-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
Jó pár nappal ezelőtt a Telenor Blue XXL-ről "váltottam" a Hipernet Premiumra, ami engem annyiban érint ugye, hogy 10Gb mobilnet helyett korlátlant kapok, plusz alapból benne van a myTv Pack az árban.
Ez eddig mind szép és jó, pláne hogy sokszor, sok helyen 240mb / 40mb neteket mértem, de a minimum is 60 volt az esetek 99%-ban.Két - három napja bejelentette a Telenor, hogy 4.5.6. -ai napokon mindenkinek jófejségből korlátlan hipernetet ad, ennek megörültem, ugyanis nekem a számlazárás 6.-án lenne, ergó 7.-étől lennék korlátlan adatforgalom ügyileg.
Ma megosztottam a netemet a telefonról (iPhone 7) és azt vettem észre, hogy az oldalak lassan jönnek be, többször rá kell frissiteni mire bejön / észheztér, hogy be kellene töltenie, stb stb.
Megnéztem a sebességet, most kora reggel / délelőtt 20-30mb körül van csak, a pingek ugyan ugy 30 körüliek.
Megpróbáltam WiFi HotSpottal, USB kábeles netmegosztással, de minden esetben akadozva tölti be az oldalakat a laptopomon. A laptop egy Lenovo Y720 Gamer noti, szóval baj ezzel sem lehet.A hipernetet javarészt az otthoni UPC kiváltása miatt gondoltam magamnak, így bárhol - bármikor lenne netem.
Mitől lehet ez az oldal, net akadozás ,,,, ?
Először arra gondoltam hogy szakadozik a kapcsolat, de nem, mert 4G van folyamatosan, a jel erősség jó, a pingek sem timeoutolnak ....Valakinek valami ötlet? Nálatok is ilyen?
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
válasz Genius007 #49574 üzenetére
Remélem hosszútávon nem marad így nappal, pár nappal ezelőttig 60 alá nem igazán ment nappal, erre most 20/20 kb reggel óta.
4Grider: De ... eszembe jutott, viszont hosszútávon remélem nem csesződik szét a sebesség az egyre több usertől.
[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
válasz lugosi #49578 üzenetére
Én a myTv-t ugy használom, hogy megosztom a netemet laptopra, s ott lépek be a myTv-be.
HDMI-vel összekötöm a Tv-vel a laptopot (ujabb Tv-ken már HDMI sem kell mert WiFin közvetlen kilehet küldeni a képet Tv-re, bár okos WiFi-s tévém van, de ilyen opció még sajnos nincs az enyémen) és ott nézem a Tv-t.
Annyi hátránya van, hogy ha csatornát akarok váltani, mindig oda kell mennem a laptophoz.
Bár erre is van 2 féle megoldás, hogy ne keljen:1. Teamviewer : D
2. Androidos vagy Apple Tv, mert arra már van myTv app.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
válasz Cucuska2 #49581 üzenetére
Most meg pl. tökéletesen működik, gyorsan csináltam egy speedtestet.
110mb / 40mb.
Torrent is tökéletesen jön, bár néha ugrál, de ez benne van a pakliban ugye.Saját tapasztalat eddig: 20mb / 20mb -val döcögősen jönnek be az oldalak, többszöri oldal frissítés kell, 60mb felett tökéletes a böngészés.
[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
válasz lugosi #49593 üzenetére
Persze ertheto.
En csak azert irtam, mert most en a teljes upc packomat csereltem le erre, igy bar ha meg egy kicsit bonyolultabb is a netezes / tvzes, de olcsobban kijovok, s a zsebembe van mindig minden, barhova megyek.
Ha pedig otthon akarok tvzni / netezni, par kattintas s megy minden[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Siófok - Petőfi Sétány
[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Az mitol lehet, hogy egyik pillanatban 130mb-t merek, a masikban csak 20-at.
Mi alapjan "osztjak" el a netet a userek kozott ... ?
Csak mert nem hiszem h "masodpercenkent" ugralna a halozat terheltsege, de lehet tevedek.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
Genius007
őstag
Tegnap este folyamán Siófokon 23órától szinte használhatatlan volt a mobilnet.
Más is tapasztalt ilyet a környéken? (Ha van környékbeli)Ui.: Bár szerencsére csak nyáron 2hónapot tartózkodom itt, amúgy Bp
-
Genius007
őstag
Siofok, eső .. gondolom mindenki otthon ul, s nyomkodja a telefonjat ...
-
Genius007
őstag
Éjfélig volt hivatalosan a Hipernet 3nap korlatlan net.
Ejfelkor volt a szamlazarasom, s akkor modosult a csomagom is Blue XXL-rolHipernet Premiumra. Mivel alapbol a 10Gb mobilnetem ami volt az elfogyott, igy meg kellett varnom amig a Telenor rendszere rendesen frissít. Ami annyit jelent, hogy éjféltől ilyen netem volt egeszen idáig:6 és fél órába telt (ezekszerint) amig a rendszer normalisan frissitett.
Most mar a net is jó (gepen hotspottal meg nem mertem) es a myTv Maxra is atallt.[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Egy kis gyors teszt:
Siofok: Ping: 20-25 kozott, DL: 200 , UL: 40
Valosagban ez annyit takar, hogy teszteleskepp egy torrent 14mb/s el jott, ami egesz jonak mondhato.
(iPhone 7, USB HotSpot)Viszont azt megfigyeltem, hogy a Flash tartalmakkal mintha annyira nem lenne kibekulve a Telenor net.
Ez lehetseges? Sima oldalakat a gepen megnyit, de amiben tobb flash van, azzal neha bohockodik par masodpercet.Plusz gepen speedtest.net -el altalaban max 60/30-at merek, ha viszont telefonon nezem akkor 120/40 ala nem nagyon szokott menni, pedig ugyan azon a serveren nezem, ez mitol lehet?
Mivel Blue XXL-rol valtottam a Hipernet Premiumra, ezert a sim-et mobilban hasznalom.
Letezik esetleg olyan megoldas, hogy kerek valami "tars simet" vagy 2. Simet?
Vennek egy kulso routert amibe lehet sim kartyat tenni, es beletennem ha megoldhato, igy nem kellene mindig a telefonomon ki / be kapcsolgatni a megosztast.[ Szerkesztve ]
-
-
Genius007
őstag
válasz Somatom #49769 üzenetére
Igy van! Nem volt mar adatkeretem s ezert nem mukodott!
Csak pont rosszul jott ki, hogy a 3napos korlatlan dolgot pontban ejfelkor lehuztak, viszont a csomagvaltasom bar "papiron ejfel" a valosagban reggel lepett eletbe.[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Az imént voltam bent a Siófoki Telenornal, s azt mondjak a Hipernet Premiumhoz nincs adatmegoszo kartya.
Ez erdekes, hogy ennel nem lehet megcsinalni, a Blue XXL-nel (ami még tegnap volt csomagom) meg meglehetett volna? Imadom, hogy igy Premium, ugy Premium, aztan sok olyan dolog nincs is benne, ami egy mezei csomagnal meg benne van nekik ....Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest