Új hozzászólás Aktív témák

  • Sanyix

    őstag

    szétbasz az ideg

    Mondom húde olcsó a ram, megyek veszek 2x2 giga ramot.
    Eddig volt a gépbe 2x1 giga CSX DDR2 800-as, cl5-ös. Ezek párban.

    Vettem 2x2 giga CSX DDR2 800-at cl5-öst, ezek nem párosak, de a sorozatszámuk között 3 a különbség, tök ugyanolyanok. Tök ugyanolyannak néznek ki mint az 1 gigások, ugyan az minden adatuk, a méretükön kívül.

    Berakom, örülés van, kiírja 6144mb. Win indul (vista 64 sp1) kékhalál nem acpi kompatibilis a lapom üzenettel. Állítgatás, fixre az időzítéseket, órajelet stb, nem indul. Memtest indít, 10 percig hagyom, végig megy vagy 3x a 6 gigán, nuku hiba. ubuntu live cd indít, elindul, bár az egész zöld árnyalatos, de ez lehet hogy videodriver porbléma, mert 640*480-nál másabb módot se lehet állítani.
    Kiveszek mindenfélét rakosgatom a ramokat. Be a 2 2gigásat a 2 1-es helyére, ami dual lenne. Indul, hibaüzenet memóriaellenőrzés után "SPD missing byte 23 or 25". Na mondom ez mi. Kiveszem az egyik 2 gigást, be mellé az 1-est. Akkor már valami request interleave akármit is ír az spd-s izé mellé. berakok a 2 1 gigás mellé egy 2 gigást, hopp indul. Mellé a másik 2 gigás, megint kékhalál. MI A FAK?

    [ Szerkesztve ]

    szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

Új hozzászólás Aktív témák