le őket, én is dolgoztam ügyfélszolgálatosként egy mobilszolgáltatónál). De azért az gáz, hogy a hölgyike nem tudja, mi az a ping.
A fórummal se mennél sokra, én még ~1 éve írtam oda panaszt, teljesen normális hangvételben. A hozzászólásomat törölték, és kitiltottak.A kisebb csomag kérdéshez kapcsolódóan: itt helyben a cimbiknek vegyesen vannak a csomagok, itt sem kapja meg semelyikünk azt a sebességet, amiért fizetünk. A garantált közelében mozog szintén, mintha csak beállítottak volna mindenkire valami limitet...hogy a minimum azért legyen meg, de a többire szarunk.
Elkeserítő. -
kabelmania27
félisten
válasz Alteran-IT #1198 üzenetére
Nemcsak az optikai hálózat fontos hanem a cmts konfiguráció és az optikai node terület.
Hiába van 8 freki ha nagy a node területe. Amikor tervezték a hálózatot kevesebb előfizető volt, azóta eltelt x év jópáran építkeztek előfizettek használják.
Szegmentálni kellene a hálózatot (több nodera kevesebb előfizető) és bővíteni a cmts-t. -
Con Troll
senior tag
válasz Alteran-IT #1200 üzenetére
Én se bánnám azt az új vonalat...remélem azért a fogyasztóvédelem majd hátsón billenti őket. Bár a panasz beadásával még várnom kell, mert az ügyfélszolgálatos beszélgetéseimet 30 napon belül küldik ki, gondolom húzzák majd a postázást, amíg csak lehet.
Az a baj (és ezt a szerelők is megerősítették), hogy nem nagyon jelentik be a lassú netet az emberek. Így még szép, hogy nem foglalkoznak a kérdéssel, mert nincs elég panasz.
Mondjuk logikus is, mert az előfizetők többsége szerintem nem is figyeli, hogy mit kap. Mari néninek édes mindegy, hogy az aktuális Marichuy részt 5mbittel, vagy 20-szal tölti-e le a dédunoka.
Aki meg méri, az se jelenti be mindig (haverom is szenved a nettel, de 3 év alatt talán egyszer, ha tárcsázta az 1231-et). -
Con Troll
senior tag
válasz Alteran-IT #1202 üzenetére
Arra figyelj majd, hogy ha bejelented a hibát, esetleg kimennek hozzád a szerelők, mérnek, aláíratják a papírt, elmennek, és továbbra is szar a net, akkor 72 órán belül ismét jelentsd be, hogy továbbra is fennáll a hiba. Így nem tudják lezárni az első bejelentésedet javítottként, és nagyobb esélye van, hogy "tovább megy" valami felsőbb osztályhoz a panasz.
-
MODERÁTOR
válasz Alteran-IT #1214 üzenetére
Nem tudom miért kell ezen így kiakadni, és ócsárolni bármely szolgáltatót, a nagyobb forgalmat bonyolító szerver üzemeletetése ugyanis minden szolgáltató hálózatán tilos, egyéni előfizetői szerződéssel! Ehhez üzleti csomag, vagy bérelt vonal szükséges! A nagyobb forgalmat értsd relatív megközelítésben, nyilván más-más minősül nagy forgalomnak egy 5Mbps, és 50Mbps feltöltési sebesség esetén is. Persze tudom, nyilván jó lenne a vállalkozásnak, cégnek, ennek-annak egy 5000Ft-os internet előfizetéssel megoldani a webszerverét, de tudomásul kell venni, hogy ez egy egyéni, otthoni előfizetés, és nem erre való! Pont.
-
fatal`
titán
válasz Alteran-IT #1214 üzenetére
Minden lakossági szerződésben (igen, a trénél, a diginél, meg a upcnél is) benne van, hogy szervert nem üzemeltethetsz. Innentől kezdve nem értem a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Rain
senior tag
válasz Alteran-IT #1221 üzenetére
A modemhez adott telepítő lemezt próbáltam használni, de a telepítés közben újra és újra hiba üzenettel kidob.
Újabb drivert meg egyszerűen sehol nem találok, pedig már egy ideje guglizom...
Van internet a routeren, mert a wifi működik.
"Nincs megállás"
-
plömplöm
őstag
válasz Alteran-IT #1244 üzenetére
hmm, szerintem lehet abból baj, ha a szolgáltató csúcsidőszakban eléri a saját limitjét, legalábbis a bix naplójából én azt látom, hogy a pr eléri a saját 10Gb/s sávszélét. te/szerinted nem?
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
válasz Alteran-IT #1248 üzenetére
ezért kérdeztem tegnap stefan75-től, hogy mit mutat a kábelmodem a kapcsolatról olyankor, amikor nincs internetje. az is kérdés, hogy a ledjei mit mutatnak, ha az adott lámpások sötétek, akkor biztosan nincs kapcsolat. ilyenkor lehetne felhívni az ügyfélszolg, hogy ők látják-e a mazzag végén ezt a modemet, és ha nem, akkor hány perc alatt tudják megoldani a dolgot. szerintem.
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
XXArcAngelXX
tag
válasz Alteran-IT #1264 üzenetére
Jaj de jó hogy valaki válaszolt. Körbeérdeklődtem, illetve az előbb felhìvtam őket. Felvették a hibajegyzéket vagy mit. Kaptam sms-t is róla. Ha távolról nem tudják megcsinálni akkor holnap kijönnek. A wifit le lehet mondani? Egyáltalán engedik ezt? Nem változik a kedvezményem vagy bármi? A modemcseréről meg annyit tudtam meg hogy amikor a csere modem szarik be akkor elég hamar ráállnak a modem váltásra.
The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210
-
XXArcAngelXX
tag
válasz Alteran-IT #1266 üzenetére
Akkor az általad említett Cisco modem sokkal jobban kezeli azt amikor leterhelt a rendszer a mostani technicolorral szemben? A wifiről hajlandó vagyok lemondani. Azt tényleg meg lehet máshogy oldani. Viszont valami még nem tiszta. Holnap ha kijönnek a szerelők, mire hivatkozzak hogy márpedig nekem a Cisco modem kell? Mármint mi az amit nem tudnak hárítani hogy ők döntsék el milyet kapok?
The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210
-
XXArcAngelXX
tag
válasz Alteran-IT #1277 üzenetére
Ma jönnek a szerelők. Hogy mire jutottam majd leírom.
-
zolka95
őstag
válasz Alteran-IT #1272 üzenetére
Szóval panaszkodni kell ahhoz, hogy gyorsítsák a netet?
Nálam szerencsére nincs gond a 20Mb-es nettel. Ritka az ha nincs net.
De azért szivesen panaszkodnék a sebesség növekedéséértFigyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
*mikee
csendes tag
válasz Alteran-IT #1291 üzenetére
Tudom bizonyítani ,hogy volt Nem rég költöztünk a házba, és pár hete festés előtt lefotóztuk a ház minden helységét, és látszik a képen, hogy ott volt Ha úgy nézzük akkor nem csak lopás, hanem rongálás is, hiszen használhatatlanná vált
-
*mikee
csendes tag
válasz Alteran-IT #1293 üzenetére
Feleségem otthon volt, és felmentek megnézni, mert keresték a bejövő kábelt, szóval tanu van rá, hogy hozzányúltak, illetve aznap este be is telefonáltam, meg hát a fénykép.. Nyilván nem az elosztó értékén van a hangsúly, hanem hogy szétszedtek valamit, majd mikor rájöttek , hogy nem ott van a hiba , nem rakták vissza, hanem magukkal vitték, és miután telefonáltam, nem történt semmi, nem hívtak vissza, hogy elnézést, "véletelnül" elvittük, de máris visszavisszük és beszereljük. Ráadásul ma központi leállás volt, se tv/se net. Na és miattuk ugyebár a szabadon foghatató adásokat sem lehetett nézni...
Várok még egy kicsit, és ha nem veszik fel velem a kapcsolatot továbbra sem, hát feljelentem őket -
XXArcAngelXX
tag
válasz Alteran-IT #1297 üzenetére
Na voltak kint a szerelők. A wifit központilag kapcsolták vissza. Kint az erősítőnél szereltek valamit. Aznap illetve utána jó volt a net. Tegnap este óta megint szar. Játék közben egekig megy a ping. Kátszhatatlan. Amikor 03. 05- én bekötötték a netet, 4 hétifg nagyon jó volt utána kezdődött a probléma szóval nem hiszem hogy túlzottan le lenne terhelve a környék. Felhívtam őket, holnap kijönnek és hozzák azt a Cisco modemet amit javasoltál. Wifit pedig lemondom. Más: Az jogszerű hogy a modembe nem engednek belépni mert hogy ne turkáljak benne? Illetve az segíthetne a dolgokon ha 20 megásról 60-asra váltanék fel?
-
XXArcAngelXX
tag
válasz Alteran-IT #1300 üzenetére
Nem nagyon értek a dologhoz ezért kérdezlek téged. Mondjuk a nagyobb csomag pláne nem érné meg ha ezt se rudják jól biztosítani. Akkor a 20-as net marad. Szerinted mire kellene hivatkozni hogy hajlandóak legyenek hozzáférést biztosítani a modemhez? Egyáltalán jogilag ezt tényleg megtagadhatják?
[ Szerkesztve ]
-
XXArcAngelXX
tag
válasz Alteran-IT #1300 üzenetére
Mégvalami lenne, most jutott eszembe. Le tudom majd valahogy ellenőrizni hogy a modem a 8/4 csatornát használja-e, vagy esetleg azt is le tudják korlátozni?
-
XXArcAngelXX
tag
válasz Alteran-IT #1303 üzenetére
Köszönöm Szépen! Az eredményről ugyanúgy maj írok.
-
Con Troll
senior tag
válasz Alteran-IT #1291 üzenetére
Dehogy probléma, örülök is a hsz-ednek, mert jó pár dolgot megtudtam belőle, lesznek érveim a "nemszolgáltató" ellen.
Írásos válasz pipa, az ügyfélszolgálatos beszélgetéseket tartalmazó CD a postán, holnap át is veszem. Így már minden adott ahhoz, hogy megalapozott panaszt küldjek az NMHH-nak, és a Fogyasztóvédelmi Hivatalnak.[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
válasz Alteran-IT #1313 üzenetére
Köszi.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
XXArcAngelXX
tag
válasz Alteran-IT #1317 üzenetére
Na kint voltak a szerelők gagy 3 napja.. Meghozták a modemet. Az a Cisco amit javasoltál. EuroDOCSYS 3.0-ás. Este ugyanúgy meg van a leterheltség de ebből annyit érzékelek hogy nagyon ritkán egy-két másodpercre felugrik a ping 400 körüli értékre, a modem villog mint fene utána stabil 7-49 között van a ping de nagyrészt 18 vagy alatta. Ami röhej hogy az FPS is ugrott vagy 15%-ot. Azt mondták a szerelők, a héten sávszélesség duplázás lesz nálunk. Köszönöm a segítséget! Ja és a modem 8/1-ben üzemel.
-
őstag
válasz Alteran-IT #1321 üzenetére
"Na meg meséljetek már erről a sávszélesség emelésről. Azt hallottam, hogy már ők is terveznek 100 Mbit/s felüli csomagot, hogy le ne maradjanak a többi szolgáltatótól (különben végük olyan területeken, ahol van konkurencia), na de ez a duplázás mit takar? A jelenlegi előfizetők csomagjait dupláznák? Na meg mindenhol, vagy csak ott, ahol van konkurencia? Csak mert ott szokásuk ilyet csinálni, viszont a gond az, hogy a többi előfizetőre meg sz@rnak rá."
Nem tudom hogy miként tervezik megvalósítani, de sztem duplázás nem lesz, a régi ügyfelekhez nem nyúlnak, hanem csak simán az eddigi 60/5-ös csomag felett ott lesz egy 100 mbites opció.
Mi még anno sok éve mikor beköttettük a netet 5/1-es csomaggal kezdtünk és mikor lejárt a hűség, mindig jöttek hogy occsoé' újabb 2 év hűségért kicsit megemelik a sávszélt, most tartunk 60/5-nél.Itt a T-n és az Invitelen kívül más konkurencia nincs és ők is csak max 20/1-es csomagot adnak(De hogy miért csak ennyit, ez mondjuk érdekelne. )
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
*mikee
csendes tag
válasz Alteran-IT #1327 üzenetére
Nem feltétlen lenne ugyanolyan szar a hálózat, mert egy hurokátengedésnél pl már az új szolgáltató DSLAM-jára kötik az előfizetőt, ami lehet hogy nem az ócco kategóriás és esetleg stabilabb. Persze, ez még azért édes kevés, a második világháborús réz érpárakat ez nem feltétlen hatja meg
-
*mikee
csendes tag
válasz Alteran-IT #1329 üzenetére
Anno 2006-2007-ben nyomták le hatóságilag a hurok bérleti díját annyira , hogy megérje vele foglalkozni, és akkoriban ez úgy ment , hogy a T központjaiba betelepültek az alternativ szolgáltatók a saját berendezéseikkel (actel, gts-datanet...stb) , sőt más módja akkor még nem is volt ennek, csak ha az adott szolgáltató betelepült az adott központba. Ez is változott már? Mert akkor már tényleg értelmét veszíti technikalilag/minőségileg a hurokátengedés. Ugyanolyan, mint normál adsl-nél tökmindegy hogy kinél fizet elő az ember (az árat leszámítva), mindegyiknél ugyanolyan szar vagy jó lesz a kapcsolat (ha figyelmen kívül hagyjuk a szolgáltatóknál fellépő központi jellegű hibákat, amiket viszont 1-2 órán belül kijavítanak, mivel ez esetben az összes előfizetőt érintik).
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest