-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz szakibá... #65046 üzenetére
Köszönöm, de én már hallgatom jó néhány éve. Egyik kedvenc Crimson-albumom. Érdekes, hogy a legnehezebben emészhetőnek tartják, nálam mégis első hallgatásra átjött, hamar megszerettem.
-
törölt tag
válasz szakibá... #65051 üzenetére
Nekem a Japan HDCD Remaster verzió van meg, az is hasonlóan szól, mint ez. Na akkor majd szerezhetem be ezt is LP-n, ha már két CD verzió között is ekkora a különbség.
-
törölt tag
válasz Brett001 #65064 üzenetére
Ahogy kiveszed a dobozból az a későbbiekben is úgy fog szólni, legfeljebb minimálisat változik.
Gyakorlatilag ugyanezen a véleményen van (a feltételezhetően saját, dinamikus fejhallgatóit mindenképp beleértve) a Beyerdynamic support is. És csak majd' 100 éve vannak a szakmában.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A világon semmi nincs ráírva a dobozra, abszolút a vevőre van bízva, hogy mit hall elsőre.
biztos leírják, hogy veszel egy fél mázsás fejest, de az kezdetben még nem az igazi, jól be kell járatni, és akkor majd jó lesz?
szerinted ez milyen üzenet lenne?
Kezdetben tetszik és csak még jobb lesz. Miért lenne ez feltétlen negatív? Lehet azt jól is tálalni meg rosszul is. Mondjuk eleve ordas nagy marhaság, hogy kezdetben szarul szól és aztán meg jó lesz. Ez úgy hülyeség, ahogy van. A rosszul szólás és a jól szólás között rengeteg fokozat van. Nem fekete vagy fehér a világ.
Az audiofileket hagyjuk, azok a saját anyjukra is fintorognak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
az, amiről beszélsz, hogy pszichikai, tök más dolog.
Szerintem meg sok ember bebeszéli magának, hogy egy bejáratlan fejes úgyis szarul fog szólni, mert másra nem képes. A hit csoda dolgokra képes.És, hogy valami másra van beállva a hallása.
de attól még szerintem felesleges a topiklátogatókat azzal traktálni, hogy nincs bejáratás,
Szerintem azzal felesleges az embereket traktálni, hogy az elején úgyis szar lesz. Ráér saját maga felfedezni.
A legrosszabb dolog, ami történhet, hogy visszaviszi a fejhallgatót. És akkor most mondd, hogy az olyan gyártóknak, mint a Beyer, nem állna érdekükben a bejáratásos sztoriról értekezni a dobozon. Jobb lenne arról írni, hogy akármilyen szarnak hallod, úgyis megszokod, ez kb. ilyen marad, csak megszokod? Én nem látom a nagy marketingfogást a Beyer support válaszában. Pont hogy érdekükben állna erről beszélni, mert elsőre sok esetben azért nem tetszik (amennyiben nem tetszik, mert ez sem evidencia), mert egész egyszerűen más hangzásra van beállva a fül.
Miután csak a 770-et hallgattam, elmentem hangversenyre, nem tetszett a hangzás (a 770-hez szokás előtt, mikor az AR dobozokra volt beállva a fülem, igen, tehát itt úgymond visszafejlődés volt e tekintetben), szerinted a zenekarnak vagy a teremnek kellett volna bejáratódni?Amúgy ferdíted a valóságot, mert nem csak én értettem egyet saját magammal ebben a kérdésben.
-
törölt tag
a többit meg miattam nyugodtan bemesélheted a többieknek. de az attól még chates vita lesz a szubjektivitásról...
Gondolod, hogy ezen múlik? Én nem úgy látom, hogy olyanoknak "meséltem be" bármit is, akik tegnap kezdték a hifizést, ezért könnyű őket megvezetni.
Ha meg szubjektivitás, nem értem, hogy lehet kijelenteni, hogy bejáratlanul minden fejes szarul szól.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz fericske #65092 üzenetére
Ez részben igaz, pl. a Superlux HD330 két egymást követő nap vett példánya között volt elég nagy különbség. És a különbség meg is maradt természetesen. Gyártási szórás. A Superluxoknál az átlagosnál talán nagyobb. Hogy van-e értelme úgy írogatni róla? Gondolom, ez még belefér, az egyének hallása is más, szubjektív, aztán az ember megpróbálja a különböző véleményeket "átlagolni".
-
törölt tag
válasz #71562240 #65097 üzenetére
Lehet kis arányeltérésekről beszélni, de a kérdés szerintem az, hogy tekintsük-e a bejáratást olyan hatásúnak, amitől (állítólag) drasztikus mértékben változik a fejhallgató hangja az első pár órában, de ezzel szemben a mérések által is még inkább kimutatható különbség adott típus két különböző példánya között marginális kérdés, nem igen kerül szóba. Nyugodtan mondja az ember azt, hogy szar a dobozból frissen kivett fejhallgató a bejáratatlan mivolta miatt, mert neki apró eltérés is óriási, de ez tényleg akkor lenne hiteles, ha nagyon-nagyon körültekintően vásárolna, hogy akár 10-szer, 20-szor is visszavinné adott típusból a különböző példányokat, míg ki nem fogna egy már számára jól szóló darabot. Ha tényleg így tenne, én elfogadnám, hogy számára legalábbis ez egy kulcskérdés. Egyébként pedig a bejáratás "életbevágó" fontossága mellett a gyártási szórásról és a felhelyezésből adódó különbségekről nem igen esik szó, pedig valójában ezek jóval nagyobb súlyúak. Nem gondolom, hogy ezek az "arányeltérések" a különböző egyéni érzékenységekből adódnak, mert a fülnek teljesen mindegy, hogy mitől szól másképp.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Folytatva a "tesztzene"-sorozatot:
Dead Can Dance - The Wind That Shakes The Barley
Szintén a tér tesztelésére, ha jól emlékszem, ezt egy templomban vették fel ténylegesen. Fejhallgatóval szerintem még jobban át is jön a "templomban vagyok"-érzés, mint egy sztereó hangfalpárral, mert inkább "körbeölel".
A házi fejhallgató összecsapás eredménye megint az lett, hogy a K550 inkább csak érzékelteti próbálja a teret meg a zenét is, de nem túl hiteles. Kiegyenlített viszonylag a K550, de időnként elbizonytalanodom, hogy a Superlux HD330 alig rosszabb tőle. A K550 hangjában van valami fojtottság, valami tompaság, valami zavar a felső tartományban (a régi dt990-hez képest is, meg a premium edition 770-hez képest is igazából), amit még akkor is hallottam, mikor csak a K550-et hallgattam, tehát elvileg hozzászokhatott volna a fülem, de nem tudott.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én DT770-nel is kimentem utcára 1-2-szer. Aztán inkább hanyagoltam, mert nem volt élvezhető a nagy zajban. Régebben (10 éve még) sokat hallgattam utcán zenét, aztán ahogy elkezdtem hifizni, egyre inkább leszoktam róla, inkább az odafigyelősebb zenehallgatást preferálom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
AKG K550-hez tulajdonképpen lehet kapni gyári fülpárnát? Vagy melyiket érdemes venni? Kinek van ezzel tapasztalata?
Olvastam nem rég egy logoutos cikket, én semmiképp sem akarok úgy járni a párnacserével, hogy a mély még több legyen.
-
törölt tag
A vintage DT990-em "párnaműtétjét" megint sikerült elhalasztanom mindössze azzal, hogy a párnákat jó irányba forgattam.
A K550-ből meg egyre jobban kezdek kiábrándulni, egy fuvolaszonátát nem tudtam végighallgatni vele. Fojtott, kissé homályos és még fáraszt is, és az érzelmek... Na igen, érzelmeket azt kivált: 10 perc alatt felidegesít.
Ilyen zenékre nem való. Modifikációban nem hiszek, mert garivesztéssel jár, másrészt szerintem másképp lenne rossz. Sötétebb opamp, erősítő dettó, túl unalmassá teszi, ráadásul minden műfajon. Könnyebb műfajokra még jó, de az nekem túl nagy kompromisszum. Csak egy dilemmám van, hogy ennyiért nem nagyon tudok jobb zártat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz emiki6 #65342 üzenetére
Srh840-et hallgattad?
Azt hiszem, nem. Bár a több helyen róla olvasottak alapján nem hiszem, hogy az lesz a megfelelő, de meg kell hallgatni nyilván, az a biztos. Ami eszembe jutott még, az a Beyer DT660. Erről nem sokszor esik szó itt a topikban sem. Állítólag a DT831-re eléggé hasonlít. Lehet, hogy az sem lenne rossz. Az a baj, hogy lehet, hogy régen akár még hallottam is pl. a DT660-ast, de nem bízom az akkori hallásomban, ízlésemben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez a vintage DT990 azért jó mélyre lemegy. Előzetesen nem gondoltam, hogy olyan basszust fog produkálni, hogy ezt is a gyomromban érzem (és az eredeti párnájával), mint anno a DT770 premium editiont, de óriási különbség, hogy ennek a basszusa lineáris, ami már a K550 mk2-ről sem mondható el. A K550 mk2 után ennek a mélye olyan igazi "mély mély". Az ember sokszor szinte csak a testében érzi a mélyet, akár hangdoboznál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dorien #65417 üzenetére
Ez egy összetett kérdés, mert ha együtt szól egy zenekar, ami a pincétől a padlásig kitölti a megszólaltatott frekvenciatartományt, akkor a DT770 szóban forgó típusa összességében még relatíve kiegyenlítettnek is hathat a fény és sötétség küzdelmét tekintve. De ha mondjuk csak egy szál fuvola szól, akkor az vékonyabban szólal meg, mint egy kiegyenlített (pláne mint egy valóban sötét) fejhallgatón. A magaskiemelés hatással van egy szál nagybőgő megszólalására is, a mélykiemelés viszont önmagában nincs hatással egy fuvolára. A DT770-en a nem basszushangszerek meglehetősen testetlenek. Ha több lenne a mély a mostaninál, akkor is azok lennének, szóval sötétnek semmiképp sem lenne sötét, de még kiegyenlített sem. Világos meg azért nem, mert ha együtt csapatja egy zenekar, nem azt kapja az ember, amit egy világos fejhallgatótól elvárna.
Szóval a DT770 legyen csak V, az sokkal pontosabb meghatározás rá, mint a világosba vagy sötétbe beskatulyázás.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt a fátyolt nem hiszem, hogy a Sennheiser találta fel, inkább nevezik ezt angolosan sótlan hangzásnak (BBC, Rogers, Spendor stb.), de alapvetően ugyanezt képviselte az USA-ban az East Coast Sound vagy más néven New England Sound (az amerikai "dögös" hangzás az nem ez, hanem a West Coast, csak hogy tiszta legyen, hogy amerikaiból két egymással szöges ellentétben álló iskola létezett hajdanán, az East Coast mára gyakorlatilag kihalt), az olyan márkák, mint az Acoustic Research, az Advent, Jensen, Boston Acoustics, KLH, már az 50-es, 60-as években.
Nyilván a fátyol vastagsága típusonként változik, de egy JBL-fannak mindig ott lesz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz emiki6 #65442 üzenetére
Hát azt meg kell mondjam, nagyon nem az én stílusom ez a zene, főleg a nap ezen szakában, de azért meghallgattam azt a részt.
Megint ugyanaz a különbség, hogy a K550 mk2-n vagy épp a Superlux HD330-ason forszírozottabbnak érzem a basszust, az old DT990 meg kifinomultabban (gyakorlatilag csak érzem, de normál zenehallgatási hangerő mellett is rendesen), de számomra mégis hatásosabban adagolja. Talán előbbi kettővel a mélyközép kiemelés miatt van így, nem tudom igazából. Lehet valami pszichoakusztikai dolog is benne.
Amúgy ez egy nagyon mély hang a szubbasszus tartományból (talán huszonvalahány Hz lehet). Engem csak az izgat, hogy szinuszos vagy nem. Mert ha csak tiszta szinuszos, akkor az alaphang feletti mélyközép kiemelés nem kellene szerepet játsszon a megszólaltatásában, tehát akkor valami más miatt szól másképp.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kromatika #65441 üzenetére
Mennyivel jobb is egy tartalmas középtartomány, mikor a csembaló nem csak cincog valamit, hanem szépen megtestesül, tartalmas a hangja, nem csak úgy ott van, mint valami hangeffekt, hanem mondanivalója van, és tisztán hallani a finomságokat a hangjában. Össze sem lehet hasonlítani a vintage DT990 és K550 (de akár mondhattam volna akármelyik mostani DT770-változatot is, és még rengeteg fejhallgatót a kategóriából) középtartományát. Miközben ha az ember a netről különböző topikokból tájékozódik, legtöbb ember nem szól rosszat a K550 közepére, mintha alapvető lenne, hogy az jó, mint pl. ebben a tesztben is:
Kedvencem az akusztikus gitár volt, de a zongora is pontos, összeszedett hangélményt nyújtott.
Ének esetében természetes a hangja, bár a közepes frekvenciatartományokban könnyebb ezt a tiszta hangzást elérni.Vagy úgy hazudik ez a teszt, mint a politikusok. Vagy fogalmuk sincs róla, mi a high-end, milyen a valóban jó középtartomány, és hogy mi a zenei élmény. Nem hangélmény, mint ahogy itt fogalmaztak, hanem zenei élmény, mert anélkül megette a fene az egészet.
Szó, mi szó, manapság a középtartományról kevesebb szó esik, talán az átlag zenei ízlésnek köszönhetően, de hangdobozból is igencsak magas árkategóriában kellett nézelődnöm a maiak között, ami már mutat valamit a középtartományban. Míg egy jobb régi vintage doboznál néhány tízezresért megkapom azt a középtartományt. És nem, nem azért jobb, mert esetleg azoknál lekerekített/hiányos a magas, attól önmagában nem lesz jó a közép, magával ragadó pláne nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sinesol #65467 üzenetére
Hát beszélni azt lehet róla. Közben meg alig találni parasztvakításoktól mentes, valóban természetes megszólalású fejhallgatókat. Ahogy krichd1 írta régebben nagyon helyesen, vékonyka a hangjuk. Legtöbbnek. Nem a basszushiányra gondolt ő sem ez alatt, a közép a vékonyka.
-
törölt tag
válasz szakibá... #65478 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, egyáltalán nem a HD600/650 ellen volt szándékomban szólni. Számomra egy üde színfolt a mai fejhallgató kínálatban.
Lényeg inkább az lett volna, hogy ma a középtartomány fontossága akár a fejhallgatókat, akár a hangdobozokat nézem, alulbecsült relatíve. De a hifizés kultúrája sem az, ami volt valamikor. Miért gondolom ezt? Csak onnan, hogy amit a 60-as, 70-es években belépőszintű hangdoboznak tartottak (nem nálunk, hanem nyugaton), pl. egy Dynaco A25, vagy egy Acoustic Research AR18, azt a hangminőséget, és főleg középtartományt ma újonnan úgy félmillió környékétől érdemes keresni, és azokat ma már rég nem belépőszintű cuccnak tartják, mert azt a 100-150 ezresekre vagy az annál is olcsóbbakra fogják rá (erősítőknél hasonló a helyzet). Szóval egészen mások voltak az igények, az elvárások. Nem véletlen volt az a HIFI-aranykorszaka. Ma nagyon sok a parasztvakítás (a relatíve olcsóbb kategóriákban, amit audiofilként próbálnak eladni), és ebben az ún. hifi szaklapok meg házimozi szaklapok is masszívan közreműködnek. Csodák nincsenek tehát, aki igazán jól zenélő cuccot akar a mai kínálatból, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, a valódi belépőszint az ott kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz emiki6 #65513 üzenetére
Itt nem csak a mennyiségen, inkább a minőségen van a hangsúly.
A K550 MK2-nek a beillesztett grafikonját ha összeveted az MK1 hasonlójával:
Azért jól látszik, hogy az MK1-es verzió mennyivel érzékenyebb a felhelyezésre, anno nekem sem jött belőle igazán mély, ebből az MK2-ből meg több mint elég jön.
A legjobb modifikáció szerintem pénzzé változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz klacaca #65550 üzenetére
Hát én K550 mk2-t nem vennék klasszikus zenére, túl fárasztó a hangja, nem tud érzéssel zenélni. Na most ez vicces, de a Beyer 770 premium edition még a valamelyest "V-bb" karakterével is sokkal inkább képes volt érzéssel zenélni, és jóval kevésbé fárasztani. Hiába mutatja meg egy fejhallgató a zenéből ezt is meg azt is, mert a K550 ugyan részletezőbb a DT770-nél, de ha a fül azt mondja, hogy az nem áll össze, akkor abból nem lesz zenei élmény.
-
törölt tag
válasz ::djuice:: #65606 üzenetére
Ezt sok fejhallgatóra el lehet sütni, hogy "az igazat szólja", aztán mégis másképp szólnak, másképp tálalják az "igazságot". Nincs egyetlen "legigazmondóbb". Még ha némelyek szeretik is valamiféle megdönthetetlen érvként hangoztatni, hogy egy adott típus "csak az igazat szólja".
-
-
-
törölt tag
válasz ::djuice:: #65705 üzenetére
Erre csak ennyit tudok mutatni az arukereso.hu-val kapcsolatban. Mielőtt valaki megörülne és figyelmes olvasás nélkül már rendelné is, gyorsan lelövöm a poént, hogy az a tizedannyiba kerülő a hangszóróvédő előlap.
-
törölt tag
Az viszont igaz, hogy itthoni árát nézve az infláció ellenére pl. a DT880 tartotta jórészt az árát 2010 óta. De ez nem igaz egységesen a Beyerdynamic fejhallgatókra sem, pl. a DT440 drágult a leglátványosabban, az 30 ezer körüli áron volt, ma meg már 50 ezer, de a DT235 is 10-11 ezerről 15-re ment fel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz deadwing #65738 üzenetére
Az emberek mindig a fejhallgatójukat (na meg a hangdobozukat) cserélik le a nehezebben, kivéve emikit és ribizlyt. Pedig, ha ugyanarról a rendszerről egy gamer fejes sokkal magasabbra megy számodra, akkor lehet, hogy inkább mégis más karakterű fejhallgatóra lenne szükséged, a tetején egy kicsit kiemelősre. A 600 ohm-os DT880-at lenne érdemes kipróbálnod szerintem, ha ki tudod valahol, hátha bejön.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sinesol #65750 üzenetére
Személy szerint az összhangra helyezem a legnagyobb hangsúlyt, minden más azt követően jön. Nem lépek előre technikailag, ha az az összhang kárára megy.
A topikban is ritkábban hallani sajnos, hogy valaki nem valami részletet emel ki, amit kihall, hanem a sokkal jobb összhangot. Pedig a zenei élmény szempontjából a fülünk számára harmonikus megszólalás a döntő, nem az, hogy hallani-e, ahogy az énekes szájában csattog a nyál. -
törölt tag
válasz emiki6 #65769 üzenetére
Nem kapcsolódik, de érdekes lehet, hogy aki idősebb és megkopott a füle, annak az éles szórós magasak meg pont jók lehetnek.
Azokat egy élő klasszikus zenei koncerten sem fogja már úgy hallani.
Az érdekes inkább az, hogy annak ellenére, hogy a hangversenyek átlagéletkora úgy 50-60 körül lehet, elég gyakori, hogy az első sorokba olcsóbb a jegy, kevésbé kelendő.Mellesleg szerintem az a tartomány, ami szúrni szokott, inkább a középmagas, illetve felső-közép. Nem véletlen, hogy a K550-re még egy öregebb hifista is azt mondta, hogy agresszív a hangja, de anno a DT770-em is megkapta ugyanezt.
-
törölt tag
válasz Dorien #65817 üzenetére
Nekem a crossfeeddel egy bajom van, hogy a magastartományt is megpiszkálja. De amúgy maga a csatornakeverés szerintem jó ötlet. Valami iszonyú fura, nyugtalanító érzés fejhallgatóval, mikor valami rész a zenében úgy van keverve, hogy csak az egyik csatornán szólal meg.
-
törölt tag
Ahogy mostanában nézegetem időnként az ebayes liciteket, kínálatot, ha látok is olyan vintage dt990-est, amit vettem, az 30 ezer felett van, én meg épp 15k alatt voltam postaköltség nélkül. Pedig egyik sem jobb állapotú, mint amit én vettem decemberben karácsony körül. Sőt, nálam a bőr fejpánton a Beyerdynamic felirat és logó gyakorlatilag hibátlan állapotú, nem kopott. Egyedül a párna szorul kis karbantartásra nem sokára. Bár amekkora a hajam most már, az is távolítja a drivert a fültől.
Ez a gyakorlatilag fél áron vásárlás elég nagy mázli volt, de volt is egy sejtésem, hogy épp karácsony előtt talán kisebb lesz az érdeklődés, elfoglaltabbak lesznek az emberek valahol másfelé. Meg az sem mellékes, hogy az illető eladó elfelejtette beleírni a hirdetésbe, hogy a vintage példányról van szó, így jobban el is bújt a sok dt990-es között, gyakorlatilag csak a képekből derült ki, hogy melyik verzió.
Mondjuk rám is fért ez a mázli azok után, hogy a vintage 880-as licitjéről kipenderítettek. Utólag már szinte büszke vagyok magamra, hogy képes voltam ezt egy ilyen friss accounttal és tök kevés licites tapasztalattal elérni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.