-
IT café
Adott ideig ingyenesen vagy kedvezményesen elérhető, de egyébként fizetős felhasználói programok, mobil alkalmazások, digitális előfizetések lelőhelye. A warez TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
A 90 napos Bitdefender Facebook promó az működik vkinél, mert likeoltam, de nem küldött semmi kódott, amit telepítésnél kért volna, így csak 30 nap...?
-
King Unique
titán
válasz mrszitya #5640 üzenetére
Nem rossz ez a program, bár a teljes áron megvenni nyilván felesleges....így promó keretében viszont tetszetős.
Általában bőven elég a tálcán lévő bztonságos leválasztás ikon használata, viszont ebben többmindent be lehet állítani, illetve ami az előnye lehet, h az USB-eszköz eltávolítása/ kábel kihúzása nélkül is újra felcsatolható az adott háttértár. Hasonló ez, mint ahogy Linuxokban meg van oldva.Amúgy azt sose értettem mit sprórolnak egyesek, ezen a pár kattintáson
Pendrive-ok és sok külső HDD is gyors eltávolításra van optimalizálva az eszközkezelő --->házirendeknél, de ahogy előbbieknél sem ajánlott enélkül kihúzni (jártam már úgy, h hiába zártam be mindent, a frissen felmásolt adatok hibásak lettek.), úgy az utóbbiaknál meg pláne nem Windows ilyenkor előfordulhat, javítani/ formázni akarja, illetve RAW partícióval (elég kellemetlen...) hálálhatja meg a lustaságot...Ráadásul külső vinyókban ugye mozgó alkatrészek vannak, pörög a motor és hirtelen árammegvonás nagyon nem tesz jót neki , kattan is egy szépet.
Tehát egyértelműen érdemes mindig használni a gyári, v ezeket a külső megoldásokat..[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Windows alatt számtalan dolog foghatja, akár HD Sentinel, de pl., ha feladatkezelőt megnyitod, akkor sem engedi eltávolítani...erre jó az említett Unlocker.
Egyébként, ha vmi fogja, akkor USR-ben sem tudod eltávolítani, ott is feldob egy ablakot, de ott aszem lehetőség van a folyamatok kilövésére, mint Unlockerben (ha jól emlékszem).
De ezen az 1-2 kattintáson tényleg nem érdemes spórolni, mert, ha utána RAW-ba teszi, akkor lehet sírni-ríni... -
King Unique
titán
válasz mrszitya #5663 üzenetére
Szünetmentes tápegység és egyebek külön történet, de valóban arra is figyelne kell.
Külső multimédia eszközökön meg a többség xarik rá... De azoknál is szokott lenni leválasztási lehetőség a menüben.
Alternatívája max a Zentimo lehet, de az is fizetős, kb. uazt tudja, illetve lehet vele tesztelni, de arra amúgy is vannak alkalmasabb programok.
Általános célra meg nyilván bőven elég a beépített tálcás megoldás.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Azért azt hozzá kéne tenni, h MSE/ Defender önmagában elég nagy 0 védelem terén, max, ha mellette fent van egy MBAM aktív védelemként, + böngészőbe integrált kiegészítők, akkor ér vmit.
De még, ha egy sima free Avast/ AVG szart rak is fel a user, azzal is sokkal jobban jár.(#5931) FIREBLADE78: érdemes egy normálisat feltenni.
-
King Unique
titán
A korábbi USB Safely Remove 5.3.5 programhoz van vkinek egy fölös kulcsa?? Nekem még korábbról, az 5.2.x verzióhoz van, az csak ahhoz jó, nem lehet frissíteni. Átkonvertálva se fogadja el a serialt az új. Amúgy a legutóbbi akció is csak az adott verzióval (5.3.5) használható?
-
King Unique
titán
Pedig én is ajánlottam neked az USB Disk Ejectort.
Bár azt hozzá kell tenni, hogy nem egy USR, vagy Zentimo és a leválasztást akadályozó folyamatok kilistázása, feloldása terén sem tudja azt, mint az előbbiek.
Én nemrég próbálgattam Win10 alatt, működik, de Win7 alatt vmivel jobban, illetve a gyártói oldal is csak utóbbiig írja a támogatást. -
King Unique
titán
Igen, tegnap én is pont még egyszer kipróbáltam és dettó uezt tapasztaltam...
Én az UDE-t csak a jobb vizuális megjelenítése és a gyorsbillentyűs leválasztása miatt használom egyik gépen, de nyilván korántsem = tudásban az USR-el.
Örülnék én is, ha lenne itt új promó, mert akkor betáraznék belőle. -
King Unique
titán
Tudom, kellemetlen és idegesítő dolog...
Amúgy ilyenkor még az x perc várakozáson kívül, a kijelentkezés sem nagyon segít, csak a leállítás és/ vagy újraindítás. De csak ezért, nem mindenkinek van kedve ezzel pepecselni, főleg, ha nagyon benne van valamiben.
De, hát ugye ez a rész maradt a 10-esben is ugyanolyan hitvány és sz@r, mint a korábbi Windows verziókban, viszont szerencse, hogy léteznek tehetséges orosz úriemberek, akik erre is gondoltak.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Igen, én is észrevettem, de ahogy látom 2013 óta nem frissítették...
Ja, vsz hasonló, mint az Unlocker, de az is igazán Win7 alatt működik jól. Pl. ennél a külső adattár és leválasztást akadályozó folyamatok kapcsán is 8.1/10 alatt nem mindig használható sikerrel. Az USR viszont igen. -
King Unique
titán
Kipróbáltam...felülete nem rossz, MS ribbon koppintás, bár nem tökéletes, de elmegy. Magyar nyelv hiába negatívum. Viszont az MSO formátumok kezelése még sz*rabb, mint egy OO/ LO-nál, így szerintem nem érdemes vele szórakozni, ha valakinek ez fontos. Hasonlóan a WPS-hez, ez is alapból a saját formátumát használja és pl. ODF-et egyáltalán nem is tud. Igaz utóbbi nem nagy érvágás...
-
King Unique
titán
Hát nekem ez a Norton Commander stílus nagyon nem bejövős és mitől lenne ez a legjobb...?
Ha már TC alternatíva, akkor a fentebb említett Multi Commander, vagy Unreal Commander. Én utóbbit használom, nagyon jól tesztreszabható, tetszetős, tökéletes TC alternatíva. -
King Unique
titán
Eléggé rétegigény, a nagy többségnek ez nem szempont.
"legalább annyira elüt a külsőségeket tekintve egy W7/8/10 design elemeitől, mint az FM"
Ez egyáltalán nem igaz... Egy TC sokkal inkább beleillik az újabb Windows desktopba is, mint a "kék csoda". Egy alternatív UC meg aztán gyárilag nagyon jól szkinezhető, többféle szín, megjelenés, ikontéma stb.(#8999) UHHH: hát én most kipróbáltam W8.1-en az FM v3.0 verziót. Elég aprón jelent meg minden, és átméretezni is, mint egy parancssor ablakot lehet csak, ahogy néztem. Lehet itt-ott nagy tudású program, meg minden, de nekem kényelmetlen és az egész valahogy nem jön be. Számomra nem ez a TC alternatíva az biztos és lehet a nagy többség számára sem.
Ja és lényegében a TC is "ingyen" van, de a más alternatívák meg főleg.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz scott_free #9001 üzenetére
Én próbáltam ezt is, nem rossz, elmegy kategória. Illetve ott van a Double Commander is, az se rossz és Linuxra is van.
De sok megoldás próbálgatás után, nálam az Unreal lett a nyerő. Persze ez csak szubjektív. -
King Unique
titán
válasz r3dsnake #9411 üzenetére
Mert röviden, tömören, a Windows gyári megoldása kényelmetlen és xar...leválasztásnál, ha valami zárolja a USB-s meghajtót, akkor nem írja ki melyik folyamat és lehetőséget sem ad annak bezárására. Ellenben az USR igen. Valamint utóbbi tud számos extrát, pl. leválasztás után egyből visszacsatlakoztatni, parancssorból és gyorsbillentyűvel is leválasztani. Utóbbit nagyon hasznos és baromi kényelmes.
Esetleg, ha valaki betárazott rendesen USB Safely Remove 5.3.8 kulcsokból és volna egy fölös neki, azt nagyon megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz r3dsnake #9431 üzenetére
Ja, orosz rulett...van, hogy nem tényleg okoz gondot, vagy hogy jön a jó kis javítás/ formázás ablak a Windowsban. Utóbbinál általában friss, ropogós RAW partíció lesz és vadászhatsz fizetős adatmentő progik okosított verziójára. Vagy reménykedsz benne, hogy találsz itt egyikből ingyenes promót. Ennyire azért nem szeretek rulettezni...
-
King Unique
titán
válasz r3dsnake #9439 üzenetére
Szép és jó dolog a felső, csak eleve nem pakolsz oda nagy adatmennyiséget. A nagy tárhely fizetős, rugalmas használathoz nem árt gyorsabb net sem. Azért ezek nem mindenkinél adottak. USB-s kütyü meg nem kizárólag pendrive, hanem ott vannak a manapság kelendő és divatos külső HDD-k. Azoknál meg pláne fontosabb a szakszerű leválasztás. Illetve, ha több 100 GB adatot kell tárolni, inkább rakom belső/ külső merevlemezre, mint a felhőbe. Olyan gyors netem sincs jelenleg, hogy annyit feltöltsek.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Fandango #14454 üzenetére
Így van, a HDS-ből javasolt lehetőleg mindig a legújabb verziót használni, nem pedig ezeket a fáziskéséses, rendszerint régebbi verziókra épülő promókat. Ha SSD-kről van szó, akkor meg pláne. Az itteni topikokban is volt már egynéhány eset, amikor pont a régebbi verzió nem kezelte némelyiket megfelelően, ellenben az új már igen. De amit írtál példaként, nyilván az is egy ok lehet a naprakész verzió használata mellett.
Jó dolog az ingyenes promó és sokan élnek is a lehetőséggel, úgy használják a HDS-t is. Viszont az valóban igaz, hogy nem különösebben drága rá egy licenc, amit csak 1x kell kifizetni és utána lifetime, ingyenesen frissíthető stb.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz egykori #14462 üzenetére
Itt az a TRIM körüli probléma csak a 1803-as verziót érinti, a régebbieket nem. De az előbbinél sem akkora gond, amiről a téma topikjában volt szó. Az viszont már kellemetlenebb, amikor a program régebbi verziója fel sem ismeri rendesen az SSD-t és azért írogat fura dolgokat, ellenben az újabbnál már minden OK (példa). De van amikor még az aktuális stabil változat sem (példa), mert csak az annál újabb béta verziók tartalmazzák a javításokat.
Ha nálad most minden rendben az 5.01-es promós verzióval, akkor OK. Viszont attól még általánosan javasolt SSD-knél a program legújabb verzióját használni, amit az előbbi példák is világosan szemléltetnek.
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #19910 üzenetére
A klónozás eleve egy bevett eljárás és normál esetben simán, eredményesen működik a Macrium Reflect és egyéb hasonló programokkal is, sőt egyes SSD-k gyártói is mellékelnek ilyen célra saját programot. Akiknél egyáltalán nem működik, meg semelyik programmal sem, ott rendszerint egyéb problémák szoktak lenni.
A lemezklónozási funkcióval rendelkező dokkolók is egy lehetőség, viszont azok rendszerint csak alapszintű, primitív klónozást tudnak. Mármint csak 1:1 szektorszintű klónozást, partíciók elhelyezkedését és méretét nem lehet közben változtatni, a célmeghajtónak legalább akkora vagy nagyobb tárolókapacitásúnak kell lenni, időigényes lehet maga a művelet, stb. Ellenben pl. a Macrium Reflect esetén ugye alapértelmezetten intelligens szektormásolás van és csak a foglalt területet másolja a program, a partíciók drag & drop módon mozgathatók, partíciók mérete manuálisan változtatható sőt a 8-as verziótól már egy kattintással automatikusan átméretezni a rendelkezésre álló lemezterülethez igazodva, szükség esetén beállítható a hibás szektorok ignorálása, a WinPE és WinRE változatnál van szükség esetére bootolási problémák javítása opció is, stb.
-
King Unique
titán
A Macrium Reflect Free kiadása jelenleg is használható a Windows 10 és Windows 11 aktuális 22H2 verzióihoz, mint a linkelt weboldalon le van írva. Azaz majd a 23H2 verziótól lehet érdekes, ha már nem fog a jövőben funkcionális fejlesztéseket, bugfixeket kapni a Free kiadás, bár azt írják, hogy 2024 január 1-ig lesz "security patches".
Egyébként számos rendszermentő és klónozó program van desktop Windows platformra, azoknak ingyenes verziói is, vagyis ingyenesként nyilván nem kizárólag csak a linuxos Clonezilla és Rescuezilla jöhetnek szóba. Na meg a windowsos programokkal akár az éppen működő Windows alól is megoldható a mentés / visszaállítás és klónozás, nem feltétlen kell külön bootolt program, ún. live rendszer sem.
• 10 Best Free Disk Cloning Software for Windows 10
• 10 Best FREE Hard Drive Cloning Software (Clone HDD to SSD)[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tibaimp #19930 üzenetére
Ha gond van a C meghajtón pl. a fájlrendszerrel / egyébbel és szükség esetén nem lett futtatva a CHKDSK / SFC & DISM a hibák javításához, akkor nem meglepő, ha a Macrium vagy egyéb program elhasal hibaüzenettel, ami ilyenkor nyilván nem feltétlen az adott program hibája, nem feltétlen az nem működik rendesen.
+ Ugye javasolt mindig az aktuális (legújabb) programverziót használni, valamint Windows 10/11 esetén főleg WinPE / WinRE környezetben történő klónozásnál előtte a Fast Startup funkciót kikapcsolni és úgy leállítani a rendszert, vagy a Shift + leállítás módszerrel.Direkt ki lett emelve az előző válaszban, hogy a partíciók automatikus átméretezése a rendelkezésre álló lemezterülethez igazodva a 8-as verziótól van, amit a hivatalos weboldalon lévő videó is világosan szemléltet. Ellenben a 7-es verzió nem tudja ezt, annál a partíció tulajdonságaira kattintva lehet manuálisan megnövelni a C méretét, majd drag & drop módszerrel a lemez végére húzni a WinRE partíciót.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
"De ez meg épp olyan macerás (szerintem), mint az újrahúzás utáni vacakolás"
Egy belakott, sok telepített programot és beállítást tartalmazó rendszert nyilván sokkal gyorsabb és egyszerűbb a meglévő mentésből - ami viszonylag hamar elkészíthető, sőt még az éppen használt rendszer alól is - visszaállítani, vagy ha nem teljesen naprakész a mentés akkor utána pár-néhány programot frissíteni, mint a 0-ról újratelepíteni és mindent teljesen elölről kezdeni. Na meg a mai rendszermentő programoknál már 1:1 mentést sem feltétlen kell minden alkalommal készíteni, lásd különbségi és növekményes mentések.
Ha nem belakott rendszerről van szó és / vagy eleve kevés a telepített program + az extra beállítás, akkor viszont valóban nem téma a 0-ról törénő újratelepítés sem.How to Free Up Drive Space in Windows 10
Igen, akár a PatchCleaner használata is opció lehet, de azért vannak ugye egyéb lehetőségek (31 db) is lemezterület felszabadításához, ahol pl. a tárterületsegéd működése automatizálható is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Amit nemrég kértek itt, abban mi nem világos egyeseknek?
A milyen programot XY célra témához eleve ott van a "Milyen program, ami...?" topik, ahogyan a Windows 10 és Windows 11 témának is van saját topikja, meg oda való a hogyan kell a Windowst lementeni, klónozni, stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Politika
- Spórolós topik
- Építő/felújító topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest