Új hozzászólás Aktív témák

  • aboutterms

    csendes tag

    válasz crucified #6427 üzenetére

    A Bradley-s részre:

    Az hogy B-s vagy C-s, elvileg nem számít. A mostani RSLogix 500 tud beszélgetni mindkettővel. Legalábbis én még nem találkoztam ebből fakadóan problémával...
    Soros-USB sokfajta van, én egy MOXA UPORT 1110-et használok, általában jó szokott lenni, de hagyott már cserben ez is. A kollégák itt majd ajánlanak jobbat, ha tudnak.
    Online úgy tudsz menni, ha előbb az RSLinx szoftverben összelövöd a kommunikációt. Ott a Configure drivers -> RS232 DF1-et kell választani. Megadod a soros-USB COM portszámát, beállítod a komm. paramétereket. Ha nem tudod, az Auto-configure meg szokta találni. Ha ez megvan, az RSWho lapon a DF1 driver alatt látni kell a PLC-t. Ameddig ott nem látod, az RSLogix sem fogja látni.
    Ha ez megvan, akkor RSLogix -> Comms -> Who active. Kiválasztod a PLC-t majd upload. Ha van projectfájlod, de nem egyezik az online verzióval, akkor a megnyíló ablakban a Browse gombbal kikeresheted, és az Uplode use file-lal felfrissítheted az online programmal. Ez azért jó, mert program kommentet csak az offline file tartalmaz, és így a leupload-olt file-ban is meglesznek ezek a kommentek.
    Kb. ennyi, remélem segítettem.

Új hozzászólás Aktív témák