Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz knoxhu #20119 üzenetére

    Két okból nem érkezett eddig több válasz a kérdésedre, az első a fontosabb.

    1.; Az általad a témaösszefoglalós kérdőívünk alapján leírt tulajdonságok szerinti ajánlatunk ugyebár ott van a témaösszefoglalónkban. Tehát, ha az nem felel meg, akkor le kéne írnod, hogy miért nem felel meg az a hosszú lista, milyesfajta típusokat szeretnél helyettük.

    2.; Kvázi a "milyesfajta típusokat szeretnél helyettük" kérdésre lehetne válasz a kérdésed második részében leírt paraméterlista, ami azonban értelmezhetetlen és hibás is. Leírsz négy "tulajdonságot". Ebből hárommal (gyári frekvenciatartomány-adat, gyári impedancia-adat, hangszórók mérete) nem lehet mit kezdeni, ezek olyan adottságok, amelyeket a gyártók fel szoktak tüntetni a fejhallgató dobozán, azonban ezek önmagukban véve érdektelenek, semmit nem jelentenek, mivel legfeljebb is csak nagyon távoli és esetleges összefüggésben vannak a fejhallgató hangminőségével és hangkarakterével, ami elsődlegesen érdekes egy fejhallgató kiválasztásakor. Ráadásul, azon felül, hogy a hangszórómembrán-méretre vonatkozó gyári adat nyilván pontos, a gyári impedancia-adat már csak amolyan iránymutató, körülbelüli, szépített adat, a gyári frekvenciatartomány-adatok pedig konkrét hazugságok a fejhallgatók dobozán, és végképp nem értelmezhetőek ilymódon, ahogy te itt elővezetted igényként. Mit akar az jelenteni, hogy te ilyen adatokat szeretnél, azon kívül, hogy a tapasztalatlanságodat mutatja?! - költői kérdés. A negyedik adat ("teljesítmény") teljesen értelmetlen, mert a fejhallgatónak nincsen teljesítménye, hanem teljesítménye az erősítőnek van, a fejhallgatónak (hangszórónak-hangsugárzónak...) pedig terhelhetősége van. (Fejhallgatóknál a terhelhetőséget nem is igazán szokták megadni az egyszerűbb gyári specifikációkban, mert általában nincs meg annak a veszélye, hogy egy fejhallgatóerősítőnek olyan brutális teljesítménye lenne, hogy az túl sok lenne a fejhallgatóhoz (inkább az szokott bajt okozni, hogy túl kicsi a fejhallgatóerősítő teljesítménye). Tehát ezt az utolsó négy paramétert feleslegesen illesztetted ide, mert nem lehet ezeket figyelembevenni, egyikük pedig nem is létező paraméter fejhallgatóra vonatkoztatva.

    A lényeg tehát, első körben indulj ki a témaösszefoglalóban levő ajánlatokból, és azokból kiindulva beszélgessünk, ha van miről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák