-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Yodamest #39520 üzenetére
Gondolom, olyanok dicsérik az Asus hangkártyáját, akik nem is igazán hifisták. Sokan a Xonar DG-t is agyondicsérik, az én tapasztalatom meg az, hogy erről szól a legszarabbul a fejhallgatóm az összes forrás közül, amiről próbáltam. Legalábbis biztosan a legidegesítőbben. Szabályosan érezni, mikor elkezd zúzni a zenekar, hogy nem tudja egyben tartani a zenét, afféle kispolgári stílusban tud csak megszólalni. Pedig külön igazi fejhallgató erősítő is van a Presenter 2 személyében (tehát nem a beépítettet használom), de így sem az igazi, az Asus hangkártyája kevés. Eleve mit is lehetne várni az Asustól, ők nem egy hifi cég... Alaplapot vennék tőlük, esetleg videókártyát, de hangkártyát többé soha. Legalábbis minőségi zenehallgatás céljából. Játékra lehet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #39524 üzenetére
Nem is hasonlítottam, csak felmerült. De ne legyenek kétségeid, a legdrágább belső kártyájuk is elvérezne igazi audiofil kártyák, dac-ok mellett. Akár azonos árkategóriában is. Ha valaki elindul ebbe az irányba, ne Asusban gondolkodjon (tovább, mint egy pc játékos), hanem audiofil/hifi márkákban, olyan cégek termékeiben, akik erre szakosodtak.
-
-
törölt tag
válasz Falconer #39541 üzenetére
Az Xtreme Gamer? Nekem Xtreme Music volt anno, az hangban kb ugyanaz lehet. Emlékeim szerint elég döglött, fakó, semmilyen hangja volt. Utána lett Xonar DG-m, amiről nem merném kijelenteni, hogy rosszabb tőle (más, de nem rosszabb). Ezért meglepő most ezt olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Falconer #39555 üzenetére
Akkor még nem volt fejhallgatóm (csak valami szar), hangdobozról, sztereó erősítőről hallgattam. Volt egy Polk RTi, aztán talán megvolt még akkor is, amikor az AR dobozaimat beszereztem, de ebben már nem vagyok biztos. Abban igen, hogy összevetve egy régi, még multibites CD-lejátszó hangjával az xtreme music fakónak, élettelennek tűnt, minden tekintetben sokkal rosszabb volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Engineer086 #39565 üzenetére
Beyerdynamic 235-öt ajánlanám figyelmedbe ebben a kategóriában (a kolléga által ajánlottakat nem hallottam még). Hogy hosszú távon kinek mi mennyire kényelmes, az szerintem egyénfüggő. Ha jól rémlik, nekem pl a dt 235 körbefogja a fülem.
-
törölt tag
válasz Yodamest #39605 üzenetére
Az ilyen közvetlen átdugás után való összehasonlítás szerintem sosem az igazi. Inkább csináld úgy, hogy hallgasd egyikkel fél órán át, majd a másikkal, szerintem egyértelműbb lesz a különbség.
Abban egyetértek, én is úgy tapasztaltam, hogy nincs akkora a különbség, mint hangdobozhoz való erősítők között, ott én mindig elsőre és teljesen egyértelműen hallom. Szinte felér egy hangdoboz cserével az erősítő cseréje.
-
törölt tag
Helló!
Beyer DTX 710-et szerettem volna venni, de 220 volt szerint kifutó termék (910-es is azt hiszem), le kellett mondani a megrendelést. Mit tudnátok ajánlani helyette ebben az árkategóriában, ami egy dt 235-ről előrelépés lenne? A fejhallgató apámnak lesz születésnapjára, a DT235-össel az a fő gondja, hogy nem stabil a fejen.
-
törölt tag
válasz Dorien #45904 üzenetére
Sajnos Superlux, Takstar és egyéb ismeretlen márkák nem jöhetnek szóba apám rigolyái miatt, csak régi nagyobb, ismertebb márkák. A DTX 710 tökéletes továbblépés lett volna, egyelőre még próbálkozom más üzlettel is, hátha valahol maradt egy-kettő.
Még a Shure 240-esen gondolkodtam, csak az lehet túl nagy változás lenne a beyeres hangzásvilág után.
Annyi biztos, nem értem ezt a beyert, hogy egy alapvetően jó terméket miért kell kivonni a forgalomból, és semmit nem rakni a helyettesítésére ugyanabban az árkategóriában. Gondolok itt például a 770 edition-re is, de most a dtx 710, 910 is szerintem hiány lesz abban az ársávban.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Rövid beszámoló a dtx 710-ről. (Rövid, mert nem az enyém lesz. A DT 235-höz képest (amit én nem tartok rossznak a kategóriájában, bár manapság már gyakorlatilag egy árban van a dtx710-zel, 910-zel) mindenképp lényegesen jobb, ez már elsőre nyilvánvaló. A hangképe valóban majdnem kiegyenlített, a mélyekben viszont érzek egy kis kiemelést meg nem mondom, hány Hz környékén, de nem a szubbasszus tartományban (az nem nagyon van neki), inkább felette. Vicces, hogy a 770 a bass monster fejhallgató, mégis annak úgy integrálódik a mélye a zenébe, hogy ott fel sem tűnik a csalás. Nyilván a 770 összességében is jóval jobb, de sokszoros áron, el is várható. Összefoglalva tehát a dtx 710 nagyon jó (volt) az áráért, én sokáig el tudnék lenni vele, ha nem lenne jobb fejesem. Csodát tényleg nem kell várni tőle, de nincsenek idegesítő hibái, torzításai, én mindenféle műfajon elég jónak találtam.
-
törölt tag
Azért ez így túlzás, a bejáratás csak finomít a hangon, alapvetően nem változtatja azt meg. Mikor óriási változásokról beszélnek, én mindig elsősorban a fül alkalmazkodására, átállására gondolok. Ez ugye olyan, hogy évekig csak egy pörgős amerikai hangfal hangjához szokva utána minden angol doboz unalmas, sótlan lesz, kell egy kis idő, míg adaptálódik a fül. Még az élő akusztikus zenére is épp úgy át kell állni, ha más karakterhez szokott a fül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz EQMontoya #46189 üzenetére
Pedig annyira nem is áll tőle messze, mint sokan hiszik, inkább flat, mint diszkó mosolyos.
Bár az is igaz, hogy sokan másképp hallják a dolgokat, pl. mostanában többször meghallgattam a DTX 710-et is a 235-tel szemben, ami egy itteni ajánlós cikk leírása szerint semleges/enyhén V, míg a 235 csak semleges, az én fülem szerint meg inkább fordítva kellene jellemezni a kettőt. Hozzá kell tenni, hogy mind a 235-ös, mind a 710-es circumként funkcionál nálam, elég kicsi a fülem, így belefér még a 235-ösbe is. Nem kérdés, hogy a 710 legteteje hiányzik meg a legalja is (ez utóbbi igaz a 235-re is), de inkább a teteje hiányos. A 235 szól "beyeresebben", de ezzel együtt sem jobb a 710-nél, túlságosan nyomott, zárt a hangja relatíve, a 710 több színt, réteget megmutat a zenéből, zeneibb, kevésbé koszos a hangja. Hangkarakterben tehát mindenképp a 235 lenne nálam az enyhén V, a 710 semleges/magasakban lekerekített, köze nincs V-hez.
-
törölt tag
válasz EQMontoya #46659 üzenetére
Önmagában persze, nem olyan rossz, de ha egy Shure 840-nel vetem össze rock/metál stíluson, akkor már lesz némi hiányérzetem.
Nyilván az ember az adott árkategóriában legjobb fejhallgatót keresi adott stílusra, én pl biztosan az említett Shure-t ajánlanám elsődlegesen erre a stílusra.(#46670) Tim82:
A régi 770 egy másik állatfaj, ha lehet így fogalmazni.
Alapvetően amúgy nincs bajom a mostani 770-nel, a közepe süllyesztett kicsit, nekem ez bizonyos zenéken okoz némi hiányérzetet, pl. Doors ilyen, igényelném, hogy néhány számnál jobban előtérben legyen Morrison hangja, de nincs, és kissé testetlen is a hangja. Komolyzenén vagy (instrumentális) jazz-en már kevésbé van hiányérzetem. Legalábbis amíg nem egy hangversenyt követően teszem fel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Trk.Adam87 #46693 üzenetére
(nem mély kiemelést várok, hanem hogy pontosan úgy adja vissza a mélyeket, ahogyan valójában az a forrásanyagban.
Szerintem az ilyet legalább 3x annyiért kell nézni, mint ami összeget írtál. Vagy ha használtan találsz ennyiért egy régi Stax-ot...
-
törölt tag
na jó, de mi az előadó eredeti szándéka? Ahány rippelés meg újrakeverés, annyiféleképp szól
Na persze így is fel lehet fogni, mintha más-más kiadásokat hallgatnál, de az akkor is füllentés.
De onnan is lehet nézni, hogy a fejhallgató eleve csal basszusban, mert a testeddel nem érzékeled. Ez pótolhatatlan veszteség. Szóval aláírom, nehéz téma egy szinten túl, el lehetne rajta vitatkozni jövő karácsonyig. -
törölt tag
válasz krichd1 #46844 üzenetére
Azért ne essünk túlzásba, annyira durván nincs kiemelve egyik 770-ben sem a magas, mint ahogy te állandó jelleggel lefested. Ki van emelve, szó se róla, de hallgass már meg egy Polk RTI polcsugárzót (!), majd megtudod, milyen az, amikor jó ízlést túllépve van kiemelve a magas. A 770 elképesztően messzi van attól a szinttől. Tudom, mert én mindkettővel együttéltem/élek, ezen kívül hangversenyekre is eljárok, általában az első sorok valamelyikébe, így onnan is tudom, hogy nem beszélhetünk a 770 esetén jó ízlés határát túllépő magaskiemelésről.
-
törölt tag
válasz krichd1 #46862 üzenetére
Ahogy én tudom, fejhallgatóknál görbékkel indokolni nincs sok értelme.
Tény, hogy van némi kiemelés a 770-nél (de még a 880-nál is), de jó forrással nem fárasztó a hangja. Ezen kívül ugye más paraméter is van a frekvenciameneten kívül, amire az emberi fül érzékeny, pl. a tranziensek.Amúgy kíváncsi lennék, hogy a Staxokat milyennek hallod.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krichd1 #46877 üzenetére
Más objektív mérce nincs, amúgy van értelme csak többféle mérést is össze kell vetni és tudni kell a grafikonokat értelmezni.
És melyik fejhallgatót nevezzük ki referenciának melyik füllel?
Egyébként mit kellene "némi kiemelésnek" nevezni, 2-3 dB-t, amit legtöbb zenén alig-alig hallani?
-
törölt tag
válasz krichd1 #46912 üzenetére
Ez kb. annak felel meg, hogy aimp-ban felhúzom a 8k-hoz tartozó csúszkát 2-3 dB-lel. Nem mondom, hogy nem lehet hallani, ha ki-bekapcsolgatom, de ha azt mondom, hogy a hangulatom jobban "EQ-zza" a hangot, nem esek túlzásba.
10 már valóban sok, de 5-6 dB még az enyhe kiemelés kategória szerintem.Amúgy mikor a 770-ről írsz, mindig az az érzésem, hogy valójában a 990-ről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem ez tévedés, hogy a flat okvetlen laposan szól. Sőt, szerintem a legszínesebb, legizgalmasabb hang a teljesen semleges, még a V után közvetlen hallgatva is.
Élőben első sorokban élvezem legjobban a hangversenyt, nekem az a hangzás a csúcs. Azok a fejhallgatók, amik úgy adják vissza a közel mikrofonozott felvételeket is, mintha messzi hátul ülnél a zenekartól, azok valóban laposan szólnak, de az meg már csal. Igenis, ha közel mikrofonozták, adja úgy vissza, bármi más a maszatolás kategória. -
törölt tag
válasz Santi22 #47674 üzenetére
Annál a Philips SHL3000-nél nem nehéz jobban szólni. Koszos, zárt, levegőtlen, lélektelen hangzás. Amúgy a mély-közép-magas viszonylag egyensúlyban van, de semmi zenei szépséget nem tár fel a hallgatósága előtt. Még a Sennheiser HD201-et is sokkal szívesebben hallgatom (pedig a hd201 kevésbé kiegyenlített, mélye szinte semmi, de ezzel együtt is, miközben a 201 sem egy mintapéldány). Emellett nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a 3000-es kényelme is messzi van a jótól, nekem átlagon aluli e tekintetben is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz EQMontoya #47793 üzenetére
Ehh, látom, nem csak nekem volt vele gondom. Nekem pár éve garanciálisan cserélték mindkét oldalon (nem repedés, a csavar nem tartotta többé, elporladt a menet pusztán csak a feszítőerőtől), kb. pár hét különbséggel mondták fel a szolgálatot. Azóta nincs vele gondom, pedig kinézetre ugyanaz, de gyanítom, hogy volt egy időszak, mikor a 770 edition-ökbe valami bitang gyenge anyagminőségű ilyen bizbasz került.
-
törölt tag
Az életben nem gondoltam volna, hogy a párna ilyen mértékben más hangot eredményez (ehhez képest a DAC/hangkártya változtatása tizedmértékben számít). A beyer 770-em (edition 32 ohm) kifordult magából. Persze ez olcsó kínai párna ebayről, egyelőre szokom. Az eredeti gyári párnához képest jóval kevesebb basszus, a középtartomány hangsúlyosabb, a magas is visszafogottabb. Tehát javít a 770 frekvenciamenetén, közelebb hozza a kiegyenlítetthez, ez egyértelmű. A hang kevésbé koszos, mint a gyári párnával. Mégis hiányzik valami. Talán ez nem szépít annyit a hangon? Valami ilyesmit érzek. Kicsit vékony a hangzás így. Még várok egy bőrpárnát is, szintén ebayről óccsóér, előre érzem, az is érdekes tapasztalat lesz.
-
törölt tag
Akkor némi beszámoló a 770-re vett párnáimról. Ebay-ről rendeltem néhány hete plüss és bőrpárnát is, mindkettő ilyen 1000 Ft körüli összegre jött ki. A gyári párnám úgyis szakad már, de semmi kedvem nem volt 7000 körüli összeget kiadni addig, míg más párnával nem teszek próbát, hogy tudjam, mi kerül azon annyiba. Tehát a kínai plüss a gyárihoz (szintén plüss) képest:
komolyzenén felülmúlja, hallgattatja magát a komolyzene. Több a részlet, letisztultabb, nyersebb a hang, kevesebb a "rárakódás". A basszus, na az jóval kevesebb. De nem a szubtartomány, inkább a mélyközép, ezzel a "dög" elvész a hangból. Komolyzenén nem annyira zavaró, bár jó lenne időnként itt is több testesség a hangszerekben. Populáris zenén vékonyka. DTX710-hez képest is néztem, ahhoz képest különösen (bár ahhoz képest a gyári párnával is jóval vékonyabb a hang).
A bőrpárna:
Meglepő módon ez jóval jobban hasonlít a gyári plüss párna hangjához. Az eltérés abban van, hogy itt még hangsúlyosabb a mély, ellenben a magas kevesebb. Nem rossz ám ezzel a párnával sem. Inkább mélyorientáltnak nevezném ezt a hangzást, mint (enyhe) V-nek. Az énekhangok nekem ezzel a párnával tetszettek eddig a legjobban a 770-ről. Illetve azt hiszem itt el lehet sütni, hogy a hang "zenei". Populáris zenén az előbbi plüss tud sikítani, ez nem, ez egy melegebb, nyugodtabb hang.A gyári plüss innen nézve kicsit olyan mindenes próbál lenni, de ítéletet nehéz lenne hozni, melyik a legjobb úgy összességében, minden műfajra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #56474624 #59079 üzenetére
Győzött a műbőrpárna! A plüss (nem a gyári) nagyon kompromisszumosnak bizonyult. Ennek a műbőrnek egy baja volt csak, némi fényt elvett a hangból, de ez köszönhető volt annak a pluszban hozzávarrt "hangszóróvédőnek", azt gondosan eltávolítottam, azóta több a magas, de simább, visszafogottabb, mint gyárilag.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tudom, a 770-re való eredeti beyer bőrpárna milyen, de most egymás után többször összevetve a gyári plüssel ezt az olcsó műbőrt, ez utóbbi összehasonlíthatatlanul természetesebb hangot ad. Vastagabb a megszólalás, nem olyan ideges jellegű, a hangszerek nagyobbak, közvetlenebbek, simábbak. Nagyon komoly tuning, kb. úgy érzem, mint amikor az inkább házimozira való Polk hangfalaimat AR-ekre váltottam. Vagy mikor a NAD 315-ös erősítőt Dynacóra. A legjobb, hogy műfajtól függetlenül. Egy komolyabb bőrpárna meg talán még jobb hangot ad. De hogy egy 1000 Ft-on aluli műbőr ennyivel természetesebb (de nem csak természetesebb, ütősebb is) hangot ad, mint a 7-8 ezer Ft-os gyári plüss, az elképesztő. Felveti a kérdést, miért azzal a párnával került forgalomba a 770, amivel, miközben kategóriával jobb hangot ki lehet csalni belőle csak a párnát cserélve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TripleB #59132 üzenetére
Azt hiszem, igen. Filléres cucc, de mégis olyan kényelmesen lehet feltenni a fejesre, nyúlik az a perem, nem szakad könnyen. Tehát olcsósága ellenére annyira nem rossz az anyagminőség. De pont ezért, mert olcsó, szerintem bárkinek megér egy próbát. Bár azt nem tudom, hogy pl. a már amúgy sem kevés méllyel rendelkező 770 prora milyen hatással lenne, én az alapból soványabb basszusú premium edition változatra tettem fel (pár éve már nem kapható), így még pont jó a basszus mennyisége. Szerintem amúgy lineárisabb is lett a basszus. Amellett, hogy arányaiban több.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Anyagminőségről meg annyit, hogy az 5 és fél év körüli 770-emen volt már cserélve még gariban mindkét műanyag vacak, ami a pánt két szélén található, és belemegy a fém tartó. Továbbá a pánton a bőr is kritikán aluli, már jó néhány éve, hogy a belső, fejjel érintkező részén a bőr felgyűrődött, illetve egy kis részén lejött, most nem rég pedig - annak ellenére, hogy mindig árnyékban van az egész helyiség, tehát nincs kitéve napsugárzásnak sem - a pánt külső felén gyűrődött fel a bőr. Tehát már nem a legszebb, pedig nem lett kitéve olyan bánásmódnak, amitől így kéne kinéznie, ami azt illeti, a saját, szivacsos tartójában tartom a kezdetek óta. Ennyit arról, hogy ezt nem Kínában készítették, hanem Németországban. Olyan sok előnyét nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valahogy éreztem, ha cserélem a hangszóróvédő szivacsot (nem eredetire), akkor felborul ez a nagy harmónia, amit a párnacsere hozott. Megy vissza a régi.
-
törölt tag
válasz Dorien #59303 üzenetére
És más hang a kettő. Amúgy szerintem metálhoz jobb a kiegyenlítettebb, tehát a 32 ohmos. A metál valójában az egyik legkényesebb műfaj a kiegyenlített hangzásra. Minimális magaskiemelést elbír, de nagyon fontos a közép (különben nem elég vastag a gitárhang) és a mély megléte is a magas mellett.
-
törölt tag
Ezt szerintem érdemes megpróbálni, az eredeti plüsshöz képest jelentős előrelépésként éltem meg természetességben, főleg a magastartomány változik előnyére. Annyi, hogy azt a hangszóró előtti vékony "hártyát" érdemes körbevágni, eltávolítani. A szállítás kb. 3-4 hét, de az egész csak 828 Ft. Az olcsósága ellenére nem sikerült még elszakítanom, pedig párszor került már le-fel, mikor hasonlítgattam. Mondjuk én egy 770 editionre tettem. Más bőrpárnát nem is néztem, de így most tetszik, harmonizál, zenei az eredmény, így nem is nagyon gondolkodom cserében. Ami azt illeti, rendeltem 2 hete még egyet tartalékba.
-
törölt tag
válasz emiki6 #59722 üzenetére
Szerintem a 880 és 770 sem tisztább semmivel gyári plüss párnát használva, legfeljebb a magaskiemeléssel ezt a látszatot/érzetet adja. Amúgy nálam a 770 plüssét agyba-főbe veri az olcsó bőrpárna: lett a zenének teste, a mély és magas is valósabb, igazibb, és zenél. Nem a csim-bum cirkusz megy, hanem zene.
-
törölt tag
Gyári bőrpárnát én sajnos nem próbáltam, de majd idővel arra is sor kerül talán.
Nekem már eléggé ellaposodott a gyári plüss az évek folyamán, de még így is jelentős maradt a magaskiemelése (lehet mondani, hogy a plüss párna itt a korral nemesedik). Szóval teljesen újakat összevetve még jobban kijönne a bőr és plüss közti különbség. Persze valakinek jobban tetszik a plüssel, de azt nehéz lenne ráfogni, hogy az a valósabb, természetesebb. -
törölt tag
válasz emiki6 #59916 üzenetére
A DT880 igen kiegyenlített és szerethető, de a mély nagyon visszafogott (ez az egyetlen "hibája").
Bocs, de azért ez így kicsit félrevezető egy érdeklődőnek, mert a 880 nem kiegyenlített, hanem magaskiemelt. Főleg egy "szürke, lapos" hangú AKG után/előtt feltűnő a karakterbeli eltérés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz emiki6 #59918 üzenetére
Jó, hát a 990-hez képest minden lapos.
Tim82:
Én Premium edition 32 és 250 ohm-os verziókról beszéltem és gyári állapotról. Azok nem fukarkodnak magashangok terén. Persze az más, ha valaki már eleve olyan láncot épít, ami ehhez passzol, és akkor nagyjából kiegyenlített lesz végeredményben.
Némi magaskiemelése amúgy minden mostanában futó 880 verziónak van, és azért nem én vagyok az egyetlen, akitől ezt a "vádat" hallhattad a 880-nal kapcsolatban, még ha ettől függetlenül fantasztikus fejhallgatóról is van szó.Tehát továbbra is érvényes, hogy meghallgatás nélkül senkinek nem ajánlott venni semmit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz emiki6 #59922 üzenetére
Fejhallgatókkal én nem így voltam, mert hangfalakkal kezdtem, tehát nem nyűgöztek le a fejhallgatók. Bár hangdoboznál sem igaz, hogy az elején lenyűgözött volna, nem igazán. Ami lenyűgözött, az durva áron is volt. Élő, akusztikus zenékkel azért volt már akkor is némi tapasztalatom, így azt a hangot, élményt kerestem 100k/pár körüli áron, és naivan azt hittem, megkaphatom.
Azért vannak nagyon szerethető hangú hangdobozok olcsóbban is, amikkel jól el lehet merülni a zenében, közvetítenek érzéseket is, bár igazából használtan találtam ilyeneket.
-
törölt tag
válasz _Balee_ #59967 üzenetére
A HD201 (a 206, gondolom, elég hasonló hangra is) nem ajánlott vétel. A nagy népszerűsége ellenére sem, mivel utcán még mai napig elég gyakori látvány, pedig a csomagoláson található leírással ellentétben légyfingnyi basszusa van. A magastartomány is meglehetősen hiányos, alapvetően úgy képzeld el, ha még nem volt hozzá szerencséd, mint egy vacak zsebrádiót, a hangzása nagyon hasonló. Nem csak futtában hallgattam meg, nálunk volt itthon évekig, szóval elég jól ismerem a képességeit. A párna idővel lehámlik, a felső szivacsot borító műbőr borítás szintén.
-
törölt tag
válasz _Balee_ #59982 üzenetére
A Sennheiser HD206 árán kapsz Beyerdynamic DT235-öt. Annak már van basszusa is és magasa is, árkategóriájában verhetetlen. Hátránya a kinézete, sajnos nem a legszebb, de a hangja kárpótol.
Néhány ezressel többért ott a Beyer DTX910, de az nyitott.Amúgy az összefoglalóban van ajánló olcsóbb árkategóriából is, a többi ott írtat is érdemes megszívlelni, azok árkategóriájukban kiemelkednek. Sokkal több van, ami nem, és elég nagy tud lenni a különbség a kiemelkedő és az átlagos/rossz között.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Amúgy nem rossz az sem, ami most benne van, de az OPA2134 biztosan másképp fog szólni (basszusban erősebb, sötétebb hangkép), azért annak is megvannak a maga hátrányai (azaz nem feltétlen jobb, csak mondjuk más, a rendszeredbe jobban passzoló). OPA2228-at szokták még nagyon kedvelni, az még 1500 Ft körüli áron van. Illetve OPA2107 és OPA2111 is kedvelt, ezek viszont már 4-5000 Ft-ba kerülnek, elég húzós.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tanulságul, hogy milyen apróságok számítanak: elmentem fodrászhoz, másképp szól a cucc. Ugyanaz a leszorítóerő jut kisebb fejre, tehát a hatás olyan, mint amikor lazábbra veszi az ember a pántot. Amúgy gondoltam rá előzetesen, hogy így lesz. Anno, mikor hátközépig érő hajam volt összefogva viselve (de elég vastag, sűrű), hallgattam meg a K550-et, valószínűleg emiatt nem volt szegénynek semmi mélye.
-
törölt tag
válasz Spíler #60091 üzenetére
Én vettem hasonlóan olcsó kínai plüsst 770-re ebayről. Tapasztalatnak jó volt, elején elég érdekes is volt, de azóta sem igen került elő. Sokkal magasba húzóbb, vékonyabb a hang, mint a 770 saját, gyári plüss párnájával (amivel meg a bőrnél vékonyabb, magasba húzóbb), tehát azért nem mindegy, milyen az a plüss.
Gondolom, a bőr hasonlóan nem mindegy, szóval most, hogy ahová lehetett, opa2111-et tettem be, rákattanhatok majd a párna témára, hogy ennek sosincs vége...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.