-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
UserX
addikt
-
Tim82
félisten
válasz #56474624 #67021 üzenetére
Szerintem az "se" a Sextett rövidítése akarna lenni. Akkor meg nem csodálom, hogy jó volt és nem volt eladó.
A saját, "Sexy Philips" (Philips N6330 -> a Sextett Philips-brandelte változata) példányom esetében a gyári párna hiába volt jó állapotban, gyilkolta a füleimet. Érdekes módon a kínai párnával nem romlott a hangja (talán picit neutrálisabb lett a karakter), a kényelmi probléma meg megoldódott.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz #56474624 #67025 üzenetére
Valószínűleg, utólag már pontosított, mire emlékszik.
attiss66: volt pl. DF meg Monitor is 600 ohm-os a K240-ből.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
válasz #56474624 #67097 üzenetére
Több-kevesebb. A fejhallgatóakusztikádnak meg semmi.
(#67096) p_adam:
Dehogy mindegy. Az általad említett szempont szerint se mindegy - sőt. Az, hogy hogyan készül adott hangfelvétel, nem eliminálja azt a körülményt, hogy a szobaakusztika analóg a hangfelvétel helyének akusztikájával, a fejhallgatóakusztika pedig eleve más.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #56474624 #67100 üzenetére
Nem járulékos a szobád, hanem helyettes. Tér. Valós tér. A hangszer közege. A szobád tere, azaz hangszerközege helyettesíti az eredeti helyszín terét, azaz hangszerközegét. Nem járulékos, hanem maga az elengedhetetlen közeg. Analóg, azaz hasonló a szobád az eredeti helyszínnel, azaz, a szobád az eredeti helyszínt helyettesíti, pótolja. Elengedhetetlen a szobád, mint az eredeti helyszín dublőrje.
Ezzel szemben a fejhallgató tere, tehát hangszerközege nem valós, az eredeti helyszínnel nem analóg, hanem virtuális vetülete annak. Nincs teste a hangszernek és hangjának, mert az csak valós térben tud lenni. -
törölt tag
válasz #56474624 #67105 üzenetére
No jó, ha most nem általánosítva beszélünk a szobádról, mint az otthoni zeneszoba absztrakciójáról, akkor persze, megállapíthatjuk, hogy a szobád, és általában az otthoni zeneszobák akusztikája belerondít abba az eredeti helyszínbe, amit a hangmérnök a hangfelvételbe próbált belerögzíteni. Ez nyilvánvaló. De mit akarsz ezzel mondani ahhoz képest, amit én mondtam? A konkrét zeneszobádnak a süketszobától való eltéréseiből adódó akusztikai járulékai se eliminálják azt az alapvető és megkerülhetetlen különbséget, amiről én beszéltem, miszerint az otthoni zeneszobánk egy valós tér, a hangszereinek, hangszerhangjainak van teste, a fejhallgatónk meg nem valós tér, a hangszereinek, hangszerhangjainak nincs teste. Ez a különbség alapvető különbség a hangdoboz/hangpanel versus fejhallgató értelmezhetőségében. Ezt a különbséget nem tudod eliminálni a szobai hangdobozos zenehallgatás tökéletlenségeinek a felhozatalával. Elbeszélünk egymás mellett.
Egyébként, a hifitopikból közismert, hogy én az otthoni zeneszobát tekintve a süketszoba híve vagyok. Ha egyszer lesz olyan egzisztenciális helyzetem, hogy módomban álljon a zeneszobámat teljesen a saját szempontjaim szerint berendezni, akkor ott minden azt a célt fogja szolgálni, hogy annak a szobának ne legyenek akusztikai járulékai, hanem süketszoba legyen. Hogy a hangfelvételbe rögzült helyszínt halljam.
[ Szerkesztve ]
-
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz #56474624 #67123 üzenetére
Ne tréfáljon már!
Ugye nem azt akarja mondani, hogy az általános iskolában tanult "A csitári hegyek alatt" kezdetű dalt nem tudná leszolmizálni. Na ugye, hogy le tudná!
A belső hallásunk pedig a külső hallásunk alapján alakul ki. Azaz, hallottuk a dalt, majd a belső hallásunk alapján reprodukáljuk.
Pont így van ez a hangminőség tekintetében. Legalábbis, szerény véleményem, és főleg a saját tapasztalataim szerint."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz #56474624 #67127 üzenetére
Értem.
Tehát ön szerint vannak olyan emberek, akiknek ha az eredeti H fríg hangnem helyett D mollba transzponálva énekelnék el az említett dalt, akkor nem vennék észre, hogy valami nem passzol.
Nem azt állítom, hogy mindenki meg tudná mondani, milyen hangnemek közötti transzponálás történt, csak azt, hogy szerintem mindenki hallaná, "valami nem stimmel", azaz, nem úgy szól, ahogy ő azt mondjuk 10 évvel ezelőtt hallotta.Abban tökéletesen igaza van, hogy a zenészek nagy részét nem nagyon érdekli, hogy otthon milyen minőségben szólal meg a gépzene. Számtalan ilyen zenész van az ismerőseim körében is. De ez nem azért van, mert nem hallják a különbséget, hanem azért, mert nem érdekli őket. A zene lényegét nem a hangminőség adja. Ha ez így lenne, akkor senki nem tudná élvezni a gramofon felvételeket, miközben még a Hi-Fi-sek között is vannak sokan, akik túl tudják tenni magukat azok csapnivaló hangminőségén, mert a felvétel zenei értéke jobban érdekli őket.
És azért, mert a gépzene minősége nem izgatja a zenészek többségét, nem jelenti azt, hogy ennél sokkal nüansznyibb hangminőségbeli, sőt hangzásbeli különbségekkel ne törődnének. Csak hallgassa meg egyszer a hegedűsöket, amikor a különböző húrok hangzása közötti különbséget ecsetelgetik ugyanazon a hangszeren.De azt hiszem, ez már az off topiknál is off topikabb téma, ezért a magam részéről a továbbiakban visszatérnék a fejhallgatókkal kapcsolatos disputára.
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
hm74
aktív tag
válasz #56474624 #67157 üzenetére
A párna járatódik be? Én mindig úgy járattam be a fejhallgatóimat, hogy nem a fejemen voltak, hanem inkább csak az asztalon. Vagy ettől járatódik a párna is? Nem mondom azt, hogy bolond, aki mást gondol, de a tapasztalataim szerint a hagyományos járatódást elmélet tűnik igaznak.
-
attiss66
senior tag
válasz #56474624 #67157 üzenetére
Állítólag a bejáratás nem csak az újakra vonatkozik, hanem a régen nem használtak felfrissitésére, ezt olvastam. Ez meg elképzelhető, hogy évtizedekig egy lomosban volt bedobva a sarokba, mivelhogy szálszakadásos volt. Persze nem várok én ettől olyan óriási változást, de elrontani csak nem fogom vele, ha meg véletlenül használ neki a sisteregtetés , akkor meg megint rendben.
-
attiss66
senior tag
válasz #56474624 #67194 üzenetére
Köszi, én is csak olvastam, meg olvasok róla, aszerint tetszett meg, meg a kinézete miatt is. Az AKG-k amúgy is olyan szimpatikus dizajn. Külföldi és magyar hírdetésekben is szerepel. Ezzel szemezgetek mostanában. Már nem zárkózok el a zárt fejhallgatóktól. Az ebay-on láttam, általában 40-60 ezer között vannak, de láttam ott egyet 90 eu-ért is. Kérdés, hogy azzal mi a gond, ha a többi 2-szer, vagy közel kétszer annyi.
-
attiss66
senior tag
válasz #56474624 #67284 üzenetére
Akkor csak jól gondoltam, hogy valamilyen céllal növelték az impedanciát. Azt a damping faktort hallom akkor rajta, és nem csak a mélyeken, a közepen és a magasakon is. Gyorsabb reagálásúnak is hallom, mint az Allegro SKH-440-et/vintage szerű/, ami szerintem 8-vagy 16 ohm-os impedanciájú lehet/mostmár tényleg beszerzek majd egy impedanciamérőt, merthogy nem egy nagy áron van és az ilyen lomos, bizományis cuccokat ki tudom majd mérni/.
Dorien: Hm, a Hifiman HE 400i csak 35 ohm-os?! Olvastam róla pár cikket, és valami olyan kép állt róla össze a tesztvélemények alapján, hogy "ettől nem igen kell jobb fejes", hangzáshűség magas fokon. Na persze attól is lehet még jobb gondolom, de a Hifiman 400i már az a szint, amit nem állítgat folyton a manus, hogy na ez itt még lehetne jobb. A kérdés most az, hogy hogyan oldották meg a damping faktor-t 35 ohm-os impedanciánál.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
"(vagy forrasztható ellenállásokat a fejhallgatóba vagy a fejhallgató-csatlakozóhoz) illesztve növeli a kimeneti impedanciát. Volt olyan ügyfelem, aki nagyon jó eredményeket ért el számos fejhallgatóval. Bízz a saját füleiddel és kísérletezzen különböző ellenállásértékekkel. Egyszerűen használd azt, amelyet személyesen szeretsz. "
ez az írás volt az egyik linkedben/persze ez googl fordítás /
jól értelmezem az írást? ez most akkor azt jelenti, hogy az Allegro SKH-440 kb 8-16 ohm impedanciájú fejeshez a jack dugó elé forrasztok vagy 300-400 ohm ellenállást és javulhat a hangja? És itt pontos értéknek kell lennie, pl van 80, 250, 600 ohm-os impedancia, és az nem lehet 70, 260, és 650 ohm?
emiki6: itt a lényeg azon lenne, hogy próbálja az ember megérteni, hogy ami jobban szól, az ugyebár miért szól jobban és hogyan is működnek ezek a rendszerek és itt nem a kompromisszumos megoldásokról beszélek, hanem a tényleges hangminőség javításokról.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Vettem ellenállásokat, 100, 220, 320 ohm-osokat. Külön vezetékkel jack-dugók közé forrasztom az ellenállásokat. Univerzum/Veritas-nál/400 ohm/ megnéztem 640 ohm-al szálanként. Majdnem maximumra kellett venni a hangerőt. Hallottam hogy változott a hang, de így nem volt elég hangerő. Megnéztem 320 ohm-al. Vaó, ez igen, itt már hallható volt, hogy mi változott. Sokkal tömörebb, teltebb, vastagabb, kontrolláltabb, összeszedettebb, tisztább hang, mint az ellenállások ráforrasztása nélkül. De megnézem még 220 ohm-al is, hogy azzal hogy szól, csak venni kell vezetéket meg jack-dogókat, jack aljzatokat.Ennél a fejhallgatónál tisztán hallhatóan érvényesül a Damping Faktor az ohm-szám növelésével. Nem gondoltam volna, azt hittem csak halkabb lesz. A placebo faktor nem érvényesül ebben a kísérletben.
Különböző csellók hangfelvételeivel tesztelem.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz #56474624 #67406 üzenetére
Sony MDR-XD150el nem sikerült megszoknom az EDM-et. Minden más finomabb zenei műfaj kellemes vele, mert viszonylag kiegyenlített, de a basszusban gazdag dance számok egyszerűen nem brillíroznak úgy, mint az XB950el vagy a Superlux HD 681 Evoval. Számomra hiányzott az a plusz löket, ami igazán szórakoztatóvá teszi.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #67409 üzenetére
Na ezt én sem értettem soha. A legtöbb elektronikus zenén már alapból rajta van az eléggé meghúzott mélyhangzás, hova toljuk még azt tovább? Épp emiatt van az, hogy sok metal felvételen is elvárnánk ugyanazt az ütős hangot, de azt nem tudjuk annyira "büntetlenül" hangosítani
-
hm74
aktív tag
válasz #56474624 #67425 üzenetére
Köszi, rögtön okosabb lettem!
Bár még egyik verziót se próbáltam, ahány beszámoló, annyi vélemény található már az első szériáról is. Van mélye, nincs mélye, fejforma függő, stb ... ritka az ennyire megosztó és különbözően értékelt fejes ebben a kategóriában.
Most pl. vettem egy K612-t, arról mindenhol hasonló tapsztalatokat olvasni, és én is olyannak hallom. -
hm74
aktív tag
válasz #56474624 #67450 üzenetére
A K612-vel éppen ismerkedek. Tavaly volt pár hónapig K702 nálam. Nagyon mások. A K612 sokkal kiegyenlítettebb, minden hangtartományban vállalható a produkciója. Eléggé közvetlen és AKG létére muzikálisnak is mondható. A K702 viszont nagyon furcsa, hideg, világos és távolságtartó. A K702-nek gyenge a mélye. A K612-nél se túl erős, de már eléri azt a szintet, hogy lineáris karakterű erősítővel is meg tud normálisan szólalni.
-
hm74
aktív tag
válasz #56474624 #67452 üzenetére
A K712-t még nem hallottam. Valahol angol nyelven olvastam róla, hogy a 700-as vonalat követve felfelé húzós, bár felette van hangban a K701-K702 modelleknek. Azt én se vitatom, hogy kifinomultabb, több részletet mutat a K702 mint a K612, csak a K702 nagyon el van hangolva. Tehát egy szintén jó alaposan elhangolt, zsíros, sötét, mélybehúzós hangú erősítővel lehet szépen megszólaltatni.
-
korpicschess
veterán
válasz #56474624 #67473 üzenetére
A melegedés is egy faktor. Jó, az Audio Technikákon is eléggé jó párna van. Mondjuk nekem eddig a Nighthawk kényelemben abszolút favorit, baromira jó. Persze ami nem plüss, abba jobban bele is tud fülledni az ember feje, viszont én nem szoktam hosszú órákat magamon hagyni.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
attiss66
senior tag
válasz #56474624 #67507 üzenetére
Na igen, de gaborka8x8 olyan határozottan sorolta fel a K500-501 negatív tulajdonságait, hogy az ember akkor is rossznak hallaná, ha pont hallgatná és addig tetszett volna. Ha már ennyire részletezően és irányítottan sorolja a két fejes gyengéit az ember elgondolkodik. Persze az is igaz, hogy hallani is kéne ezeket, meg mindet, amit meg akarok venni, csakhogy ez nem egyszerű, mert messze vannak és körül kell tájékozódni az ügyben. Ha közel lenne egyszerű lenne a dolog, felvenném a fejest, meghallgatnám a kedvenc zenémet, filmet, oszt tetszik, vagy nem tetszik verziók vannak.
"A kolléga rosszul van a K550 hangjától, egy másik meg nem rég áradozott róla. Na ez egy ennyire szubjektív műfaj."
Szubjektivitás, na igen, az is fellelhető a fejhallgatók világában.Tomi_sci: köszi a linket
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz #56474624 #67528 üzenetére
A ciripelő magasakra gondolok, ami a 3 utasban van. Nekem a kocsiban Pioneer hangszórók vannak, két utasok és utána lettek beépítve a műszerfalba a magasak, amik "ciripelnek". Én mindig úgy gondoltam, hogy a 3 utasban magasabbak a magasak, mint a 2 utasban. Ezt láttam az alapvető különbségnek. Ezért lettek utólag beépítve a kocsiba és halhatóan előjöttek a magasak.
-
-
Samtya
senior tag
válasz #56474624 #67540 üzenetére
Az idők folyamán bármit is próbáltam rá, nem lett rosszabb. Volt zoknimod, itt még az eredeti párna rajta is maradt, ez most jutott eszembe. Többféle szivacsos zoknimod, és a márkatárs plüsspárnája. Egyéb misztikus párnákat nem próbáltam rá, mert már egy ideje elégedett vagyok. Vintage DT990-em nincs, de természetesen nem kétlem a leírtakat.
Akkor csak annyit mondhatok, hogy nem tudom miért maradt vagy lett számomra megfelelő a hangja. -
contaxg
veterán
válasz #56474624 #67547 üzenetére
Bocsi, hogy beleszólok, de szerintem egyik mai Beyernek sincs már olyan fejpántja mint a vintage DT440-nek. A képen a saját 440-em van, egy kedvenc rádiómmal. (saját fotó és bizony nagyon jól szólnak. A hangtechnika ilyen szempontból nem sokat fejlődött az elmúlt 40 év alatt )
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz #56474624 #67552 üzenetére
"gyárilag műbőr párnája van, ott még talán rá lehet fogni arra a félnyitottságot, de a maiaknál milyen alapon van a különbség?"
Hát nem a párna anyaga alapján, az biztos.
Az én ismereteim alapján soha nem is ez alapján dőlt el, hogy egy fejhallgató nyitott, vagy félnyitott.
A zárt az gondolom, teljesen egyértelmű, hogy mitől zárt. Mert nincsenek "szellőző" nyílások a "fültok" részen. Ld. pl. DT770. Ha vannak "szellőzőnyílások" de van benne valami "csillapító" anyag a levegő teljesen szabad áramlásának megakadályozására a membrán fül felé eső és a fültől távolabbi (kifelé eső) része között, akkor félnyitott. Ld. pl. DT880. És ahol nincs ilyen "csillapító" anyag, azaz, a levegő kvázi szabadon áramlik a membrán fül felé eső és a fültől távolabbi része között, az a nyitott. Ld. pl. DT990."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz #56474624 #67567 üzenetére
Értem.
Akkor miként lehet eldönteni, hogy egy párna "nyitott", vagy "zárt"? Mert ugyan valóban jobban szigetel a 770 plüsse, mint a 880/990-es plüss párnája, de közel sem szigetel annyira, mint a Custom One Pro műbőr párnája.A nem lyukacsos bőr és műbőr párnák zártnak számítanak?
Ha igen, akkor az Audeze LCD-2; -3; -4 esetében tévesen állítják azt, hogy nyitott fejhallgató lenne?
"(#67565) emiki6: Nyitott: nyitott csésze nagy vagy sok nyílással, nincs a driver egyik oldalán sem szamottevő csillapítás. + nyitott párna "
[ Szerkesztve ]
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
attiss66
senior tag
válasz #56474624 #67557 üzenetére
Ezt a vintage DT440-et miért ajánlod? Mit tud ez? Miben jó? És milyen árakon futnak ezek mostanság.
találtam egyet, ez pl 30 eu [link]
pl itt van egy új, ez miben más?/na nem mintha az újat akarnám venni, csak kiváncsi vagyok, hogy az újabb verziókban mit változtattak hangban, miben tér el a vintage-től/ [link]
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #56474624 #67471 üzenetére
Emlékezetből nem szeretek viszonyítani és mivel a DT880 pro már nincs meg, nem tudok részletesebb elemzést adni. Amikor pl. az ADL H128-assal együtt voltak, akkor a Beyert egyáltalán nem is volt kedvem hallgatni, amikor meg már a Hifimannal váltogattam, akkor meg teljesen jó volt.
Az AKG K550 mk3-at is inkább a H128-assal volna jó összevetni; de azt sem tudom már megtenni.Egy biztos, jó fejhallgató a K550-es. A fejhallgatósok által emlegetett térábrázolásban biztos hogy elmarad a DT880-tól, de nekem ez amúgy sem szempont (mivel úgysem előttem képződik). A Beyer plüss párnája is biztos kevésbé "melegít" hosszabb távon, de az AKG sem rossz.
Másban meg valószínűleg mindenben jobb számomra a K550; közelebb áll egy hangfalas hifi rendszer hangzásához. A könnyen hajthatósága külön kiemelendő. Ráadást annyira "bevon" a zenébe, hogy igen nehéz elemezgetésre koncentrálni vagy részletekre figyelni ; minden számnál azon veszed magad észre hogy jár a fejed és a lábad, nem tudod nem élvezni; ezért is mondtam hogy "nagyon zenei". Persze megmutat azért mindent, úgyhogy a részletek kedvelőinek sem kell aggódniuk; de úgyse tudnak majd ezekre figyelni
60000 forintból biztos nem lenne könnyű jobbat venni újonnan.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz #56474624 #67570 üzenetére
Az azért megvan ugye, hogy ez a nyitott meg zárt párna belemagyarázásokkal új fogalmakat alkottok? Értem mit szeretnétek kifejezni vele, csak már annyira véditek ezeket a kifejezéseket mintha léteznének.
Mivel pl. a nyitott rendszerű fejesek sem egyformán hallatszódnak kifelé, párnától függetlenül, akkor lehetnének nagyony nyitott fejesek, nem annyira nyitottak stb. -
fericske
addikt
válasz #56474624 #67583 üzenetére
Van tapasztalatom fülpárnával nem kevés, épp ezért mondom amit.
Ugyanaz a párna nem ugyanazt a hanghatást fogja elérni különböző fejeseken, de még a zajszigetelés sem lesz ugyanaz. Önmagában ezért nincs jelentősége olyan különbséget tenni párnák között, hogy nyitott vagy zárt és szerintem ezért nincsenek is így kategorizálva már eleve. -
attiss66
senior tag
válasz #56474624 #67582 üzenetére
Csak arra voltam kiváncsi, hogy hogyan jellemzed azt a vintage DT440-et. Ez elég meggyőző.
Az AKG 260 prof.-ot már fel is postázták, úgy néz ki holnap érkezik. Most akkor rá fogok állni erre a vintage Beyer DT 440 vadászatára a net-en. Jövő hónapban, úgy néz ki egy Steiner-es violin-t elpasszolok 26 E-ért, és be tudnám szerezni a DT440-et, na persze még nem is tudom mennyiért futnak ezek a Beyer-ek. SAcc/kb mennyiért lehet ezekre szert tenni, vagy ezt írtad már?
Tim82: Hm, ez fura, mert amit belinkeltem, azt láttam, mintha a licit még 9 órát tartott volna.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz #56474624 #67592 üzenetére
A DT440 gyári szivacspárnája konkrétan beszerezhető a Beyer-től. [link] Mivel azt a párnát tudtommal más, újabb fejhallgató nem használja, ezért az (ha jól tudom) ugyanaz évtizedek óta.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz #56474624 #67592 üzenetére
Hoppszlá, akkor így lehet fülpárna nélkül is venni, mert a Tom82 linkje alapján lehet hozzá venni eredeti szivacsokat. Ez jó hír.
Egy ilyen Beyerféle szivacsot nem valószínű, hogy le tudtam volna gyártani, gondolom a szivacs sűrűsége meghatározott és a kárpitosnál nem biztos, hogy van olyan sűrűségü aztán azt a formát se lehet házilag kivágni. Főleg olyan fejesnél, aminél komoly hang várható, nem kísérletezgetek.
Amúgy olyan már eszembe jutott, hogy egy régi pl sony hi-fi vintage-t/vagy egy olyan univerzum/veritast, amit már vettem/ megveszek a műanyag vázában, abból kioperálok mindent és fából esztergálok neki házat/mint pl a Denon-nál /, leszigetelem és megnézem mennyit változik a hangja.
-
fehér_ember
addikt
válasz #56474624 #67595 üzenetére
Azért annyira nem vagyok elvarázsolva tőle hogy rendszeres használója legyek, bár kétségtelen, elég tűrhető a hangminőség; viszont a hangfalas rendszert mindenképp jobb hallgatni. Ez csak amolyan vésztartalék, hogyha valamiért véletlenül este 8 után támadna kedvem zenét hallgatni vagy esetleg egy filmet (normál hangerővel) megnézni, akkor legyen mihez nyúlni; mert egy fejhallgató azért mégiscsak élvezetesebb mint egy fülhallgató. Habár filmet idén talán még nem is néztem este, BL-hez meg elég nekem a tv hangszórója vagy magában a center is.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz #56474624 #67603 üzenetére
Az az igazság rám jellemző, hogy kicsit túlzásokba szoktam esni, ha írok valamit, közben ac/dc-t hallgatok a veritason , akkor meg főleg. Nagyon zúzóssá alakítottam ki a hangját. Dübörög a dob, nyerít a gitár, tehát, mintha élő koncerten hallgatnám[link]. Ezzel a rock-al tesztelem. Azért ezek még mindig szétbombázzák a stadionokat, Angis/AC/DC/ a gitárjával.
Persze pl Enya-t jobb az AKG 240 vintage-val hallgatni, mint a Veritas-al, ezt nem fűztem még hozzá. A Veritasom zúz, az AKG 240 vintage meg énekel. Ahogy emlékszem, szerintem a vintage K240 szebben "énekelt", mint ez a K260-as prof., de jó ez is, ez is ad egy szintet, meg lehet kedvelni.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz #56474624 #67609 üzenetére
Köszi. Csak átpörgettem az általad belinkelt cikket, ez nagyon jó kis cikk. Nem csak azért, mert a K260-ról is ír, hanem úgy általában érdekes fontos dolgokat elemezget és egyéb fejeseket is elemezget. Lehet belőle tanulni. Az a 7 pont nem rossz, gondolom 10 volt a max.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest