Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #13199 üzenetére

    Nem omlik össze, mert csak ennyi van az oldalon:
    "DragonFly crashes Opera because of usage of insertRule and @import"
    :DD

    Lehet, hogy páran anyáztak a crash-elés miatt, és megváltoztatták a tartalmát, vagy nem vágom. :D

    De a lényeg: korábban beállítottam, hogy kérdezzen rá, mielőtt kilőném az Operát, hogy biztosan be akarom-e zárni, mert volt már párszor, hogy véletlenül csuktam be, és nem para entert nyomni, amikor visszakérdez - ezek után feldobja viszont megnyitásnál ezt az ablakot:

    Opera starts with extensions disabled
    (szerk.: érdekes, Hypersnapben csinálom a screenshotot, pirossal készítek egy nyilat az ábrán, png-ben mentem el a képet, de valahogy mindig ilyen fos átlátszó jellegű lesz)
    amit még ki lehetne lőni azzal, hogy bepipálom, hogy jegyezze meg, nem is ez a gond, hanem az, hogy itt a pipát nem tudom betenni a kiterjesztések indításához... A Unite-ot mondjuk a beállításoknál alapból kikapcsoltra raktam, mert soha nem használom.
    Most akkor mi a megoldás? :D

    =====

    "Az nem erőforrásigényes, hogy mind a több tízezer (vagy százezer) aktív user minden egyes hozzászólása után betölt még egy lapot a szerverről, amiben tájékoztat arról, hogy a hozzászólás sikeres volt?"
    Hát speciel ez szerintem pont nem erőforrásigényes. :D
    Úgyis minden adatbázisba való beillesztés után ellenőrizni kell, hogy egyáltalán lefutott-e hiba nélkül, amennyiben nem sikerült a dolog valamilyen oknál fogva, a hibát úgyis detektálja, egy kiíratás aztán már tényleg nem nagy dolog, és nem is vesz igénybe komoly erőforrásokat. Régen rossz lenne, ha ezen múlna... :)

    Szerintem egyébként sokkal elegánsabb lenne a dolog, ha AJAX-osítanák kicsit a PH! oldalait, nem lenne ilyen szinten elavult az egész, pl. hozzászólás írásakor ahelyett, hogy újratöltődne az egész lap, csak beillesztené az új hsz.-t (mint pl. Facebookon) úgy, hogy AJAX-szal elküldi a kérést, kap egy választ, és vagy sikeres volt a hsz. beillesztése, vagy nem, ezt a választ megkapja a júzer - ha sikeres volt, egyszerűen megjelenik a kommentje az oldalon, ha nem, akkor kap egy hibaüzenetet az arcába.
    A hsz.-ek elküldésekor pedig lehetne ellenőrizni, azóta érkezett-e új komment a topicba, azt hozzácsapni, és a legvégére pedig a júzer hsz.-ét berakni.
    Akármilyen misztikusnak hangzik a dolog, nem az, egyáltalán.
    A PH!-nál is vannak fizetett webfejlesztők, de valszeg nem ezért fizetik őket.... viszont nem sok, a felhasználó által is észlelhető újítás történik a PH!-n, azért ilyesmire is gondolhatnának, hogy kicsit modernizálják a dolgokat.
    Ugyanígy lehetne értesítés a PH-ba beillesztve olyan topicokról, amikre fel vagy iratkozva - és akkor nem kéne kiegészítő hozzá... :U

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák