Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz DM-Fan #88687 üzenetére

    Szerintem kicsit túl bonyolítod a magyarázatot, s a száraz tényekkel nem biztos, hogy mindenki egyet fog érteni. S a fórumtárs eredeti kérdésére talán még személyes tapasztalata is be fog ugrani.
    Egészen egyszerű szerintem a történet. 2008-ban a Pekingi Olimpia közvetítésével kezdődött hazánkban a hd közvetítés. Azt én még crt tévén, de hd-s beltériről néztem. De gondolom sokan jártak hasonlóan, hogy hamarabb volt hd képes forráskészülék, s arról lejátszva nézték a crt megjelenítőn a hd anyagot. Az a helyzet is hasonló, mint a 4K anyag nézése full hd-s megjelenítőn. S szerintem ilyen tapasztalata szinte mindenkinek lehet, amikor is elkezdtek terjedni a hd-s anyagok, de a megjelenítők még drágák voltak. Csak ez már jó pár éve volt, így nehezebben ugrik be mindenkinek.
    A 4K - full hd megjelenítőn még meg van az az előnye is a HD - crt -vel szemben, hogy itt már maradhatott a digitális jelátvitel, míg a hd anyag crt-én való megjelenítéséhez át kellet analógra alakítani a videójelet.
    Ha erre a történetre vissza emlékszünk, akkor belátható, hogy jobb lehet a 4K anyag full hd megjelenítőn is. Egyre kell figyelni lejátszó vásárlása esetén, hogy a HDR- SDR konverziót jól csinálja a lejátszó, mert az viszont tönkre vághatja a megjelenítést a full hd megjelenítőn.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés