Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz CounterBoci #38 üzenetére
Nálam is pala tető van a lakóépületen.
Volt kint pár kivitelező de mindenki elzárkózott a pala tetőre való szereléstől ! Rálépnek és törik össze az egész.
Márpedig szerelni csak úgy lehet ha felmennek ....2 ember + panelek.
Ott akkor összetörnek mindent.
A családi ház sátor tetős.....tehát a tető délre néző háromszög alakú része amúgy is kevés lenne....Ezért rakatom a napelemeket a melléképületre.
A melléképület nyeregtetős és az egyik oldalal szinte pontosan délre néz , kb 40 nm-s felület pedig bőven jó a paneleknek.
Már csak egy kis munkával trapézlemez borítást kellene kapnia.
Valamint azt az egy szem kéményt is elbontjuk....ne zavarjon bele a képletbe.
De nekem "szerencsém" van ezzel az elrendezéssel.
Na jó , annyira nem szerencse kérdése....
2 évig nézegettünk családi házakat és az egyik kikötésem az volt ( sok más mellett... ), hogy legyen egy délre néző egységes tetőfelület amire később napelemet lehet rakatni ! Tehát én erre már lassan 4 éve készülök....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Ha lakcím kártya nincs az ingatlanhoz kötve...azaz hivatalosan nincs bejelentve senki oda, akkor nem lehet rá kérni támogatást.
SZERINTEM.+ ha be is van valaki jelentve....résztulajdonosnak kell lennie.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz CounterBoci #148 üzenetére
Napelemes cégek többsége elutsítja a pala tetőre való panel szerelést.
OKA: 2 embert + panelt kell elbírnia a tetőnek....mindenféle törés nélkül.
Egy napelemes rendszer pedig nem 1 db panelből ál...
Ennyire egyszerű és prózai oka van az egésznek.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Atomgeszi #184 üzenetére
Nem.
Neked kell keresned ajtó/ablak és fűtés céget !
Majd a megtalált cégekkel kell szerződnöd és azt beleoperálni a Napelemes cég által elkészítendő pályázatba.Nekem szerencsém volt....
Napelemet és fűtésmodernizálást vállal a cég...pályázatot is írnak.
Nekem csak ajtó/ablak céget kellett keresnem.
Aztán megadom az elérhetőségeket a cégeknek és lezongorázzák egymás között.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Így is lehet...
Sőt nekem volt aki azt javasolta, hogy egy CSAK Pályázatokkal foglalkozó céget keressek és velük intéztessek mindent...
Így nem nekem kell "rohangálni" hanem a pályázó cég intéz mindent.
De ez így nálam nem játszik mert műszaki beállítottságú vagyok és nem bemondás alapján döntök...Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Új építésnél kell kerítésbe vagy kerítéshez közel, hogy le tudják olvasni.
Bár ennek sem sok értelme a mai modern távleolvasós világban.Mindegy is.
Akinek - mint nekem is - a villanyóra szekrénye az udvaron a ház falába van süllyesztve , annak fel kell vennie a kapcsolatot egy REGISZTRÁLT villanyszerelővel.Ő tudja megmondani pontosan, hogy mi merre hány méter.
Ő ad árajánlatot és intézi a telepítést , esetleges fázis bővítést.
CSAK Ő nyulhat bele a villanyóra szekrénybe HA meg is kell bontani !
( Villanyóra után már mindenki " azt csinál amit akar "!!! )Nekem eredetileg 3*15 A-m volt.
- Szekrény csere
- Tetőoszlop áthelyezés ( A fal belső -szoba felőli - oldalán volt lehozva a cső eredetileg....áramlopások ( belülről megfúrták a falat és a csövet ) miatt ezentúl a tetőoszlop CSAK a FAL KÜLSŐ oldalán jöhet lefelé )
- 3*20 A-re bővítés ( 15 amper bővítés....apmerenként kb 5000 Ft )
( Mindegy hogy 1 vagy 3 fázis....32 A-ig INGYENES a bővítés , felette 5000 Ft / A )140.000 Ft mindennel együtt......kb 1 éve.
-
Borisz76
veterán
Nálam is hasonló a helyzet.
Villanyszámlám 20.000 Ft alatt nem volt mostanában....Az én olvasatomban is hasonló, igen.
Tehát nagyobb inverter mehet fel...de max 5kW napelem.
3 év múlva pedig mehetnek fel a + táblák.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Nálam elindult a folyamat....
A Napelemes / Fútéses cég készíti a pályázatot.
50.000 Ft pályázati díjat kérnek előre....( jövő héten valamikor ).
Az ablakos cég adatait átadtam nekik.Ezt az 50 Eft-t bukom HA mégsem fogadnák el a pályázatot.
Ennyi rizikót bevállaltam.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Utófinanszírozású.
Felmérik a terepet / lehetőségeket.
2 variáció :
- CSAK napelem rendszer
- Napelem + Akupakk + nyalászáró csere + fűtés modernizálás.Nem igen fogsz olyan céget találni aki a 2. pont minden egyes elemét elvállalja.
Ha szerencséd van akkor a napelemes cég foglalkozik hőszivattyús fűtési rendszerekkel.....tehát 1 szerződés.
Nyílászárós céget keresel.....még 1 szerződés.
Tehát minimum 2 db szerződés de lehet akár 3 is ha a hőszivattyús fűtési rendszert 3. cég készíti.Na ezt így összelegózni jó lehet....
Persze ha minden feltétel adott....Telepítést / beépítést követően a vállalkozók készre jelentik és tartják a markukat. A bank meg majd fizet valamikor....NEKIK.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Az utóbbi 2-3 napban felpörögtek az események :
- Teljes tulajdoni lapot igényeltem a földhivatalnál. ( online : 9.500 Ft )
- Péntekre várom az Energetikust.Nyílászáró csere rész :
- Korábban fényképek és e-mail segítségével már kaptam ajánlatot ablakos cégtől ( tőlem 2 utcányira van a gyártó üzem ) ....mely azonban nem felel meg a pályázati feltételeknek ( nem lehet benne szúnyogháló , redőny és szállítás sem ! ...nem tudom, hogy miért.) Valamint több volt az ár mint ami a pályázat fizetne...
Mindegy is...most készült új ajánlat , ami már ezektől mentes és holnap jönnek személyesen egy terepszemlére , felmérésre.
Remélhetőleg engednek még árat...ha nem akkor rohamtempóban új ablakos céget kell keresnem.Napelem rész :
- Nálam így alakult eddig a fogyasztás : ( 3 * 20A )2021.11.24 - 7 500kWh
2021.10.27 - 6 800kWh
2021.09.27 - 6 100kWh
2021.09.23 - 6 087kWh
2021.08.27 - 5 400kWh
2021.07.23 - 4 660kWh
2021.06.25 - 4 025kWh
2021.05.31 - 3 480kWh
2021.05.02 - 2 940kWh
2021.03.29 - 2 230kWh
2021.02.23 - 1 484kWh
2021.01.26 - 850kWh
2020.12.28 - 250kWh ( Ténylegesen ekkor költöztünk be )
Ez előtt az időszak előtt szinte teljes belső felújítás volt.+1 hónap és megvan az évi 8000 kWh fogyasztás.
Ezek alapján nekem simán felmehet az ajánlott :- Huawei SUN2000-5KTL-M1 2 munkapontos inverter
valamint hozzá / mellé a :
- 2 db LUNA2000 5-EO 5kWh-s akkumulátor modul
- a saját töltésvezérlőjével : LUNA2000 5kW-C0
- valamint a 3 fázisú DTSU666-H 250A 3 , smart meter.
Mindezeket 13 db 375W-s Longi penel fogja tölteni.
( Ha lehet , akkor pluszban 2-3 db panelt felrakatok még...)A főépület palával borított és nem elég nagy a délre néző felülete ( sátor tető ). Ezért készül a héten a melléképületem új trapézlemezes teteje ( Nyereg tető ). Ide mennek fel a panelek. Teljesen egyenes, majdnem tökéletesen délre néz , kéményt is lebontottuk , árnyék csak késő délutántól van ahogy megy le a nap...a főépület teteje árnyékol be.
Alatta egy "nyári konyha" féleségbe...ami most lommal van tele....megy majd az inverter és a 2 db akkumulátor csomag. Tehát zárt , árnyékos helyen lesz minden.
Inverter és napelem között max 3 méter lesz a távolság.
Hőszivattyú rész :A melléképület és a főépület közötti területen elhelyezésre kerül egy hőszivattyú. Ma kaptam ajánlatot rá :
Midea 8,4 kW-s monoblokk ( 1 fázisú ) - Bruttó : 1.242.060
Hidraulika bekötéshez anyagok : Bruttó : 515.620
Szerelési díj rezsianyagokkal : Bruttó : 419.100
Összesen : 2.176.780SPRSUN 12 kW-s monoblokk ( 1 fázisú ) - Bruttó : 1.358.900
Hidraulika bekötéshez anyagok : Bruttó : 568.960
Összesen : 2.363.470
Ezt választottam....de a pályázati lóvé kevés....erre rá kell fizetnem valamennyit.SPRSUN 12 kW-s monoblokk ( 3 fázisú ) - Bruttó : 1.473.200
Hidraulika bekötéshez anyagok : Bruttó : 568.960
Összesen : 2.477.770Hirtelen ennyi.
Köszönöm, hogy elolvastad.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz noorbertt #439 üzenetére
Levegő víz...
Mint egy bazi nagy split klíma....na nem pont.
Hőcserélőn kereszül adja át a hőt a külső fagyállós kör a belső vizes körnek. Tehát a meglévő gázkazános körömre csatlakoznak rá.
És rákérdeztem mert volt erről kérdés / vita ....NEM kell a jelenlegi gázkazánt leszerelni !Ezen felül bentre kérhetek 361.950 Ft-t egy Puffertartályt.
Ennek előnye , hogy a rendszer jobban szabályozható lesz , és a hőszivattyú a leolvasztáshoz innen tud hőt elvonni , nem közvetlenül a fűtési rendszerből. Csak hát....ez is plusz lóve.Mod :
Az ügyfélkapus ingyenesrő el is feledkeztem itt a tegnap esti nagy "rohanásban".....mostmár mind1.Az ablakos is plussz lóvét akart velem fizettetni....
A hőcserélős is....
Na majd meglátjuk...ki mennyit érdemel / kap !
Csak véges a költségvetésem....: 1500 Ft van jelenleg a számlámon !
Meg kell pumpoljam "azasszonyt".Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz #39851264 #442 üzenetére
Én itt kértem....utalással fizettem.
https://ugyintezesmost.eu/e-hiteles-tulajdoni-lap/Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Atomgeszi #445 üzenetére
- 3 db szoba ablak
- 1 db konyha
- 1 db zuhanyzó
- 1 db Fürdő
- 1 db WC
- 1 db ki / bejárati ajtó ( Hátsó kijárat )
- 1 db "WC" ablak ( Hátsó kijáratnál )
- 1 db Főbejárati " fal" 280 cm széles , 240 cm magas
Középen egy dupla szárnyas ajtó .Összesen 10 db nyílászáró.
Átlagosak...kivéve a főbejáratot...az nagyobb méret.
A zsinóros nyitás a Zuhany, WC , Fürdő részekhez kell mert ugye az ablakok magasan vannak.Ebben nincs már az a bizonyos szúnyogháló , redőny stb...
Ráadásul én előre gondolkoztam és már ott az áram a motoros redőnynek a 3 szobánál és a konyhánál......
amit aluminiumból szerettem volna,
zajmentes pihe-puha vezetősínben,
az egészet beépített redőnytokban !
Ha már csinálunk valamit...akkor azt rendesen.Na az ilyen EXTRÁKAT NEM fizetik ki.
Nem lehet rajta a pályázatra benyújtott ajánlaton / szerződésen !Ha akarod, akkor az másik szerződés és PLUSZ SAJÁT pénz.
MOD : ( LORT )
Erről nem volt szó mert nincs 1 éves az Ariston Velis Evo bojler.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Megyek sorban a válaszokkal....ahogy tudok.
1. Igen, 3 külön cég.
2. 95 nm alapterület , B30-s tégla ( Kádár kocka ) , szigeteletlen.
3. Szabványosítás és ampernövelés már 1 éve megvolt ( 3 * 20A van ).
Belülről minden vezeték cserélve , újrahúzva stb...
4. Hajdú-Bihar megye , első körben tervezik a beadást.
- Mi alapján adták a hőszivattyús árajánlatot, hogy lett méretezve?
Nem tudom.
- Hány fokos előremenő/visszatérő vízhőfokra van tervezve?
Gondolom alacsony előremenőre...mert a hőszivattyúval magas előremenőt nem igazán lehet - jó hatásfokkal - előállítani.
- Milyen hőleadóid vannak?
Padló fűtés lett kialakítva teljesen, mindenhol. Radiátor nincs.
Hidegburkolat van az egész házban.
- Milyen/mekkora a puffertartály?
Ezt nem tartalmazza az ajánlat...csak, hogy puffertartály beépítési lehetőség X forintért.- Energetikából ezt a kettő adatot meg tudnád még adni?
Nem mert nincs ....még.
Van egy régi ( 10-15 éves ) de az mostmár nem mérvadó mert történtek változások :
Előző tulaj sok ablakot "cseréltetett" ki. Ami úgy néz ki, hogy 2 szoba és a konyha ablaka be lett téve....a régi ablaktokba ! Dupla üvegezésű , fa ablakok.A tulajdonos meghalt és az örökösöktől vettük meg a házat.
Vétel után , elkezdtük felújítani, átalakítani.
Aljaztbetont felvertük teljesen és ki lett alakítva a megfelelő rétegrend a padlófűtéshez.
Eredetileg kázkazán volt radiátorokkal.
Gázkazán maradt - vissza lett szamályozva, hogy alacsonyabb előremenő vizet készítsen...A födém az "sárpadlás".
Alulról felfelé valami ilyesmi lehet a rétegrend :
-vakolat, nádszövet,deszka,gerenda,deszka,sár-nád keverék
Kb 40 cm lehet a vastagsága a födémnek.Tehát most ezt az állapotot fogja felmérni az energetikus.
Na hirtelen ennyi.Megjöttek az ácsok....megyek mert a melléképületemet most fedik trapézlemezzel. Ha minden jól megy ma végeznek.
Ez azért kell mert mindennek megfelelünk a pályázat szerint DE a főépület teteje pala borítású és nem ideális alakú , kicsi a délre néző felület ( sátortető ) ezért a melléképület tetejét ( nyeregtető ) kell megerősíteni , átalakítani, hogy a napelem paneleket rá lehessen szerelni. Csak ez a tetős mutatvány kb 1.2 MFt......azért hogy HA nyerünk a pályázaton , akkor NE LEGYEN SEMMI AKADÁLYA a KIVITELEZÉSNEK.
Sziasztok....folyt.köv.
-
Borisz76
veterán
Hajrá Hadú-Bihar !
Melléképület tetőfelújítási árak :
Munkadíj : 6000 Ft / nm összesen : 460.000 Ft
Faanyag összesen : 420.000 Ft
Csavarok, szegek stb : 35.000 Ft
Trapézlemez összesen : 280.000 Ft
Esővízelvezetés összesen : 60.000 Ft
Teljes hosszúsága : 9,6 m
Szélesség a gerinctől :
1. oldal 3.2 m , szomszéd felé
2. oldal 4.6 m , fedett járda közlekedő miatt.
A héten hétfőn kezdték a munkát és csütörtökön délben ( azaz most ) lett befejezettnek nyílvánítva.
Előtte :
Utána : Összesen : 1.255.000 FtValamint kb 3 kanyar cserép elszállítása 30.000 Ft lesz.
De ez a legkevesebb már...Egy korábbi kép ( nincs még teljesen kész....)
De olyan szépen sütött a nap :Mostmár csak abban kell reménykedni, hogy "nyer" a pályázat és indulhat a kivitelezés....
-
Borisz76
veterán
Most ment el tőlem az energetikus , gépész.
Lefényképezte az épületet kívülről , több oldalról.
Felmérte / kérdezte, hogy milyen a falazat , a födém.
Megnézte, lefényképezte a nyílászárókat.
Elmeséltem neki a padló rétegrendjét.+ jót beszélgettünk arról, hogy az elmúlt napokban több olyan házban járt ahová hőszivattyús fűtést szeretnének de Ő mint gépész ezt biztosan nem engedné meg....( omladozó vályog házakat említett ...)
25.000 Ft. most ez is.....
Azoknak kell ezt intézni akik a "teljes" pályázatot ki szeretnék használni.
( Napelem+aksi+nyílászáró csere+fűtés modernizálás. )Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Így van , szigetelés nélkül nem megy az ugrás.
Mi 2 éve vettük a házat.
Az eladáshoz akkor már kellett az energetikai tanúsítvány.
Az előző tulajdonos meg is csináltatta.
Ez egy 12 oldalad doksi amiben részletesen szerepel minden , ami az épületet körbe veszi....milyen vastag, milyen anyag....stb.2016. Október 5.-n készült hitelesített okirat szerint a HH besorolásból CC besoroláshoz az alábbi dolgokat kellene elvégezni :
Ez egy átlagos KÁDÁR-kocka....
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Villanyszerelés / Napelemes rendszer számára előkészítés lesz a téma.
Tehát :
Családi ház , 3*20A,szabványosított villanyóra szekrény.
Innen 1 db 40-s SYMALEN cső megy le a melléképület első helyiségébe.
Melléképületre tervezve a napelem rendszer, első helyiségbe tervezve az inverter. A melléképületből az előbb említett csövön fog visszajönni a vezeték s benne a megtermelt áram , előre a villanyóra szekrényhez.
Ez tiszta.Villanyóra szekrényből megy a 3 fázis be a lakótérbe a kismegszakítós szekrényhez. Itt szépen szétoszva a fogyasztóknak. Fi relé stb...bent.
Ebben a kismegszakítós szekrényben van egy 3 fázisú 20A kismegszakító....ezzel tudom majd ki / be kapcsolna az egész melléképület áramellátását.
Tehát a kismegszakítós szekrénytől is megy egy 2. SYMALEN cső a melléképületbe.
Tehát 2 db SYMALEN cső megy a melléképületbe.
Egyiken megy be az áram....a másikon majd jön kifelé az áram.Eddig van előkészítve.
Most szeretnék majd venni kismegszakítós szekrényt.
A melléképületben 3 helyiség van.
Szeretném külön-külön kapcsolhatóvá tenni a helyiségek világítását és a bennük található ( leendő ) konnektorokat is.
Tehát minimum 6 db kismegszakító.
1-1-1 db a 3 helyiség világításának.
1-1-1 db a 3 helyiségben kialakításra kerülő konnektoroknak.
Helyiségenként lehet kb 5-6 konnektor lesz.
Későbbiekben tervben van a melléképület "hosszabbítása" azaz egy fedett parkoló rész kialakítása.
Emiatt kellhet + kismegszakító mert ott is lesz majd világítás és konnektor. Már is 8 db kismegszakító összesen.Földelés ki lett már alakítva :
A melléképület mellett 1 méter mély árok lett ásva , hogy a 2 db csövet be tudjam vinni az ALAP alatt. Ekkor vertem le az alap mellett / alatt egy 2 méter hosszú földelő szondát....
De hasonló módszerrel a családi házban a kismegszakítós szekrény falának a tövében ( aljzatbetonozás előtt ) fúrtam egy 1 méter mély lyukat és belevertem egy 2 méteres földelősztondát.
Valamint a REGISZTRÁLT szerelő a villanyóra szekrénynél is levert egy földelő szondát.....ferdén, neki az alapnak.
Kihúzni nem tudta ezért elvágta és a maradék kb 1.5 m szondát kicsit kijjeb de lenyomta a földbe....
Szóval Ő nem végzett valami jó munkát.
De sebaj mert van másik 2 ponton is jó földelésem.Milyen kismegszakítós dobozt érdemes vennem ?
Gondolva a későbbi bővíthetőségre ....és a napelem rendszerre.
Biztos kell majd amiatt is beszerelni 1-2 akármit / valamit.
Véleményeket, észrevételeket előre is köszönöm !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Az első cég által adott anyagban ezt találtam :
Uw értéket nem adták meg...
Ug érték az 0,67 W/m2
Mivel ez a cég "drága" volt ( rá kellett volna fizetnem közel 500.000 Ft-t !!! .....nem fértem bele anyagilag a pályázatba ezért SOS kerestem másik céget.A másik cég ( pályázatot író ajánlotta ) elkészítette az ajánlatot és a részleteket még nem láttam de nekik "csak " 100.000 Ft lett több mint a páylázati kiírás.
Összesen 21,85 nm....azaz kerekítve : 22 nm üvegfelület.
Lassan várom a végleges szerzőséseket....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Én már pár napja szkenneltem a doksikat amiket elektronikusan átküldtem a pályázatot készítő műszaki ellenőrnek.
Ma pedig amit kellett átvittem neki kinyomtatva : megállapodások és szerződések MINDEN oldalát. ( Minden lapot az alján szignózni kell. )
Valamint mindent 2X kell kinyomtatni.
( 1 oldal nyomtatva egy A4-s papírt jelent ugye bár....)- Személyi igazolványok (elektronikusan átküldve)
- Adó igazolványok (elektronikusan átküldve)
- Lakcím kártyák (elektronikusan átküldve)- Energetikai Megbízási Szerződés
Kiinduló állapot , 1 oldal (elektronikusan is átküldve)- Akkumulátor és Inverter ajánlat , 4 oldal (elektronikusan is átküldve)
- Napelem+Aku Megállapodás , 4 oldal (elektronikusan is átküldve)
- Napelem+Aku Szerződés , 11 oldal (elektronikusan is átküldve)
- Hőszivattyú Ajánlat , 2 oldal (elektronikusan is átküldve)
- Hőszivattyú Megállapodás , 4 oldal (elektronikusan is átküldve)
- Hőszivattyú Szerződés , 11 oldal (elektronikusan is átküldve)- Nyílászáró Megállapodás , 4 oldal (elektronikusan is átküldve)
- Nyílászáró Szerződés , 11 oldal (elektronikusan is átküldve)- Összesített Bankszámlakivonat (elektronikusan átküldve)
- Tulajdoni lap TELJES (elektronikusan átküldve)
- Havi ( legutolsó ) villanyszámla (elektronikusan átküldve)51 lap...2X nyomtatva ( 102 lap )...mind szignózva a lap alján.
Az elektronikusan elküldött villanyszámlából pedig kértek egy újat.
Az előző a 09-10 havi fogyasztás volt...az új már a 10-11 havi.
A legutolsó ami elérhető.....nehogy belekössenek ebbe.
Hirtelen ennyi.
Nálam elviekben minden START-ra készSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Nem egészen....
Ő egy szabad úszó műszaki ellenőr, aki felkérésre kimegy és ellenőriz.
Pályázat írással családi szinten ( felesége + lánya ) foglalkoznak.
Mivel a pályázatnak vannak műszaki feltételei....ő ezt tudja ellenőrizni.
Eleve kudarcra ítélt pályázattal nem foglalkozik.( Gyenge tetőszerkezet , nem megfelelő villamos hálózat , körülményes vagy lehetetlen hőszivattyú elhelyezés , napelemek tájolása , áram fogyasztás mértéke.....sok dolognak kell klappolnia......mondjuk bizonyos dolgokban lehet kompromisszumot kötni de nem a végtelenségig. )
Tehát műszaki és egyéb elvárásoknak eleget tesz a házunk , anyagiak , stb....így elvállalta a munkát.Amúgy rengetegen jeletkezhettek erre a pályázatra....
Csak abból gondolom, hogy nagyon sok "vaskos" mappát láttam bent az irodában, mikor a papírokat adtam le.
Tételesen - egy ellenőrző listán végigmenve - átnéztük, hogy minden papír meg van e ?![ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Igen....most ez lett az elsődleges feladata.
Nálam személyesen volt kint.....kb 1,5 - 2 hónapja.
Még akkor jelent meg frissen ez a dolog....és lecsaptam rá.
Az elsők között métre fel az ingatlanunkat és kaptam tőle ajánlatot.
Majd 2 órán át beszélgettünk....és meg is lettem dícsérve, hogy milyen felkészült vagyok ....Na igen .....4 éve olvasok ebben a témában , 2 éve van meg a ház...
Volt idő rákészülni , tervezni, kivitelezni a napelemes rendszerre.
A többi - most ezzel a páyázattal - "csak" BÓNUSZ nekem.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
A pályázatot készítő ember nekem ezt írta email-ben :
( Amikor az első ablakos cégtől kértem ajánlatot. )Ablak:
Max: 2 400 750Ft Bruttó
Négyzetmétere: 87 300Ft Bruttó
Árajánlaton fel kell tüntetni:
- Őszes négyzetméter
- Anyag nettó, bruttó
- Munkadíj nettó, bruttó
- Őszesen nettó, bruttó
Nem lehet az árajánlaton:
- Redőny
- Rovarháló
- Szállítás
- KávajavításSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Nálam is borult a dolog....
Úgy fest, hogy a HŐSZIVATTYÚS cég kiszállt a buliból.
Szerencsémre elég egy szerződés módosítás és a Napelemes cég elkészíti a hőszivattyús fűtést is.
Tehát nálam 3 cég helyett 2 lesz.
Ablakos maradt.
Napelemes hőszipkát is átvállalja.Ma délelőtt derült ki , hívott a pályázat készítője.
Ráadásul ugye mai naptól lehet beadni a pályázatot....
Most 17 órától itt Hajdú-Biharban.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Skylukos #618 üzenetére
És akkor még nem beszéltem a pályázat bonyolításról, és ha véletlen nyerek a (100% napelem lottón) akkor kezdődik a második fordulós helyszíni tárgyalás a cégekkel, na az még kemény lesz. Mit csinálok, ha ott valamelyik kitalál egy jóval nagyobb összeget?
Te miről beszélsz ?Ha nyersz a pályázaton , akkor már szerződésed van.
Csak várni kell , hogy a kivitelezést megkezdjék.... a szerződésben foglalt időpontoknak megfelelően.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Skylukos #621 üzenetére
Nem fogok belemenni a szerződés bontásba.
Időpont módosításba haljandó vagyok belemenni.
Ennyi.
Nem zavar ha fél évvel később készül el...elvégre "ingyen" van.Amúgy meg ha a páylázat nyer...onnantól kezdeve 1.5 évük van elkészíteni.....nepelem+akkupack+nyalászáró+hőszipka.
1.5 év alatt teljes lakóparkokat húznak fel....
Az hogy túlvállalják magukat nem az én saram....nehogy már én szívjak az Ő hülyeségük miatt.Néha...az embernek a sarkára kell állni.
+ nem árt ha jogi témákban járatosabb , esetleg megkérdezni valakit.Mindenesetre ÉN bizakodó vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Hajdúszoboszlóról jelen !
Nekem már jó ideje be van adva a pályázatom.
1 cég intézi a napelemet + hőszivattyút.
Másik cég a nyílászárókat.( Más készítette nekem , megbízásból a pályázatot. )
-
Borisz76
veterán
Én tegnap délután aludtam....
Ma reggel meg a Portfolio oldalán találtam ezt a cikket.Látom más is megtalálta már a hivatalosat is.
Remek hír számomra - és sok más család számára - , hogy a komplett pályázat miatt nem kell tovább aggódnom. Nyert és kész
-
Borisz76
veterán
Ma kaptam email-t én is, hogy hiánypótlás kell. ( Hajdú-Bihar Megye )
Remélem semmi komoly....majd az illető , aki pályázott intézi.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Borisz76 #993 üzenetére
Ma kaptam megint email-t :
A(z) RRF-6.2.1-21-3-2021-02081 támogatási kérelemének hiánypótlását megkaptuk.
A levelét az Elektronikus Pályázó Tájékoztató és Kommunikációs Felületen megtekintheti.Gyors volt a pályázatot író csávó.
-
Borisz76
veterán
válasz Atomgeszi #1045 üzenetére
Nekem is pályázatíró készítette.
Beadásról kaptam email-t.
Aztán pár napja jött megint levél a hiánypótlásról.
Írtam az illetőnek....azt modja, hogy látta és folyamatban a pótlás.
Másnap újabb email jött hogy beadva.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
A kormány a választás előtt szélesre tárta a lakossági napelemes pályázat ajtaját, a döntés mégis sokakat felháborított.
Forrás : Telex.huSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Nekem is tegnap érkezett meg a határozat :
" Örömmel értesítjük, hogy támogatási kérelme megfelelt a meghatározott jogosultsági szempontoknak. "
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Történetesen műanyag fröccsöntő gépeket kezelek és igaz....
Ha autómatán megy a gép , akkor egy nagyobb doboz elkészítésének ideje is max 3 perc. Aztán sorjázni kell ....ha kell ( ez a szerszám minőségétől függ ) 1-2 perc egy nagyobb doboz de mire vége a sorjázásjak ( kézzel ) , akkora már jön is a következő doboz ki a gépből.
Ezután lehet pakolni zsákba, raklapra....hol mi a szokás.( 24 óra alatt kb 480 doboz készülhet el....ha minden ok és maradunk a 3 perces időintervallumnál. Minél nagyobb , vastagabb egy műanyag termék annál több a hűlési / dermedési ideje. Nem lehet idő előtt kinyitni a szerszámot mert akkor beleragadhat a szerszámba. Ez természetesen terméke és alapanyaga válogatja.)
Az alapanyag ára mostanában kb a duplájára nőtt ami drágítja a gyártást. Az áram sem olcsó a vállakozásoknak + a munkeerőt is fizetni kell.
Egy fontos dolog jött be az utóbbi 2-3 évben :
Előre kell gondolkodnia a vállalkozónak / vállalatnak mert ha kitalálja, hogy alapanyagot akar venni akkor - eleinte csak 3-4 hónap - az utóbbi időben már 6 hónapra kap csak anyagot....tehát fél évre előre kell berendelni az anyagot. ( Ezt a főnököm említette és csak pislogtam...)De mindezeket figyelembe véve sem kellene 40-60-80 EFt-nak lennie egy doboznak.
-
Borisz76
veterán
válasz Vismajor01 #1245 üzenetére
Remélhetőleg szép , nagy , árnyékmentes , egybefüggő tetőd ( nyeregtető ) van ami pontosan ....vagy majdnem pont déli irányba néz.
Ha ez megvan, akkor a jelenlegi elképzelésedet szorozd meg 2-vel.
Na kb akkora rendszert rakass fel.
Ha 5 kW-s rendszerben gondolkodtál , akkor legyen inkább 10 kW !
Mert most még szaldóban mehet....de ha valami miatt kicsúsznál belőle , akkor se legyen túl nagy ráfizetés.....ezért IS érdemesebb nagyobb rendszert rakatni.Meg lehetne fejelni akár egy nagyobb akku csomaggal is.
-
Borisz76
veterán
Az eredeti 4 fordulóból max 2 lesz.
Az elsőben annyi igénylést adtak be , hogy a 2.-ra nem sok lóvé maradt.
És mint tudjuk aki beadta és elfogadták...az meg is nyerte.
Csak semmiféle hivatalos doksit nem kaptunk még erről.Nem tudom amúgy mi lesz az egészből....
Mert most a rezsi miatt mindenkinek akinek van egy kis lóvája napelemet és/vagy hőszivattyút akar....de máris most azonnal.Csakhogy a készletek amúgy is alcsonyak vagy nincs is.
Tehát hiába van valakinek pénze....lehet nem kap olyan invertert amilyet szeretne. Vagy pl. a panelekhez optimalizáló sem nagyon van.De ha egyszer azt mondják, hogy itt a lóvé...."Brüsszel utalt" ...akkor lehet , hogy addigra meg nem lesz mit felszerelni!
Ha lesz is elfekvőben valami, annak meg az ára már "nem fér bele a keretbe" kategória lesz és a pályázati pénzen felül még fizetni kellene a kivizetezőnek ! Na ott megint bukik a mutatvány....mert addigra, ha van is valamennyi félretett pénze valakinek.....elviszi a rezsi-manó !
Nálam ráadásul a komplett pályázat lett megcélozva:
Napelem+hőszipka+nyílászáró csereNapelemnek a melléképületet készítettem elő : új tető stb.
Hőszivattyút várja a padlófűtés amit szintén elkészítettünk.
Nyílászárók sem felenek meg a mai kor követelményeinek.Hiába adott minden a korrekt felújításhoz , modernizáláshoz ha a végén nem lesz mit feltenni , beszerelni vagy éppen a megnövekedett árak miatt nem tudom a különbözetet kicsengetni.
Na ez a cumi !
Most van kb 2 millióm...direkt félretéve hátha "kicsit" rá kell fizetnem.
De ha nem csinálják ....akkor lassan felélem a rezsi miatt.Azon gondolkodtam, hogy a nyílt égésterű 1000 éves kazánomat lecseréltetem egy kondenzációsra. Ezzel tudnék spórolni a gázfogyasztásomból 20-30%-t.
De ez elviszi a megtakarítás felét...azaz kb 1 millát.
Ugye az igazi a teljes szigetelés lenne de az :
1. Több mint 2 millió
2. Előbb a nyílászárókat szokás cserélni....tehát a sorrend nem jó.Ha jövő tavasszal meg benyögik, hogy mehet a telepítés és a kivitelező meg tartja a markát, hogy " rá kell fizetni " .....akkor meg nem biztos, hogy kijövök....mert nem csak a nepelemre de a hőszipkára és a nyílászárókra is rá kell majd fizetni EZ 100% BIZTOS !
A kérdés inkább csak az, hogy MENNYIT ?![ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Pontosan.
Az én Gorenje készülékem is ( sütő + főzőlap ) teljesen elektromos és 3 fázisú.A bekötésnél néztem a rajzot és elmegy 1 fázisról is de akkor nem mehet minden egyszerre rajta. Leszabályozza magát.
Ha mind a 3 fázis be van kötve, akkor ilyen megkötés nincs.
Mehet minden maxon....ami kb 9.6 KW összesen.
Így persze sosincs használva.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Vismajor01 #1336 üzenetére
Hőszivattyú + radiátor kombó nem nyerő.
A radiátor kicsi felülete miatt melegebb / forró víz kell bele , amit a hőszivattyú nem igazán tud.....alapból.
Tud ha rásegít a fűtőszál....de az meg nem takarékos megoldás.Padlófűtés kell / erősen ajánlott hozzá !
-
Borisz76
veterán
válasz Vismajor01 #1365 üzenetére
Hivatalos oldal : https://napelem.palyazat.gov.hu/
Letölthető PDF formátumú leírásSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
https://napelem.palyazat.gov.hu/
Jobb felső sarokban : Belépés
Majd kék ablakban : Pályázati előminősítés.
Ezután fent egy sávban több lehetőség között :
Támogatási kérelem elbírálása...katt és alatta megjeleni több lehetőség :
Döntések kell neked.
Szépen kiírja, hogy eddig milyen döntések születtek.Nekem csak a Jogosultsági döntés van meg eddig.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest