Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz zsole84 #4700 üzenetére
Hát, ha figyelembe veszem, hogy a kártya jelenlegi értékét, akkor max 1500-2000 HUF És már így is túllőttem a célon. Ebayen találtam méretileg jó ventit csak nekem axiális kellene, abból meg nem igazán van.
A nagyobb hűtők már csak azért is kiesnek, mert single slotos megoldás kell a hangkártya miatt egyelőre.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Van egy HIS Radeon x1650 VGA-m.Erre szeretnék tenni 2 db ventit,hogy jobb hűtése legyen,mert nagyon melegszik.Az lenne a kérdésem,hogy megoldható-e,hogy egy olyan ventit tegyek rá ami oldalra,átfúj a hűtőbordán és egy olyan ventit ami rá felé vagy tőlle el fújja a levegőt.Mi lenne a legjobb megoldás?Nem zavarná egymást?
Erre a két ventire gondoltam,ami átfújna rajta: http://www.pcx.hu/termek/evercool-kkc5010m12ca-ventilator-51999
és ez az mi meg rá vagy tőle el fújná: http://www.pcx.hu/termek/evercool-kkc6010m12ca-vga-hto-ventilator-76287
http://www.kephost.com/view3.php?filename=s82sxoj1ahvn0pxyuno3.jpg
Előre köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
atti1848
senior tag
válasz fi:zi'k #4704 üzenetére
Én nem tudom és épp ezért kérdeztem,hogy adjatok tanácsot,hogy milyen ventit tegyek rá,csak az a helyzet,hogy 2 helyre akarom,hogy jó hűtése legyen.És várok linkeket,hogy mégis milyen vagy melyik ventit vegyem meg rá.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
atti1848
senior tag
válasz fi:zi'k #4706 üzenetére
De az gyári,de attól is nagyon melegedett és mostanra,meg több mint valószínű,hogy megment.És ez a venti sem majdnem függőleges.
Van hozá egy műanyag fedél ami az egész hűtőbordát lefedi,csak jobb hűtést szeretnék neki,meg most,hogy talán nem jó a venti ezért új ventit akarok rá.Egy link vagy valami,hogy milyen kellene rá és hol tudom megvenni????
Róla lenne szó : VGA
Ezt a hűtést néztem rá csak még nincs belőle semmi.
[ Szerkesztve ]
-
raus
aktív tag
válasz atti1848 #4703 üzenetére
Szia en tennek ra egy darab 12centis ventit, mondjuk 18db-s 1500-ast barmilyet. Siman rögzitenem a bordara csavarokkal ahol lehet es meg kabelkötegelövel ugy hogy atfogja a kartyat es az AGP csatolo szabadon maradjon. Lefedne mindent es a levegö utjat ugyis a borda hatarozza meg mert ket oldalra eloszlana a kartyan es szerintem eleg volna hütese. A bordat azert levennem es megtakaritanam a magot meg a bordat mert alatta biztos hogy valami irtozatos trutyi lehet. Ahol a mag es a borda talalkozik ott finom csiszolopapirral sima felületet kepeznek, mivel csak egyszerü es durva szalcsiszolt felületet csinalnak az ilyen olcso bordaknak aminek nem valami jo a kontaktusa. Aztan ujrapasztazni valami jo fajtaval. Azzal is nyersz par fokot. Ezeket egy passziv 7600GS kartyan pontosan igy megcsinaltam es tökeletesen elegendö lett a hütese. Azt hiszem egy olcso Chieftec 12centis hazventit vettem hozza.
-
raus
aktív tag
Elkezdtem a lappolast. Türelem jatek. Szepen megy le a nikkelezes es latszik hogy ott jön le anyag elöször ahol a görbület is van. Konkav a talp es kesz, de olvastam aneten tegnap hogy a TR hütöi latalanossagban mindig konkavak.
kep
kep
Gondolom ha elertem a rezet akkor györsabban megy mar.
Addig csinaljam amig összefüggö sik rez felületet kapok nem? -
atti1848
senior tag
Szia.
Koszonom ezt a tokeletes valaszt.Ilyenre azamitottam,nem olyanra ahol
visszakerdeznek,hogy azerintem jo az a ket venti?Na de mindegy az a fő hogy kaptam egy tisztesseges segitseget.Ha nem sikerul vennem ra egy iceq hutest akkor igy fogom megoldani.megegyszer koszonom a valaszt.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz atti1848 #4710 üzenetére
Remélem nem rám céloztál.
---
Szerintetek melyiket szeressem?
CoolerMaster CoolVIVA Pro SE
A hirdető szerint jó 3870-hez is, de itt nem látom.
HIS 3870 hűtés
Igaz dupla slotos, de legalább kifújná a levegőt a házból.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
raus
aktív tag
Most 3 orat lappoltam 600-assal vizesen majd attertem az 1000-es papirra szarazon. Szarazon mintha jobban vinne. Jo nagy összefüggö foltban hianyzik a nikkelezes mar, csak a szelen maradt. Pengevel nezve meg nem tökeletesen sik de sokkal jobb. Lemostam a csap alatt mosogatoszerrel a Shamit aztan megszaritottam hajszaritoval. Lepucoltam a talpat aztan ugyanugy mint az elözö modon a szilikonos pasztabol a GPU-ra egyenletesen eloszlatva. Majd szereles es aztan leszereles, de mar ekkor eszrevettem hogy alig lehet lemelni a kartyat rola miutan oldottam a csavarokat. Ugy összetapadtak mint allat. Tartotta a sajat sulyat es erövel sem tudtam leemelni rola. Csak kicsit megöntve vegre megindult. A lenyomat összefüggö, csak a GPU szelen egy kis vekony sav maradt tiszta. Gondolom igy a höatado kepessege is javult. Problema lehet az hogy esetleg nem tiszta rez lesz a felület hanem marad kis nikkel nehol rajta?
Meg kicsit lappolom az 1000-essel. Több energiat mar nem fektetek leghütesbe.
Azt hiszem atallok komoly vizre hamarosan.[ Szerkesztve ]
-
I'm Jocc
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen Sapphire Radeon HD6870 VGA-m. 1 GB, 900/1050, Barts magos. Furmark burn-int teszt alatt, auto ventilátor vezérléssel felmegy 91-92 fokra. Az lenne a kérdésem, hogy nem sok az egy kicsit? Tuning nincs, szétszedve nem volt, fél éves kártya. Előre is köszi!Never give up, NEVER BACK DOWN!
-
patex1983
őstag
Amit a kolléga linkelt kép, azon bizony nem referencia hűtős kártya van...
(#4716) I'm Jocc: nekem is volt hasonló hűtésű Sapphire 5770-em, azon én is fentebb állítottam a gyárinál a fordulatszámot és úgy már korrekt hőfokokat produkált. Esetleg, ha nem félsz a garivesztéstől, vagy a kártya szétszedéstől, akkor egy jó minőségű paszta felkenésével is nyerhetsz pár fokot, illetve az 5770-es hűtőjénél alap probléma volt, hogy rossz volt a hűtő GPU felületével érintkező talp megmunkálása, ezért sokan a polírozásra esküdtek. Én azt sajna nem tudtam kivitelezni, így személyes tapasztalatom nincs, hogy mennyit javult ezáltal a hőmérséklet.
X
-
GabeeeS
csendes tag
Sziasztok!
Codegen mx-31 házba akarok rakni egy normális vga-t, mondjuk ati 6770 vagy jobbat.
Sajnos single slotos hűtésű menne csak bele, de olyat nem találtam kis hazánkban, pedig létezik ilyen itt .
Hasonló elérhető kártyát ti sem tudtok?
Illetve, ha veszek egy normál 6870-et mondjuk, van single slotos hűtő, amire lecserélhetném
a gyári hűtőjét, hogy elférjen? -
tamaske
csendes tag
Sziasztok,
egy Asus CuCore 5770-es kártyám van, aminek a hűtése jó, de terhelés alatt a ventilátor hangja ki tud kergetni a szobából...
Valakinek van tapasztalata esetleg, hogy ez a kártya passzív hűtéssel is életképes-e (és ha igen milyen típus szerelhető rá gond nélkül, viszonylag alacsony árban), vagy ha nem, akkor milyen "olcsóbb" megoldásra érdemes beruházni?
Ami nem passzív, de a kedvező ára miatt megragadta a figyelmem: Arctic Cooling Accelero L2 PRO ~3.000 Ft.
Elvileg nem egy hangos darab, de az 5770 nem szerepel a listában Valaki használ Asus CuCore 5770-en ilyen hűtést, és ha igen, mi a tapasztalata?Köszönöm!
tamaske -
h1n1_900
senior tag
Üdv!
Ide irányítottak a kérdésemmel.
Szóval sapphire rev3 5770-re felmenne a Scythe musashi? Listában nem szerepel ugyan de azért megkérdezem.Köszönöm a válaszokat előre is
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Egy fontos kérdés.
Van egy IceQ hűtés és azt szeretném megtudni az én HIS Radeon x1650 AGP VGA-hoz jó lenne-e?
Ez lenne a hűtés.Ha jó lenne rá akkor meg is veném.Az én VGA-mnak a GPU körüli csavar helyeknek a helye átlósan egymástól 6 cm-re vannak és 4 db van belőle,a hűtőn pedig csak 2 és a VGA vanti csatlakozója 2 pin-es.Ez elég lenne és rá menne e?
-
raus
aktív tag
válasz h1n1_900 #4721 üzenetére
Nem tudom de van vele masiranyu tapasztalatom es a Musashi nagyon jo!
Egy G92-es ref.8800GTS 512-re tettem fel a gyari helyett es 55 foknal nem ment feljebb soha es halkan teszi a Musashi a dolgat a mai napig a fiam gepeben. Valamint a talpa olyan volt mint a tükör(nem a fenye hanem a sik tökeletessege miatt, de egyebkent ugy emlekszem szepen fel is volt polirozva)
Erdekesseg, nem tudom hallottad-e hogy "Musashi" közepkori japan szamuraj hös volt aki feltalalta a ket kard-ket kez kaszabolas müveszetet. Halalos egy fazon volt! Innen a nev.[ Szerkesztve ]
-
tamaske
csendes tag
válasz patex1983 #4720 üzenetére
Köszi a választ Patex!
Esetleg a Scythe Setsugen 2-vel nincs tapasztalatod CuCore-on?
Ebbe habarodtam most bele, és árban nem sokkal magasabb, mint a Accelero S1 rev2., viszont szimpatikusabb, hogy egy ventilátor van rajta, és kisebb a mérete.
Valaki esetleg használ Scythe Setsugen 2-t CuCore-on?
-
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Lehet, hülye kérdés, de nem tudom mit tegyek.
Van egy Nvidia Geforce 8600GT-m.
Elkezdtem tuningolgatni, ezzel nincs semmi gond csak RivaTuner-nél elvileg lehet állítani a hűtés sebességét.Megnéztem hogyan kell megcsináltam ugyan azt és elvileg hangosabbnak kéne lenni-e a hűtésnek, de ugyan annyi a hőfok és a zajszint is.
Próbáltam letölteni Nvidia vezérlőpultot amiben benne egy hasonló funkció de nem tudtam.
Tudnátok segíteni, vagy egy olyan progit mutatni amivel sikerülni fog?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Van egy HIS Radeon x1650Pro VGA-m amin megment a hűtés.Szeretnék rátenni egy 8cm-s ventit,hogy hól hűtse.Az a kérdésem,hogy segítseket választani egy ventit,ami jól fog szolgálni a hűtésben.Néztem egyet,kettőt:venti1, venti2,venti3, venti4.
Előre köszönöm a válaszokat és várom a tanácsokat.
-
h1n1_900
senior tag
-
Horvi
őstag
Hali!
Beszereztem egy AC Accelero S1 hűtőt a HD4850-es kártyámra. Akartam rászerelni egy 12-es ventit csak nem volt neki hely. Ha játszom akkor a hőmérséklet felmegy 75 fokra. Az lenne a kérdésem hogy ez sok vagy még elfogadható szinten van. Illetve a másik kérdés az lenne hogy mennyire baj hogy a ramsüniket nem raktam fel? Vagyis felraktam csak le is estek egyből. Előre is köszi a segítséget.
HorviHello darkness, my old friend...
-
zolisx4
őstag
Sziasztok
erre a kártyára tudtok valami hűtést ajánlani ??[ Szerkesztve ]
-
zsole84
senior tag
Ha annyi a hőfok az nem magas (GPU-Z vel meg tudod nézni mennyire megy fel játék/alkalmazások alatt, úgy, hogy játék előtt elindítod és vissza tudod nézni a max., min. hőfokokat. De nem csak a maghő számít, hanem pl. a MEMIO érték is. ) A sünik nekem sincsenek fent, egy Englide venti van rajta (1000 ford.), 50 foknál Furmark alatt sem magasabb a hőfok. Ha mégsem lenne elég passzívan, esetleg egy ilyet [link] meg lehetne próbálni, háth elfér.
-
Findzs
addikt
arra is gondolj, hogy ez nyáron valószínű magasabb is lesz
(hacsak nincsen klíma a szobádban)szóval valahogy applikálj rá egy ventit
egyébként hasonló volt nekem is a gondom csak egy 6770 -es kártyával
a gyári hűtő hangos volt és lecseréltem accelero s1 rev2 -re az alatta lévő hangkarit lejjebb raktam a wlan kártyát meg kicseréltem egy kicsi pci express -esre
amikor a gyári venti volt fent akkor is eltakarta a venti felét az alatta lévő pci -os kártya
(de nem azért volt hangos)raktam rá egy swif2 1201 -et leszabályozva most játékok alatt is 50-60 fokos max és néma csendben
előtte meg a gyárival felment 80 fok fölé is és ráadásul porszívó hangja volt"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Horvi
őstag
Ráapplikáltam egy ventit amit találtam itthon csak az nem túl jó meg hangos is de amíg nem szerzek be vmi swifet addig ez is megteszi. Én egy 1200-ast gondoltam rá ami fix 800-on pörög. Az szerintem elég lenne rá. Vagy annál kicsit gyorsabb kéne?
Hello darkness, my old friend...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest