Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz chab7 #18503 üzenetére

    Hát nem tudom Linuxon eddig hogyan működött az Adblock - azt is nem túl rég, villámcsapásszerűen tudtam meg, hogy Linuxon például a fájltársítások, a protokollok és a fontok módosításakor nem szemeteli tele az operaprefs.ini-t. Addig abban a hitben éltem, hogy ez by design probléma, erre kiderül, hogy Windows (és talán OSX?) specifikus bugról van szó. A lényeg, hogy lehet ezt jól is csinálni (bár még mindig nem értem, hogy a [Windows] szekcióba is miért kell minden default ablakdimenziót eltárolnia, miért nem csak azt, amit megváltoztat a user) - de azt ugyancsak tapasztalatból állíthatom, hogy akár Ghostery, akár Adblock, Windows 7 x64 alatt a kezdetektől fogva (vagy jó pár főverzió óta) késve töltődik be, aminek az a következménye, hogy azokat a rohadvány Facebook Like gombokat csak a lennartc-féle Facebook blockerrel lehet eliminálni. A Ghostery-től és az Adblock-tól csak indítás után tűnik el, első indításkor a sessionban lévő oldalaknál random módon megjelenik. A lennartc-féle cucc azonban azt is bizonyítja, hogy ha Opera bugról is van szó, ő képes megkerülni, ellentétben a "két naggyal", akik folyton az Operára mutogatnak.

    Így meg ugye szart sem ér, mert megnyitom 20-30 tabbal, aztán mindenhol ott a sok csilivili ganéj, meg a beúszó. Rosszabb esetben még a CPU-t is tekerik (de legalább ott van már az opera:cpu), meg 30-ból legalább 10 lapon random NSL ilyenkor.

    Ezúton fel is tennék egy kérdést valami expertnek (dqdb?), hogyan lehetne kiexportálni a tracker listát Ghostery-ből, mert nagyon visszavágynék a beépített Content Blocker-hez.

Új hozzászólás Aktív témák