Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz Sk8erPeter #23110 üzenetére

    Engem nem izgat (ill. pusztán technikai szemmel természetesen igen, de azt most hagyjuk), hogy milyen előremutató, ha egyszer lassabb, problémásabb (nem a végtermék előállítását, hanem a használatát tekintve) benne valamit megoldani, mint Flash-ben (a Flash-t sem szeretem, nagyjából pont azokért, amelyeket írtál, csak mondom, ha esetleg erre asszociáltál volna). Persze röhöghetsz, meg nyújtogathatod a nyelved, de egyelőre sajnos ez a helyzet, bármilyen nájsz is papíron a HTML5, én nem fejlesztek benne, hanem használnék egy oldalt, ahol ilyen van, és azt látom, hogy többnyire nem jó (igen, talán csak egyelőre, ezt te talán jobban tudod, mert ha jól rémlik, ilyesmivel foglalkozol, remélem, te legalább látod a fejlődést, mert úgy néz ki, ez lesz a jövő). Inkább azoknak kellene körülnézniük, akik olyan hulladékokat alkotnak, amelyek miatt éppen panaszkodom. Biztosan egyszerű lehet megoldani, ha még egy olyan nagy oldal, mint a YouTube, sem tud normális lejátszót alkotni benne...

    ...talán nem meglepő módon attól függ, a fejlesztője hogy készítette el..

    No' itt a lényeg, nem az határozza meg hogy elméletben mit lehet benne alkotni (én is láttam nagyon tetsző dolgokat már HTML5-ben megvalósítva, de azok inkább csak demók voltak), hanem az, hogy a gyakorlatban mit alkotnak benne. Egyelőre sajnos nem azt, amiért tapsikolni kellene. Az egész nagyon hasonlít a Java-ra, az is pl. gyors lenne, ezzel szemben nagyon sokszor inkább a tetű lassú jelzővel tudnám illetni a benne készült termékeket. Igen, a készítő tehet róla, tudom, de akkor miért nem billentik popón, ha ő csinálja rosszul? Valahol ott lehet a probléma, hogy vagy nagyon hajtják a programozókat, és nem tudnak minőséget alkotni, vagy boldog-boldogtalan készít programokat, megfelelő gondosság nélkül.

    Mellesleg a YouTube-os videólejátszásnak, annak, hogy melyik extensionnel lehet rákényszeríteni a Flash-es vagy épp HTML5-ös lejátszást a böngészőre, semmi köze az általános előnyöknek-hátrányokhoz.

    Valóban, de ez hogy jön ide? Hol írtam, hogy azért nem előnyös a HTML5, mert a Chrome-ban az az alap a videolejátszásnál (azt támogatja, ezért azt használja a Flash helyett, ha lehet)? Azt írtam, hogy a Chrome azért kényelmetlenebb, mert a normális videolejátszáshoz (most még, ameddig meg nem tanulnak HTML5-ben normálisat készíteni*) matatni kell.

    *: Utána majd fikázhatom az Operát, hogy miért nem működik ez vagy az a lejátszás. :D

    Ha valamelyik böngésző több formátumot támogat, akkor amiatt viszont aztán végképp nem lehet ekézni.

    Ki tett ilyet? Egyébként is, valójában kit (melyik tartalomfogyasztót) érdekel, hogy mit támogat egy-egy böngésző? Mert engem így direkt nem, hogy HTML5, VP8 codec, MP3 lejátszás nem igazán. Az viszont igen, hogy adott oldalakat mennyire használhatóan jelenít meg. Ha ehhez valamit még matatni kell, akkor az plusz kényelmetlenség. Lásd Presto-s Opera. Miért is nem terjedt el igazán...?

    Nem tudom, hol írtam, hogy gyűlölném az IE-t. Egyszerűen kényelmetlen, és mellesleg sajnos túl buta is, még egy Chrome-hoz képest is. El lehet vele lenni, de a (számomra) 2 legzavaróbb hibája 10+ éve benne van, így a többi képessége nem is nagyon érdekel, ameddig van jobb alternatíva.

    Lassan egyébként mehetnénk máshová (privát/másik topic), mert egyre kevesebb az Opera-specifikus tartalom. :)

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés