Új hozzászólás Aktív témák

  • HD

    csendes tag

    Sziasztok,
    Pár napja tulajdonosa vagyok egy 65PUS7363 tv-nek, egyenlőre ismerkedünk. Hozzátartozik, hogy eddig mindig Philips tv-m volt, a kép minőség miatt vettem most is. Nekem ezek a mindenféle kép javítok, szappanopera effekt stb sose jöttek be, korábban minden tévémet monitor/pc módban használtam (melyiken hogy hívtak) mert számomra úgy volt a legjobb a kép, ebben a beállításban ugye kikapcsol mindenféle képjavító baromságot.
    A mostani tévémnél ezzel problémába ütköztem, mivel a monitor mód csak nagyon korlátozott források esetén aktiválható, amúgy szürke a lehetőség. Van egy set top boxom ami tudja 2160p 50Hz, ez esetben aktiválható a monitor mód, illetve ha PC-met köröm rá (régebbi radeon 7660D, csak full HD-t tud) akkor csak, ha 60Hz re állítom a kép frissítést akkor tudom monitor módba tenni, 24Hz nél nem, ami fontos lenne. Ha nincs monitor módban a tv hiába kapcsolok ki minden javító hokusz pokuszt lényegesen gyengébb a kép, akár ha csak egy PC desktopot nézek, elmosódottak a betük, nem is értem ezt az egészet, miért kell szándékosan elrontani a képet javítás címszóval. 60hz-en monitor módban ég és fold a különbség, teszek fel majd képet.
    Nincs valakinek esetleg tudomása, ötlete, hogyan lehete előcsalogatni ezt a monitor mod beállítást 1080_24p esetében is? Ugyanez a bajom a UPC-s set top boxal (tudom tegyek bele camot, de a műsorvisszanézőt használjuk, így ez maradna), 1080i 50Hz en adja a jelet, és hát nem vagyok elégedett a képpel bárhogy állítom, ott is a monitor mód lenne a megoldás számomra.
    Amúgy ha 4K-s tv adást nézek úgy gyönyörű a képe, spanyol focit meg forma1-et is néztem élőben UHD-ban, monitor és HDR módban az nagyon tuti volt :)
    Ha szeretnétek írok majd bővebben a tévéről, vagy kérése ki tudok próbálni szinte bármit rajta.
    ha bárkinek bármi tippje van ne tartsa magában, köszi aki segít!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák