Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    Vajon autóban használt fejegységnél Android 9.0 esetén a 2 GB RAM mennyire lehet kevés a gyakorlatban...?

    Korábban mikor még javában a nyomógombos Sony Ericsson K800-as telefonomat használtam elsődleges telefonként és már kint voltak jó ideje az érintőkijelzős telefonok, akkor azt hallottam, hogy 512 MB RAM-mal felejtős az Android és erősen ajánlott az 1 - 1,5 GB RAM-mal ellátott példányok vásárlása...

    Aztán később 2014-ben mikor céges telefonként kaptam egy vadonatúj Samsung S3 LTE-t, de zsebemben a saját SE K800-am még mindig megvolt akkor megnyugodtam, hogy ez a S3 már duplázott RAM-mal rendelkezik azaz 2 GB-tal.

    Viszont a használata közben éreztem -a 2GB RAM ellenére is-, hogy simán ki tudok futni ha dolgozok rajta és hagyom adott munkához szükséges 2db programokat futni + saját böngészője 2-3 lappal, gyári kamera app, gyári SMS app, gyári tárcsázó app, gyári névjegyek app, gyári BT app, gyári fájlkezelő app felállásban. Naponta indítottam újra a telefont a békesség kedvéért.

    Saját telefonnak 2017-ben Huawei P8 Lite-ot vettem anno vicc áron szolgáltatótól amiben ugyan csak 2 GB RAM volt de ez sem volt zökkenőmentes és minimális mennyiségű programot volt csak szabad hagynom futni a háttérben.

    Újabb saját telefonnak 2018-ban egy Meizu Pro 7-et vettem amiben már 4 GB RAM van és ez ugyan már jobban hasít, de még ezzel sem vagyok teljes mértékben elégedett és nem teljesen olyan a használata mint amit elvárnék egy modern telefontól és amit megszoktam a nyomógombosoknál, hogy akadás mentes a használata... csináljak rajta bármit is...

    Mindezek után vagyok úgy, hogy nem tudom mennyit javult és milyen lehet a gyakorlatban az Android 9 memóriakezelése...?

    Ezt a videót nézve viszont simának tűnik a használata:

    Eonon GA7201 Review BMW E39 5 Series - videó

    Igaz ez egy régebbi fejegység régebbi Androiddal amit én linkeltem az meg újabb.

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák