Új hozzászólás Aktív témák

  • zeoos

    tag

    Amúgy azt tudtátok, hogy maga a KARÁCSONY egy szláv eredetű szó és a téli napfordulóra vonatkozik. Kvázi ezzel az ünneppel valójában a fény eljövetelét köszöntjük globálisan és csak a többi (sokféle) adventi-hanuka-hálaadás és miegymás dolgok köthetőek a különböző vallásokhoz és kultúrákhoz világszerte. Ezért valójában részletkérdés, hogy a Mikulás avagy a Jézuska hozza az ajándékot.
    Egy a lényeg, hogy a téli napfordulótól rövidülnek az éjszakák ... egyre kevésbé fogunk sötétben indulni a reggeli tennivalónkra és szerencsére már a hazaúton is egyre világosabb lesz mostantól. Az új-nap eljövetelével pedig ismét elkezdődik egy következő és reményteljes időszak, de még a természet is lassan újraéled.
    A karácsonyi ajándékozást pedig nyugodtan fellehet fogni "áldozati bárányként", amivel megköszönjük az elmúlt - és üdvözöljük a következő naptári évet és magával az ajándékkal adózunk a szerencsének. (ha gazdag évünk volt sok az ajándék, ha gyengébb periódust zártunk akkor is szeretettel viseltetünk ilyenkor minden és mindenki iránt)
    Erről szól az egész év végi ünnephalmazok összessége. Lezárunk egy ciklust, számot vetünk az ereményeinkkel, lerójuk adóinkat és az ünnepekben feltöltődötten nekivágunk az új feladatainknak.

    [ Szerkesztve ]

    "... nem tudtam, hogy lehetetlen (?!) ... ezért megcsináltam (!!!) ..."

Új hozzászólás Aktív témák