Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz Shokkolo #37054 üzenetére
Igen. Van még egy előnye a TDP 60 W. Ezért lehet 60%-al túlhajtani mert még így is "könnyen" hűthető.
(nem okoskodni akarok)
Én a procidat 195...205 Mhz-en hajtanám 17,18,19-s szorzóval és a memet "csak" X6-l.
A limit inkább az uncore-ban van mint a QPI-ben. ( ez lehet, hogy nem a legszakszerűbben sikerült)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Shokkolo
addikt
válasz kolja58 #37055 üzenetére
Nagyon naív vagyok a tuninghoz Azért is kérdezem pár nappal azelőtt pont itt.
Akkor ennél maradtam... mert a 165 x 21 -el megvan a 3,4 GHz és x8 -al meg pont a 1600-as memó.
De ha valakinek van jobb ötlete az adott ramokhoz, procihoz laphoz mindent szivesen fogadok
ilyenkor azért elégg sajnálom h. nem értem mi az az uncore, QPI és társai..."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
ZetorGumi
addikt
válasz Shokkolo #37056 üzenetére
"ilyenkor azért elégg sajnálom h. nem értem mi az az uncore, QPI és társai..."
Az első HSZ-ben megtalálod Imi87 kolléga írását, abban minden szépen le van írva, úgy, hogy egy laikus is megértse. Javallott az átolvasása.
Én is így kezdtem a pályafutásom, hogy átolvastam azt, aztán a saját tapasztalatok.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Shokkolo
addikt
válasz ZetorGumi #37057 üzenetére
Elolvastam, azzal kezdődött az egész
Bár igaz h. 3 napja voltam ébren és már nem úgy fogott az agyam.Most is dolgozhatok... sajnos a csodás Alcatel switchek 0-24 elszórakoztatnak... főleg ha több ezer darabot monitorozunk / konfigolunk
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz ZetorGumi #37061 üzenetére
Csak tudod... ezt még kicsiben meg is érteném indoknak, ahol 1-2-3 switch kell.
De egy akkora hálózat mint pl a Német posta + DHL (mert a posta megvette a DHL-t úgy ahogy van...) az sok ezer darab switch -et jelent.
Itt már nem értem.
Arról nem beszélve h. általában az alcatel évente 1-5 alkalommal képes már magától is megőrülni, ezzel szemben a Cisco évekig elmegy...
Kalkulálva a sorozatos teknikus "bevetést", szoftverupdatet meg hasonlókat jóval drágább hosszabb távon mint a Cisco... de persze ezt annno az "öltönyös szakemberek" jól kitalálták"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
de így a ramokat mekkora frekvencián járatod? Megy a 3,8 is... pár oldallal visszább posztoltam screenshotot... ment az 4,1 -en is Csak nem akarom radiátornak se használni, plussz most gariztatáson van a H100 -as hűtőm és csak egy CM Hyper 212 Plus "hűtöget"
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
[ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
válasz Shokkolo #37075 üzenetére
Hogy érthetően fogalmazzak: segít abban, hogy ha 1.2 Voltot állítasz be, akkor annyi is legyen, ne pedig 1.15V,stb. Nem fog annyira ugrálni a feszültség lefelé. Viszont ha jól tudom lesz 1-2 pillanat, amikor többletfeszültséget ad (pl 1.25V), de ez miatt nem kell aggódni ilyen alacsony érték mellett.
-
aktív tag
válasz Shokkolo #37079 üzenetére
Ha felül feszeled melegebb lesz a mag hőmérseklet mint az optimális. (mondjuk úgy viselkedik mint a benzines autó, nem szereti ha kevés vagy sok a benzin)
Legyen egy stabil állapot aztán elmozdulsz lefelé (vagy felfelé) és keresed a stabil legkisebb mag hőmérsékletet. Ha egyezőt találsz az alsó azaz kisebb feszt hagyd meg.(de az is lehet hogy a példa sem jó és a magyarázat sem) gari nincs
kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
Hello-hallo ZetorGumi tesó.
"asusnál nem tudom hol van az llc, vagy hasonló."
kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Shokkolo
addikt
válasz kolja58 #37082 üzenetére
Van némi elektronikai alapismeretem, és ha a P=U*I képletből kiindulok... (ahol a P nem csak a proci TDP-je lehet hanem akár a hőtermelése is), akkor a fezs emeléssel tényleg meleget okozhatok
Majd óvatosan picit kúszok lentebb aztán majd látjuk"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz kolja58 #37085 üzenetére
Nem is vezsem annak... abszolut laikus vagyok tuning témában azért is kérdeztem mindent itt.
Elvileg ez a topik pont ezért van, és gyanítom h. vannak itt nálam sokkal hozzáértőbbek"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Shokkolo #37084 üzenetére
Viszont pont emiatt félek "önállóan" tesztelgetni a feszeket... mert ugyanebből következik, hogy mivel elvileg a P (mint teljesítmény) értéke relatíve "fix" a képletben ami ugye 130W, így a játék a feszültséggel áramerősség (I) változást jelent, ami eddigi ismereteim szerint sokkal veszélyesebb.
Áramerősségváltozás parányi százalékos változása is sokkal hamarabb okoz károkat mint a feszváltozás.(A másik hobbim az autóhifi és ott is az amperek okozzák a fejtörést...).
De persze egy processzor jóval bonyolultabb technológia, így valószinű, hogy a teóriám maximum féligazság.
Ezért is kell a tapasztaltabbak tudása/segítsége."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
ZetorGumi
addikt
válasz Shokkolo #37087 üzenetére
A feszültség növelésével nő a hőteljesitmény is, nem fix.
Tehát egy 4Ghz-n járatott 930 nem 130W-ot fogyaszt max terhelésnél, hanem úgy 200 körül. De ez függ attól is, hogy mennyivel nagyobb a fesz az alapfeszültségnél.
[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest