Új hozzászólás Aktív témák

  • Beniii06

    őstag

    válasz Kicsirics77 #1364 üzenetére

    Akkor a banándugót cserélted fel, erre voltam kíváncsi. Azért kérdeztem, mert ha nincs olyan ismerősöd, aki meg tudná csinálni, lefotózva, PM-ben elküldve, szívesen segítenék mi lehet az esetleges hiba. Azért is voltam kíváncsi, hogy milyen tápod van, mert az egyszerűekben nem szokott védelem lenni vagy csak "névlegesen". A labortápok, azért komolyabb rövidzár, illetve túláram/fordított polaritás védelemmel szoktak ellátva lenni, akkor valószínúleg a táp rendben, azt könnyebb is lett volna javítani.
    Csavarhúzó csak addig kell, amíg lebontod a burkolatot róla :DDD , utána elég egy komolyabb multiméter(ellenállás, szakadás, kapacitás mérők), de van olyan ami pnp és npn tranzisztort is tud tesztelni + páka és ólommentes ón, bár itt gondolom ennél sokkal bonyolultabb technika van benne(látatlanban nehéz megmondani). Ha szerencséd van, elég valamelyik bemenő passzív alkatrészt cserélni(azt írtad van benne védelem), de ha valamelyik IC/mosfet tranzisztor szállt el, az húzósabb lesz.

    Ilyen "-rpt" nincs a rádióban, csak RTP-RL, de ahogy videóban nézegetem, ennek a zajzárhoz van köze. Van viszont SHIFT-D, ott állítottam be "-" és az OFFSET "007.600", illetve másik frekvencián "000.600". Megyek is, megnézem működik-e, de szerintem túl messze vagyok.

    Ami még nem világos, hogy pl. a HG0RUA-nál, elég a lemenő frekvenciát elmentenem és arra tenni csak R-CTCS 131.8 Hz-et(vevő) vagy kell T-CTCS 131.8 Hz is(adó)?
    -Egy csatorna mentési helyre megoldható vagy mindenképpen külön kell neki egy másik csatorna mentett helyre?
    -Ha a felmenőre állítok -7600 offszetet, akkor nem pont a lemenő frekvenciáján adna pont a készülék? Ez nem világos, ha csak a lemenőre is állítok -7600 offsetet, de akkor meg minek az offset, nem mindegy lenne, ha konkrétan a lemenő és felmenő frekvencia működne offset nélkül?

    [ Szerkesztve ]

    "Got any other secret weapons?"

Új hozzászólás Aktív témák