- DIGI kábel TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Programozás topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mesterséges intelligencia topik
- OpenWRT topic
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz fatal` #18464 üzenetére
"De az IE-t ugye nem neked fejlesztik, hanem sokmillió usernek. Átállítod és kész, az Opera alapbeállításai is szarok, mégsem szidja emiatt senki."
Szerintem nem szarok az Opera alapbeállításai. Honnan tudod, hogy nem szidja emiatt senki?
Az IE-nek ez a beállítása viszont eltér az összes népszerű mai modern böngészőtől, biztos a többi böngésző gyártója a hülye.Egyébként igazából nem nagyon értem, miért nyilvánítasz úgy messzemenő véleményt a Gmailről, amikor előbb mondtad, hogy egyáltalán nem használod a "webes szar" felületét, csak gondolom most a kedvünkért, hogy bebizonyítsd, neked van igazad, kipróbáltad pár kattintás erejéig. Én hosszú távú használatról beszéltem, amikor kijönnek az idegesítő dolgok, és a böngészők közti különbségek. Például az, hogy a Chrome-ban gördülékeny a Gmail használata, Operában viszont sok esetben nagyon nem az. Nem azt mondtam, hogy kattintasz párat, és már az is borzalmasan lassú.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz fatal` #18464 üzenetére
"Ráadásul alapbeállításként is be van kapcsolva."
Ezt ne nagyon hangoztasd, a végén még a 12.14-ben kikapcsolják. (Linuxon is ezt tették, mert ott még rosszabb a Smooth Scroll)
(#18465) Sk8erPeter: "Én hosszú távú használatról beszéltem, amikor kijönnek az idegesítő dolgok, és a böngészők közti különbségek."
Én már rövidtávú használatkor is látom a különbséget. Operával szar, Chrome-mal (mivel arra tervezték) jó. De még Firefox-szal és IE-vel is jobb, mint Operával.
Egyébként meg az én szemszögemből kicsit mindkettőnek (M2 és Gmail) megvannak a maguk hibái. De így vagyok az Operás RSS olvasó és a Google Readerrel is. Utóbbi esetében például nem értem, hogy amikor a cloud rendszerek fénykorukat élik, miért nem tudják a kettőt olyan IMAP-szerűen ötvözni. Hogy alapból egy webes hálózat fetcheli a feedeket, de mikor hosszabb távollét után (ami bizonyos, alacsony limites és szélsőségesen pörgős (néha napokig semmi, néha pár óra alatt sok feed) csatornák esetében jelentheti akár a 8 órás alvási ciklust is, amíg esetleg a gép is "alszik"). elindítom az Operát, akkor lehúzza a kliensbe és onnantól a kliens veszi át a fetchelés szerepét, majd felszinkronizálja az aktuális állapotot a szervernek.
Appdata témában egyébként didyman-nel értek egyet. Ritka nagy pofátlanságnak tartom a Google részéről, plusz biztonsági rés, amit már említettem (bármilyen folyamat UAC-ot megkerülve kicserélheti a chrome.dll-t, hogy csak a legtriviálisabbat említsem.
A hízó cache engem nem érint, de szintén nem tartom jónak, meg hát így könnyű gyorsnak lenni, ha becacheli a fél internetet Amit még említenék az a temporary downloads hiánya, az is vicces.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Automata kávégépek
- DIGI kábel TV
- Politika
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja