Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz tamáspapa #83125 üzenetére

    "Nekem eszembe jutott valami. Ha sík felületű platón megoldható a szállítás, akkor keresni kell olyan vastagságú hullámpapírt, ami a képernyő káva és az üveg közötti kb. 0,5 cm-es szintkülönbséget kiegyenlíti, azt beszabni a képernyő méretének megfelelően, a kettő közé pl lepedőt beteríteni és úgy képernyővel a plató felé (lefelé) fordítva szállítani. Persze, ha nincs sík felület, akkor majdnem mindegy, mert valahova öszpontosulva úgy is kap alulról nyomást, vagy belibeg az üveg, onnantól meg a jó isten tudja, mi lesz. Vagy semmi, vagy valami... "

    Közben Te is rájöttél, hogy ez nem működne, pontosan azért, mert ezzel semmilyen légrést nem töltesz ki, csak ami a káva és a külső plexilap (tehát az még csak nem is üveg) között van. Ettől függetlenül a panel a készüléken belül még libeg és károsodhat (nagy eséllyel fog is).
    Nem megoldás ez a káva nélküli készülékeknél sem (pl. VT60), hisz kívül ott is csak egy plexilap van, ami között és a panel üvegsíkja között szintén van légrés. Csak a ZT60 volt olyan, ahogy nem volt levegő a külső réteg és a panel üvege között, de ott sem működne ez a megoldás, mivel az üveg tehetetlensége ott is adott. Nem véletlen, hogy még ezen modellek sem szállíthatók fektetve. A nagyobb panelek különösen érzékenyek erre.

    Kernel: "Úgyhogy elég jól ki van az találva, valójában kíváncsi lennék, hogy látott-e már valaki olyan embert, aki látott már olyan plazmát, aminek fektetett szállítás miatt bármi baja lett."

    Olyannyira látott, hogy itt a topicban is volt anno két felhasználó is, aki fektetve vitte haza az eladónál még hibátlan készüléket és a fektetve szállítás miatt egyiküknek szemmel láthatóan megrepedt a panel, a másikuknak pedig megjelent egy függőleges lila sáv a panelen az első bekapcsoláskor. Szóval nincs ez annyira kitalálva, illetve de, ki van, ezért is jelzik egyértelműen a csomagoláson, hogy csakis állítva szállítsa az ember.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák