-
IT café
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
Szaisztok.
Nos olvasgatok erősen, de azért gondoltam elétek tárom a problémám, hátha tudtok segíteni.
Helyzet a következő:
Játék-ra használható halk gépet építek, és ehhez kellene memória, mivel annak a kiválasztásában elakadtam.
konfig:
Cooler Master CM-690
msi p35 neo2-FR
sapphire ati 4830
intel e5200 + arctic cooling freezer 7 proMemória és minden szempontjából a tuning abszolút felejthető dolog számomra. Namármost az összeg amit a memóriára szánok az 10 000 HUF, ebből kellne egy ddr2-es 800-as szettet. Nem tudom mit lenne érdemes vennem, illetve a mennyiség is kérdéses, illetve, hogy a mostanság nagyonsok gyártónál alkalmazott a memória modulokra elhelyezett hűtőbordák mien hatékonyak, van e szükség rá az én esetemben? (mert ha nincs túl nagy teljesítménye a hőleadásban akkor sztem kihagyható szempont ez a rész) Nem benchmark teszteket/rekordokat akarok megdöntögetni, szimplán csak játékra lesz a dolog, illetve alapvető alkalmazások futtatására. Már az alaplapot és a memóriákat kivéve minden megvan. XP-t használok, ez lényeges a memóriák mennyiségének szempontjából. Bár nem tudom az gond e, ha pont 4 giga van, mert az xp szempontjából az többlet valamivel ha jól tudom.
-
czanga
őstag
Esetleg nekem valaki tud segíteni?
-
czanga
őstag
ok, köszi mindenki. akkor most még csak 2x1gb fog belemenni, de mivel tuningolni nem akarok mi lenne a jó számomra? ezen kívül pedig kiváncsi lennék, hogy az egyes ramokra szerelt hűtő lapok mennyire hasznosak, vagy épp nem is túl költséghatékonyak?
-
czanga
őstag
Nézelődtem sokat.
tuningolni továbbra sem fogok, így szeretnék valami normális ram szetthez hozzájutni, ami tudja azt amire elvileg képesnek kell lennie húzás nélkül.
van pár ötletem amik közt vacilálok:
-kolega álltal ajánlott 2x2gigás kingmax modulok... ez 10 000-ből max kijön, de vajon menne e duálban és mien gyári időzítéssel?
-esetleg 2x1gigás geil ultra rampár mondjuk most elsőre, aztán késöbb még 1szer ugyanez mellé. ez gyakorlatilag dupla annyi lenne... és itt fenn áll a kérdés, hogy ha 4giga akkor 4x1, vagy 2x2... vagy teljesen lényegtelen?Igazándiból az a gondom, hogy foggalmam sincs mit vegyek, nem tudom mi lenne nekem megfelelő. Játékra kell, időtöltésnek, ez fix. Na de mivel halk és jól hűtött gépet rakok össze, mennyit számítanak a hűtőlapok a ramokon? Mennyit számít nekem az időzítés?
-
czanga
őstag
Sziasztok!
Felvetnék egy kérdést ha lehet.
Adott egy 2012-es, Ivy Bridge-es Mac Mini. Ebben so-dimm DDR3-as 1600-as memóriák csücsülnek. Szeretném felbővíteni 8 gigára, 4 helyett.
A kérdés nem is az, mit vegyek, azt nem itt tenném fel.Sajnos egy valamit nem teljesen értek. ddr3-as, 1600-as memóriák esetén az átlag modulok 1.5V-on mennek. Nagyon nem akaródzik nekem kifejezetten Mac-hez gyártott Crucial vagy Corsair ram-okat venni, mivel jóval drágább, mégis egy dolgon megakadt a szemem.
1333-as modulok esetén a Mac-hez gyártott memóriák minden gyártónál egységesen 1.5V-on mennek.
Viszont ha ugyanattól a gyártótól az 1600-as DDR3-as Mac ram modulokat nézzük,
akkor a feszültség érték 1.35V.Ennek én nem látom értelmét, mivel teljes Intel alapokon nyugszanak ezek a gépek, így gondolom normál, átlag 1.5V-os ram-ok is teljesen jók lennének bele, de a biztonság kedvéért lehet majd mezei Crucial ram-okat veszek, mert a Mac-es társához hasonlóan a sima Crucial is 1.35V-on üzemel.
Vajon miért lehet (miért van az), hogy alacsonyabb feszültségű modulok kellenének bele?
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Elfogyott a szerk idő.
Várható szerintetek DDR3-as 1600-as memóriák terén áresés most tavassszal-nyáron?
-
czanga
őstag
Sziasztok,
Palfitom mester segített a gép/fékgép kereső/építő topicban, így megszületett jóbarátom konfigja ami szeniális lett, viszont belefutottunk egy memória problémába.
Random újraindult kék képernyővel a gép, illetve a chrome nem töltött be oldalakat arra panaszkodva, hogy elfogyott a memória.
A szett: 32GB 6000MHZ DDR5 RAM KINGSTON FURY BEAST BLACK (2X16GB) (KF560C40BBK2-32)Hozzám került, tegnap és ma is futott a memtest86. Ami nagyon érdekes az az, hogy ha benne van mindkét modul akkor csak úgy szórja a hibákat a memtest. Külön-külön viszont mindkét slotban lepróbálva hiba nélkül lefut.
Ilyet láttatok e már? Memória hiba lesz ez, vagy más? Gondolok még más komponens hibás memória kezelésére, de gondoltam bedobom ide a dolgot.
-
czanga
őstag
válasz fudi2002 #62675 üzenetére
Egy ASRock Micro ITX lap így csak két slot van, és a bios nem a legfrissebb. Megfordult a bios verzió a fejemben, de nem gondoltam mégsem erre, mint lehetőség. Lefrissítem akkor legújabbra, ha azt mondod folytassam azzal.
1.12-es firmware van rajta jelenleg, amit már eleve mi frissítettünk, mert annyira régivel jött. Megnézem ezzel összefüggésben a memória listában mit ír, mert azt én buta még nem lestem meg.
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Igen, de 0,7-el jött, és nem akartuk húzogatni a macska bajszát, nehogy valami gond legyen, ezért kapta meg csak az 1.12-t. Most lefrissült 1.28-ra és már visszaraktam bele mindkét modult, és fut a memtest. Hamarosan kiderül. Bios-ban memória ügyileg minden gyárin van, eleve semmit sem állítottunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- G.SKILL FlareX 16GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3600MHz
- 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM - posta az árban!
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest