Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- DIGI internet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Microsoft Outlook topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
-
IT café
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy
őstag
válasz flurider #823 üzenetére
Ahogy nézem, 512-s a 4870-ed. Az full HD-ba kevés. 1 gigás kéne. Szóval ha be teszel az 512-s mellé még egy 512-st, akkor még mindig kevés lenne a memória, mivel nem adódik össze. Amúgy jó lenne, a PCI-E 8X 2.0 elég a 4870-hez, csak a memó fog elfogyni.
Én azt ajénlom, hogy várd meg míg megjelenik a H5870/50, sokkal erősebbek mint a 4870.PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
válasz flurider #825 üzenetére
hogy full HDben tuti nelegyen semmi bajom: Ahoz kéne az 1GB főként Crysishoz.
Ez tény. Ilyen felbontásban 1GB az ajánlott. Lehet, hogy az 512-s is jól viszi, de az 1GB-os sokkal akadásmentesebbé tenné. Ha 4870 512-t teszel CF-be, az olyan mintha egy olimpiai futónak tűsarkúban kéne futnia.Láma vagyok a témában, de a vga memória miért nem adódik össze? De gondolom számít, hogy több használható, csak nem 2× többet ér, hanem valami kisebb szorzóval...
Vagy hogyvanez..?:
Úgy van, hogy a pl a páros képeket az egyik, páratlanokat a másik VGA rendereli. Így mindegyik memóriájába bekerül ugyanaz a kép. Szóval ugyanannyit ér.Egy HD 5850-el járnál a legjobban. Mingyárt itt lesz.
PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
Mindegyik fajta megoldás CrossFire. Ha az egy nyákon 2 GPU-s nem megy jól, akkor a 2 kártyából összerakott CF sem fog jól menni. Ugyanaz. Az egyetlen küldönbség az, hogy az X2-es VGA-k nak több PCI-E sávszél kell, de neked meg van hozzá a kellő tudású lapod. Hűtés szempontjából érdemesebb a két kártyás megoldást venni ha van elég hely.
PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
Nemtudom, de az X2-esen is két db VGA van összerakva, csak egy nyákon. Ha a két VGA-s CF nem megy, akkor ugyanolyan szarul megy az X2-es is. Ahogy azt te mondod, akkor nem lehetne pl GPU-Z-ben választani az X2-nél, hogy melyik GPU-t nézze...
A HD5870-ben van összeintegrálva hardveresen két 800SP-s cluster. Azaz a számoló egységek. Na ott nem függ a drivertől a két cluster kihaszasználása.
Az X2-őn van egy PLX chip a két GPU között, ez oldja meg a két GPU közötti kommunikációt. Ha nem függne az X2 teljesítménye a drivertől, akkor 1 GPU-s kártyának látná minden...(#863) csimav: Egyértelműen a 4890.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
De nekem fogalamam sincs. Talán x38, X58 P55 ezek tudnak meg a 780-as AMD-s lapok.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
Ebben a dologban,nem osztom a véleményed,merthogy anno 2Db X2-t használtam,és elég sok alkalommal egy X2-es,magában sokkal jobban teljesített,mint a kettő!
Az azért lehetett, mert 4db GPU-nál már elég szarul skálázódik a CF.
Van ahol mér rosszabul is teljesít, mint egy darab 4870X2. Ezt nem vitatom, de nem is ezt vitattam. Én azt írtam, hogyha két db 4870-el helyettesíted a 4870X2-t, akkor ha a kétkártyás CF szarul megy, akkor az X2-nél, az is szarul megy a CF.
Itt egy kép, lehet látni az X2-nél, hogy két GPU egy nyákon, CF-el. "Enabled 2 GPU-s"PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
512Mb-s hoz 512Mb-ost kell venni. Azthiszem a márka az mindegy. Azzal a procival ki tudod hajtani, de azt előre mondom, hogy 4870 CF-nek csak Full-HD és felette van értelme, és nem 512MB-s okkal. Oda kell az 1GB, mivel mindegyik kártyába be kell írni a képet, nem adódik össze.
PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
Ez a gép jó lenne 1GB-os 4870-ekkel. De a lapod a procit nem hajtja ki, és a 4Ghz se lesz meg vele. Úgy kéne, hogy veszel egy P45-s lapot, azzal meglesz a 4Ghz, és mellőzöd a CF-et, és veszel a HD5850/70-t. Meg egy minimum 1680x1050 febontású monitort. 1024x768-ban még az egy db 4870 is sok volt, nem hogy a kettő. Semmit nem gyorsulna. Ilyen felbontásra CF-et venni és használni, nem akarlak megbántani, de baromság.
PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
Eleve ezt videokártyát 2-3X nagyobb felbontásra tervezték. Valamit segíteni a proci, de a felbontás a béka segge alatt van akkor is. Q9650 meg felesleges pénzkidobás, Q9550-t is addig lehet húzni, mint a másikat. Abból veszel egy nagyobb moncsit, és őrőm és bodottá.
PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
Szerintem két HD5870-el jobban járnál. Eleve az 5970 meg a 5870 már 3 GPU...és azokat ki is kéne hajtani. Legalább 2560x1600-s felbontás való ide már. Két HD5870 CF-ben na az tutko.
Az bőven elég mindenre.
Amúgy szerintem menne az e fajta "hibrid" CF, előző szériánál is ment, ahogy írtad is...PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
válasz dízelracer #1833 üzenetére
Hát nem lenne rossz ötlet mindenki szapulja egymást. Kell egy felbontás, ami mindnekinek meg van, pl 1680x1050, 16AF 4AA Crysis, Very High minden....
PC-STYLE.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! EVGA RTX 3080Ti XC3 ULTRA HYBRID 12GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- RTX 3060 8GB TI OC RGB
- DELL RTX 3070 8GB GDDR6 DUAL Eladó! 92.000.-
- Zotac RTX 4080 16GB GDDR6 Gaming AMP Extreme AIRO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GAINWARD RTX 3070 8GB GDDR6 PHOENIX GS Eladó! 105.000.-
- ASUS GeForce TUF Gaming GTX 1660 SUPER OC 6GB DDR6 GAMING Videokártya
- ÚJ! BONTATLAN! GIGABYTE GeForce RTX 4070Ti SUPER AERO OC 16GB UTOLSÓ DARAB! 4 ÉV GARANCIA!
- ASUS ROG-Strix RX 570 O8G Gaming
- GIGABYTE GTX 1060 3GB WindForce 2X OC
- GIGABYTE AORUS GeForce GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit! BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest