Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Dot #12950 üzenetére

    Először be kell állítanod egy IRC fiókot hozzá.

    (#12952) Sk8erPeter: "Ezt most nem értettem, hogy jön igazából ahhoz, hogy a cache törlésétől vagy nem törlésétől bizonyos oldalak betöltenek-e vagy sem?"

    Mert nem azzal van a probléma, hanem hogy az idők során teleszemetelődött az operaprefs.ini, override.ini és társai.

    Emlékszel, mikor nálad is és nálam is a History Navigation Mode=3 beállítás ellentétes eredményt okozott, mint a többieknél, aztán egy operaprefs.ini törlés után megjavult?

    Én azóta beleástam magam ezekbe a fájlokba és rájöttem, hogy eltárolnak egy csomó felesleges, értelmetlen hülyeséget amik jobb esetben csak a méretét növelik, rosszabb esetben problémákat is okoznak, főleg frissítéseknél.

    Azt is megfigyeltem, hogy ezek a problémák exponenciálisan nőnek, minél több beállítást változtatsz meg és módosítasz, ugyanis visszaváltoztatáskor már csak az alapérték (ami lehet, hogy a következő verzióban változni fog) áll vissza, nem törlődik ki a fájlból, pedig ha default, akkor úgy kéne.

    Ilyen volt például legutóbb a Security Prefs:

    [Security Prefs]
    Enable SSL v3=1
    Enable TLS v1.0=1
    Enable TLS v1.1=0
    Enable TLS v1.2=0

    A régiben pedig a TLS 1.1 és 1.2 engedélyezve volt. A baj ott kezdődött, hogy az Opera első indításánál ez eltárolódott az operaprefs.ini-ben.

    Védekezni úgy lehet ellene, hogy opera:config-ot használsz, ahol csak lehet ott ugyanis csak a módosított értékek tárolódnak el az operaprefs.ini-ben, ha Ctrl+F12-ben módosítasz, akkor az adott lapon lévő összes beállítás.

    Tehát ha letiltod a beépített torrentklienst, akkor az egész MIME type és file types szekció eltárolódik, ezzel problémát okozva, mikor a Silverlight (ahol az elérési útvonalban benne van az aktuális verziószám) legközelebb frissül.

    "Tényleg ideje lesz beruházni egy kis RAM-ra."

    Szerintem ráér, mikor lesz majd 64 bites Opera. Addig úgysem használhat 2 gigától többet, ahogy egyetlen 32 bites processz sem.

    A Facebookot állandóan javítják, próbáld frissíteni a browser.js-t. Én nem tudom megnézni, mivel nálam domainszinten blokkolva van. :D

    Gmailt pedig M2-ből használom.

    (#12954) dqdb: "a Ctrl+Shift+E billentyűkombinációnak ennek ellenére mennie kellene"

    Ha csak nem módosította a billentyűparancsokat, illetve nem a 9.2x kompatibilist használja (vagy mindkettő, mint én :D), mert utóbbit elfelejtették frissíteni. Például a Ctrl+Shift+Q (összes privát fül bezárása) is lemaradt.

    Ugyanis a gyári standard_keyboard.ini frissül egészen addig, amíg a Program Files-ból hívja be. Amint a saját profilodból hívja be, mert hozzáadtál a múltban 1-2 billentyűparancsot, illetve töröltél belőle már nem módosul.

    ps: Mi a helyzet azzal a userJS-sel, amit még korábban mondtál, mikor a PH-s billentyűparancsosat írtad, hogy tervezel egy globális megoldást is, ami bizonyos billentyűparancsokra BBCode-os formázásokat tesz a kijelölt szöveg elejére és végére (és nem csak a PH-n működik, hanem minden szövegdobozban)?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák