-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Talbo
csendes tag
Sziasztok!
Egy EOS 550D típusú fényképezőgépem van, amin pixelhibát (hot pixel) vettem észre. A Camera KFT-t már megkérdeztem és 18 ezer lenne a javítás + a szállítási költség. Mielőtt elküldeném, gondoltam titeket is megkérdezlek, hátha volt valakinek hasonló problémája és volt rá valamilyen más megoldás, vagy ha mindenképp szerviz kell a javításához akkor mi a véleményetek róluk? Azt mondták csináljak egy tesztképet 1s záridőn 3200-as ISO-val RAW-ban. Ez alapján valószínűleg pixel-kompenzációra lenne szükség.
Kérlek segítsetek mi tévő legyek. Igazából nem szívesen utaztatnám meg a gépet, de ha nincs más megoldás akkor nincs választásom, muszáj lesz. -
Talbo
csendes tag
válasz Fotonhámozó #31729 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom!
-
Talbo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 5 éves EOS550D-m. Újkora óta az enyém és ma eljött az ideje, hogy behaljon az autofókusz a kitobiban. Lehet ezt javítani? Vagy cserén is gondolkozok, hogy akkor valami komolyabb objektívre beinvesztálnék. Konkrétan erre gondoltam: Tamron 18-200mm F/3.5-6.3 Di II VC. Gondolom nem a legprofibb cucc, de nekem nem is kell, eddig is elvoltam a kitobival és egy fix 50-nel. Ez a Tamron csak jobb lehet a kitnél és ha jobb akkor az már nekem jó.
Válaszaitok előre is köszönöm! Tanácsokat is örömmel veszek, aki tud jobb alternatívát a Tamrontól. Ja igen, mindent fotózok, nem vagyok ráállva egyetlen témára sem és nem tartom magam fotósnak, csak hobbi az egész. -
Talbo
csendes tag
válasz role_of_72 #33006 üzenetére
Enyém is pöpec, eladni nem akarom. Megcsináltatni pedig nem tudom hol lehetne, itt Debrecenben, majd körül nézek. Egyébként egy 18-55 SMT kitobi megér 29 ezret? Vagy annyival nem tud többet. Most amúgy ezen a Tamron obin gondolkodok nagyon, lehet előrelépni kéne egy kicsit.
-
Talbo
csendes tag
válasz role_of_72 #33020 üzenetére
Köszi! Már az STM nem aktuális elvitték. A Tamron obin gondolkodom. Próbálom meggyőzni magam, hogy nem rossz választás ennyi pénzért. Nem akarok sokat költeni objektívre, mert lehet a közeljövőben gépváltásom lesz és nem biztos, hogy Canon lesz a következő is.
-
Talbo
csendes tag
Hello!
Sigma 18-200mm f/3,5-6,3 DC MACRO OS HSM vélemény? Talán 110eft eltudok menni árban. Megéri az árkülönbséget a Tamron 18-200mm F3.5-6.3 Di II VC képest? Vagy milyen új obit tudtok ajánlani 100-110 ezer környékén. A kitobit váltanám le és általános mindenes célra kéne.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Talbo
csendes tag
válasz speedyrg #33039 üzenetére
Köszi, pont ma jött meg a Tamron! Ha elébb írsz és 80-ért valaki eltudta volna nekem intézni Angliából, akkor lehet Canon lesz, de már mindegy.
Egyébként egyelőre pozitív csalódás a Tamron, legalábbis nem olyan rossz minőségileg, mint hittem. A behalt kitobitól biztos jobb lesz.
Kép pedig érdekel, már csak kíváncsiságból is![ Szerkesztve ]
-
Talbo
csendes tag
válasz feeder42 #33049 üzenetére
Most vettem Tamront az 5 év garancia és az ára erőteljesen mellette szól. Tesztek pedig vannak a neten róla, valahol jobban lehúzzák, valahol dicsérik. Én még nem teszteltem le igazán, de kivitelezésben rosszabbra számítottam, szóval pozitívan csalódtam eddig.
A Canon Angliából megvan 80-100eft-ból, ezt egy itteni tag pont akkor írta, mikor már megvettem a Tamront. Ha ezt elébb tudom, lehet azt választom, nem tudom. -
Talbo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy EOS550D- amin jelenleg Tamron 18-200mm F/3.5-6.3 Di II VC objektív van, nem rossz, de nem is annyival jobb a kitobitól, élőképes módban pedig kimondottan rossz, nem találja a fókuszt, pedig nekem ez fontos lenne. Most elgondolkodtam a cserén, ezeket néztem ki, mik a tapasztalatok? Melyiket ajánljátok? Mindent fotózok motor, épületek, portrék, táj stb.
Canon EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM
A válaszokat előre is köszönöm! -
Talbo
csendes tag
válasz csacsi77 #39027 üzenetére
Köszi, vázcserén is gondolkodtam, mert lehet picit eljárt már az idő a 550D-m felett, bár nem tudom, nem próbáltam még újabb gépet, hogy megérné-e lecserélni, mert annyival jobb tőle.
Vannak esetek, amikor prioritást élvezz az élőképes mód, mert egyszerűen kényelmesebb, főleg ha motorral vagyok oda fotózni. -
Talbo
csendes tag
Sziasztok!
EOS550D-ről leszakadt a csatlakozókat takaró gumiborítás, ez pótolható vagy javítható? Elnézve a gépet nem tűnik lehetségesnek, de majd ti megmondjátok remélem.
A segítségetek előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest