Aktív témák
-
Ahhoj
aktív tag
Lehet venni 3,5-es helyre szerelhető, 4 ventillátor fordulatszámát szabályozni tudó potmétert?
ha nem, akkor esetleg vállalná vki, hogy készít nekem egy ilyet? :)) -
Bass
addikt
Lehet asszem kb 8000forint és a http://www.overclock.hu/-n rendelheted meg de a Coolnes oldalon vannak okos ötletek ,én is csináltam onnan igaz kapcsolókkal 12-8 voltról mennek de hangjuk nemigen van.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
hja 3.5-re azt nemtom ez 5.25-re van:))(
-
Bass
addikt
Hol laksz?
-
Ahhoj
aktív tag
-
Bass
addikt
Kellene egy rekesztakaró lap meg lé,de szerintem jobban jársz ha megcsinálod(ami kb 1,5 óra)mert ha én csinálnám meg az kicsit sokba kerülne nekem,postaköltség ,csomagolás,cuccok ez kb 3000pénz lenne,az anyagár meg kijön egy ezresböl és egty kis barkácsolás nem árt(szerintem)de ahogy gondolod
-
Bass
addikt
Híradástechnikai alkatrész árusító boltban,fel van írva hogy mi kell hozzá durván egy ezres,http://www.coolness.hu/mod/fankont.html annyi a külömbség hogy nekem két floppynak való hej van és én oda szerkesztettem be de ott is elfért.
-
andorpapa
őstag
''Tekerőkét'' lehet kapni is, csak be kell gyalogolni a helyi elektrotechnikai boltba! Persze nem árt tudni, hogy milyen kell! Sajnos én csak hűtök, nem moddolok, így pontos útmutatást nem tudok adni, de a neten sok leírás található, magyarul is.
COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
Bass
addikt
Nem de ahoz kerll még egy két kütyü ehez elég az 1W-os poti de ha cuccok nélkül csak a vezetékre akarod kötni akkor kell 5W 6W-os de az már 1000forint/db körül mozog az 1W-os viszont 160forint de az bonyolultabb jobban jársz a kapcsolókkal(szebb is)
-
andorpapa
őstag
Hát most fejből nem megy egy sem, de foglalkoztak ezzel a HWSW fórum Tuning szekciójában, ott keress rá, már jópár ember érdeklődött ezzel a témával kapcsolatban.
Amúgy tényleg a kapcsoló a legegyszerűbb. Nem véltetlenül kerülnek annyiba a rendes potis cuccok. Na jó, keresni is akarnak rajtuk, de azért költségesebb egy olyat összerakni, mint egy kapcsolósat. Persze igaz az is, hogy a potméteres verzió jobb, de hát ez van.COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ha már úgyis erről van szó: tudja valaki hogy hol lehet 4 csatornás potmétert kapni? B típus kéne (asszem ez logaritmikus skálájú), mert hangerőt akarok vele szabályozni :)
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
Ahhoj
aktív tag
L7808CV stabilizátor <-- és ez mire kell a potméterben? (ha már csinálok ilyet, akkor értsem is, mi miért van úgy, ahogy lesz :) )
-
Bass
addikt
Ez a kapcsolókra kell ez lényegében az ellenállás ami 8voltra szedi le 12-röl a szám ami van a stabilizátoron ott az utolsó kettő jelzi hogy 8 voltra konvertál ha 7 vagy 6 voltost akarsz akkor 06 legyen a végződése de a 8 volt is csöndes üzemmódot tesz lehetővé jó hüttés mellett úgyhogy jó a 8 volt
-
tomcs
őstag
konzervativabb helyeken a tekeroket hivjak potenciometernek.. amugy szvsz szerintem is jobban jarnal par 3 allasu kapcsoloval esetleg leddel meg jol is nezne ki az egesz bar ha nem szereted a vilagitos cuccokat akkor azt lehagyhatod.. legprecizebb akkor lesz ha az ellenallasokat a ventik aramfelvetele alapjan lovod be, de annyira nem kulonboznek ezert van nemi letjogosultsaga az ''elore gyartott'' cuccoknak.
-
Ahhoj
aktív tag
ez van írva:
''...majd ugyanazon oldalon lévő lábakhoz külön-külön hozzácinkeztem a kivezető kábelt.''
itt mi a kivezető kábel?
a female molex csatlakozó sárga madzagja?
egyébként nem volna célszerűbb female molex csatik helyett olyan 3 pin-es csatikat tennie, amire már közvetlenül rá lehet dugni a ventiket? -
Ahhoj
aktív tag
coolermaster saf-b82 ventikre gondoltam.
elvileg 2500 rpm-en is max 26 dBa a hangja. és a 4 vagy 3 ventiből 2 vagy 3 befelé fújná a levegőt, így alacsony fordulatszámon is sok levegő menne be. gondolom én. és halk is lenne. gondolom én :))
a 3 állás az ezeket jelenti:
off
12 volt
8 volt
? -
Ahhoj
aktív tag
meg még az nem teljesen tiszta, amit a föld-del magyaráz :)
(még soha nem barkácsoltam semmi elektromos cuccot. (legfeljebb szét, kis kalapáccsal :) )) -
Bass
addikt
Ha jól megnézed a képeket akkor láthatods hogy rá lehet gudni a ventiket a molex csatlakozó meg az ami a tápból jön ki a külömböző egységekhez, sajna én külön nem keptam ilyen csatikat de lehet venni ilyen y kábelt 290forint volt darabj és ebböl kettő pár kell (nekem volt itthon egy) a kivezető kábel meg az áramkábel a földet meg elég ha összesodrod azt annyi a képen ez is szebben van megcsinálva
-
Bass
addikt
Igen a három állás fent 12 volt(nálam ,nálad lehet lent is)középen ki lehet kapcsolni és lent van a 8 volt,de ha megveszed a cuccokat akkor egyböl rájössz a dolgokra,mert ott kell lennie elötted a cuccoknak
-
Bass
addikt
Na van öt kapcsolód (az egyik kikapcsolja az összeset egyszerre,én ide raktam egy állapotjelző ledetamihez kell egy kis ellenállás is mert kisül ha közvetlenül rárakot az áramra) van 4db olyan csatlakozód(molex)ami a 8 centis ventikre megy rá,ide elég egy fekete(föld)és egy sárga vezeték,ezeket miután a stabilizátorokat ráforrasztottad a kapcsolókra,ahogy a képen is van a cstikból kijövő sárga vezetékét a kapcsoló fenti pöckére forraszd rá a föld(fekete)kábelek végét csupaszícsd le és sodord össze majd tegyél a végükre egy kis cint majd szigeteld le őket.
-
Bass
addikt
Baranyai vagyok úgyhogy nekem mind1:))
-
Bass
addikt
Ezt kicsit nehéz elmegyarázni de ha megveszed a cuccokat és ott lesz elötted egyböl rájösz hogy mit hová kell kötni(töltsd le az oldalt ahol a mod van és közbe nézd)ja és próbáld ki egy adaptarrel mielött beszerelnéd hogy müxik-e.
-
félisten
Panther, ha van rá 2.5 e pénzed, akkor digitálisra csináld.
while (!sleep) sheep++;
-
Ahhoj
aktív tag
az számít, hogy a kapcsoló hátulján alulra vagy felülre kötöm az áramot?
-
Ahhoj
aktív tag
stabiliátor és ellenállás között mi a különbség?
-
LukE
veterán
4volton kevés dolog fog menni:(.
Ugyan mondtad, hogy nem tudsz/szeretsz drótozgatni, de talán max, poti, off állásokkal tudnád szabályozni. Mondjuk 1 nagy poti sokba tud kerülni, de mehet ICvel is, pl: [L]http://casemods.pointofnoreturn.org/vregtut[/L].''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
LukE
veterán
hát LOMEX árlistában én poti címszó alatt csak mono vagy sztereó darabokat találtam:( Szóval ha egyszerre akarja állítgatni a 2x2 csatornát, akkor ez így nem jóó.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
Aktív témák
- ssupd Meshlicious Full Mesh fekete mini-ITX ház - dobozos!
- GELID Extreme Thermal Padok 80x40 12W/mk - Legjobb ár!
- Fractal Design Define 7
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- LEGRAND 311063 KEOR SPE jó akksi, hosszú üzemidő szinuszos szünetmentes 2000 VA UPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest