Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Death Stranding előzetes gondolatok:

    Egy ideje már kattogok ezen, úgyhogy most kiírom magamból gyorsan, aztán max. lehet majd rajtam utólag röhögni. Sőt lehet, hogy én is fogok magamon. Talán már a Gamescom után?! Meglehet.

    Na szóval, szerintem van baj (is). Hagyjuk a kliséket, hogy ebből még bármi lehet, és biztos, hogy jó lesz. Mert mindkettő igaz szerintem. De én elvakultan bízok Kojima-ba. Viszont mi van azokkal, akik nem? Akik nem ismerik?! Rengeteget olvasom, hogy "nem játszottam még Kojima játékaival, de ez tuti vétel!". És ez is örömteli. De ez a marketing ami eköré a játék köré van építve, ez kérem el van ba...ltázva. Kojima szereti a titkolózást, a misztikumot. Ezt már többször is bizonyította. MGS2, Phantom Pain "bemutatása". Ugyanakkor szerintem ezt amit most a DS-nél játszik, ezt nem szabadna. Nem is értem, hogy a Sony miért hagyja ezt.
    Feltételezhetően a világ összes pénzét megkapta most Kojima. És ha megnézzük azokat a színészeket, azokat a zenészeket (állítólag a Chvrches is csinál zenét a játékhoz), akkor iszonyat összegekről lehet itt szó. A fejlesztésen felül is.

    Szóval a Sony borzasztó nagyot kockáztat ezzel a címmel. Ha levonjuk Kojima nevének "marketing értékét". És még így is megy ez a titkolózás. Van még 98 nap, nem kevés. De még azt sem tudjuk, hogy milyen stílusú játék lesz ez?! Engem leginkább az zavar (és ezt leírtam már többször), hogy helyszíneket sem mutatnak. Mutogatják az Izland-i helyszínt és ennyi. Aki nem követi, azoknak leírom, hogy Kojima manapság folyamatosan osztja meg a képeket a játékból twitteren. Azokon a képeken is ugyan az a helyszín szerepel mindig ([link], [link]). És tudjuk, hogy a Phantom Pain-nek is mi volt a legnagyobb rákfenéje. A helyszín, igen. Elvakult vagyok, már megvettem a játékot. Ugyanakkor nagyon felcseszne, ha csak azt a bejárható helyszínt kapnánk meg. Pedig eddig minden jel arra utal.

    És akkor ott van az a téma, amivel nem is nagyon érdemes foglalkozni így tudatlanul, hogy mi a fene lesz ez?! Kojima nem mond semmit, biztos azt akarja, hogy nagyot szóljon ez az új "stílus" amit kitalált. Sőt lehet, hogy spoiler is lenne. Nem vagyok biztos benne, hogy van értelme ennek az eltitkolásának. Mert Reedus és Mikkelsen is lenyilatkozta többször, hogy Kojima részletesen elmondta nekik, még sem értik, hogy mit akar a mester. Fingjuk sincs róla, hogy ez hogy lesz az ami. Akkor szerintem mi is kaphatnánk több infót erről. Egyébként én úgy gondolom, hogy a csavar itt abban lesz, hogy minden játékos single player tevékenysége ki fog hatni a másikéra. Ezért lenne spoileres a miként elmagyarázása. Remélem Kojima nem becsüli túl a játékosokat, úgy mint a MGSV-ben az atom leszereléses dolognál. Mert akkor könnyen megeshet, hogy az egész nem fog működni.

    És, hogy miért aggódom? Mert hiába tartom a legzseniálisabb játékfejlesztő/rendező/producer stb-nek. Most nagyon a tűzzel játszik. Ha ez nem jön be, akkor szerintem a kutya nem fog neki dollármilliókat adni a következő projektjeire. Ebben az egészben nagyon meg van az, hogy a teljes szabadság azt eredményezheti, hogy túltolja. Persze nem, én bízok benne. De ha mégis? Akkor mi lesz? Hogy írhatnék utána róla ilyen istenítő gondolatoka?! Tök ciki lesz. ;] :)

    Na de talán majd most a Gamescom-on mutat nekünk valami konkrétabbat. (tuti nem)

    A Sony... Nem értem őket, most vagy iszonyatosan meggyőzte őket amit láttak, vagy takargatják a torzszülöttet...

    Tuti, hogy nálam itt senki nem várja jobban ezt a játékot. De be kell vallani, hogy rezeg az a léc még. És kíváncsi vagyok, hogy mikor mutatnak végre olyan gameplay-t amitől teljesen megnyugodhatunk. Ez a kettős érzés megvan szerintem a legtöbbünkben, akik várják a játékot. Biztos jó marketing ez így?

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák