Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz EQMontoya #52664 üzenetére

    Igen, ez a föld napja alkalmából egy órára lekapcsoljuk a villanty dolog ez fiyelemfelkeltésnek talán jó, bár inkább az anyázás ment érte, miközben a termelősoron dübörögtek az egyenként a világítás többszászorosát fogyasztó berendezések. Ja, a gépeket meg éjszakára bekapcsolva hagyta mindenki, mert a Villamette (!) magos P4-ekkel (eleve nem mondok semmit a fogyasztásukról) a komplett vállalati rendszer 15-20 percen keresztül bootolt, ami túl sokáig tart (Tudod mi tart még sokáig? Egy új Földet építeni! - mondta ugyanerre David Schwimmer Tina Feynek pár éve a föld napja alkalmából leadott 30 Rock részben :DDD ).

    Azzal viszont nem értek egyet, hogy a lakossági fogyasztáscsökkentéssel nem lehetne jelentős energiacsökkentést megvalósítani, az tény, hogy kell hozzá az, hogy nagy tételekben, és tömeggyártásban gondolkodjunk az alternatív technológiákkal kapcsolatban.

    Az adott területen dolgozó szakembertől pedig azt hallani, hogy a geotermikus energia felhasználása és az ésszerű napelemtelepítés, valamint a szélkerek továbbfejlesztése, egységes európai villamosenergiai szállítórendszer nem is annyira kiépítése, mint összehangolása, hiszen elemekben már nyilván létezik, és mindezen folyamatok rendszerszintű továbbvitele 2050-ig utópia, az azért egy kicsit szomorúsággal tölt el.

    Tudom, hogy a németeknél is rengeteg probléma van, de ők legalább dolgoznak rajta, és próbálnak előre menni, és nem csak demagógiai szinten. Nem lehet, mindenhol USA-t, avgy Kínát játszani, ahol egyelőre nagy ívben leszar(hat)ják az energiafogyasztással való takarékosságot, mert van (még) bőven olcsó (!) nyersanyag. Pár évtizeden belül változhatnak a dolgok, és jó lenne nem akkor kapkodni.

    Persze azt is tudom, hogy az alternatív energiaforrások már régen rendelkezésre állnak, csak a tudjukkik jól eltitkolják...

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák