Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz tlala #37693 üzenetére

    Én is újralőttem már a D550 szervízmenüjében az egész ADC/WB részt (kalibrálás), de nagy csodák nincsenek ott elrejtve, amit bárkinek érdekes lehet otthon piszkálni.
    Mondjuk ezt konkrétan kényelmesebb onnan megcsinálni, mint a user OSD-ből és van pár olyan opció, ami onnan nem érhető el, de lehet vele egy leheletnyit finomhangolni.
    Mondjuk érdekes, hogy megcsináltam pöpecre, hogy az RGB=0 input még fekete, az RGB=1 már kezdi ditherelni a legelső szürkét, és hiába hogy LCD-men is így volt, most hogy magasabb a kontrasztarány, így feltűnő hogy sok film sohasem megy le 0-ig, a stáblista háttere is egy-két lehelettel világosabb, ahogy a "mindjárt felkapcsolom a zseblámpát a vaksötétben" típusú jelenetek is, elütnek az alsó-felső fekete sávoktól ha direkt erre figyelek, szóval utólag fogtam a brightness csúszkát a user menüben és lentebb pöcögtettem picit, hogy legyen néha fekete is a filmekben. :DDD

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák

Hirdetés