Új hozzászólás Aktív témák

  • Psanyi42

    tag

    válasz MR_Joe #6410 üzenetére

    A TIA portál tényleg sokban különbözik a korábbi programozóhoz képest. Például ha az optimalizált blokk hozzáférést kikapcsoljátok, majd vissza, akkor már fogalma sincs róla, hogy mi van, de a plc ugyanúgy stop-ba áll, ha nem megengedett műveletet használnátok.

    Szimuláció: 1200/1500 PLC-k a TIA portálos szimulációval működnek, úgy kell működésre bírni, hogy elindítod, rányomsz hogy új project, itt van 2 lehetőség vagy 1200 vagy 1500 értelemszerűen a neked megfelelőt választod ki. (A programozó ablakból csak az 1500-as plc-hez tudja elindítani a szimulációt, nem értem miért, de mindegy is) Ezután a TIA portálból letöltöd a hardverconfigot, ha a a programot is le akarod tölteni, néha megadja magát, és nem engedi, ezért célszerű először csak a hardverconfigot letölteni rá. Ezután mehet a program letöltés is, és minden működik. Szimulálni ugyan úgy lehet, mint ha watch tablet szeretnél létrehozni, csak itt sim table a neve, akkor éred el ha kirakod nagy képernyősre a szimulációs programot. Ebben lehet létre kell hoznod új sim tablet, mert nekem volt hogy az alappal, ami benne van azzal nem engedte, ezt sem értem, hogy miért. (Szerintem sokkal jobb, egyszerűbb, kezelhetőbb és gyorsabb volt a régebbi plcsim). Memory resetet ne nyomj soha, mert attól csak crashel, csak nagyon ritkán végzi el a tényleges mem resetet, és akkor is csak 1-2 perc után.

    Ha 300/400-as PLC-t szeretnél szimulálni, akkor elvileg a régebbi PLCSIM is feltelepütl a gépedre, valahol keresd meg. Itt a kapcsolat típusát is ki kell választani a megfelelő hardverconfig szerint, és itt is először a hardverconfigot kell először letölteni.

Új hozzászólás Aktív témák