Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz DM-Fan #7997 üzenetére

    Én kötelezőnek érezném a 4:4:4-et, de nem így (RGB-ből nem megy, ha pedig a HDMI kábel másik oldalán kell az RGB-ből YCC-t csinálni, akkor az is van kb. olyan fájdalmas, mint eldobni a chroma pixelek felét) és jó dolog ha vannak ezek az extra CMS funkciók, de szerintem annyit nem érnek ezek, mint amennyivel drágább lesz a GT az ST-hez képest.

    Az még egy jó kérdés (és ritkán térnek rá ki a tesztek), hogy a precizitással és színszámítással (nem csak a színeket egy ponton és a szürkéket 10 ponton mérve, hanem a teljes gradienseket és a kevert színeket nézve) mi a helyzet. De az alapján, amit írnak a tesztek, már ez is jónak tűnik az ST-n is.

    A mozgókép kezelésről ódákat zengtek már az ST-n is (bár ezt mindenkinek magának kéne megeznie, hogy neki bejön-e, vagy még jobban vibrál pedig már a G14 paneleket se bírta...), a kontraszt növekmény látványos a számok alapján, de megvan az ST-n is. Ezek lehetnek az nyomós érvek a mérlegen.

    Így szerintem ezek alapján az ST lesz idén a best-buy, és inkább nagyobb ST, mint kisebb GT; ha már nem is fér a nagyobb, de van pénz, akkor esetleg GT/VT, de szerintem többet ér félretenni a különbözetet és hamarabb cserélni újabbra (lehet hogy jövőre már az ST60-on is alap lesz a 4:4:4 és nem is kell végre a 10p szürke).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák