Hirdetés
-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andrew31
senior tag
Sziasztok!
Nem követem rendszeresen a híreket, most találkoztam azzal, hogy az Apple iPod Clasic gyártását leállították.
Hírek vannak arról, hogy elég jó áron mennek a nagy kereskedőoldalakon.Szerintetek érdemes lenne eladni, míg hibátlanul működik, hogy lecseréljem valami A&K, iBasso vagy akármilyen más termékre?
Még nem voltam egy találkozón sem, a kíváncsiságom megvolt, de vidéken élek, nem jött össze soha, így nem tudom, hogy mennyivel is jobbak ezek (vagy egyáltalán milyenek) - bár tény, hogy ezek elvileg még elérhetőek lesznek ezután is, szemben az iPoddal, így a kérdés majdhogynem költői.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Andrew31
senior tag
válasz Ati1979 #24562 üzenetére
Értem.
Amit most felfedeztem, az a kiszemelt készülékek elég rövidke aksi ideje. Most tényleg csak az Apple tud 40 órát kisajtolni a készülékekből? Ezek ráadásul mozgó alkatrészektől mentesek.
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Andrew31
senior tag
válasz Ereshkigal #24564 üzenetére
Ereshkigal, sheratan, köszönöm a válaszokat. Hát igen, mindennek ára van, na, majd meglátjuk, mit tudok ezzel a géppel kezdeni.
Viszont kellene némi infó:
Sajnos ne magam rippelem a zenéket és sokszor elég gyatra minőségűek, mi a megoldás erre? Losslessben szerzitek be a zenéket és azokat konvertáljátok (vagy nem) át? (Mindenevő vagyok, az elektronikustól a rockig, Rap-ig, filmzenék, stb.)
Azonkívül megtetszett ez a szám osztályozás/minősítés, ehhez hasonlót tudnak a komolyabb lejátszók is? Tehát, hogy össze tud állítani kedvenceket, legtöbbet játszottak alapján.
Amiket eddig néztem videók, sehol nem mutattak ilyet, de még kutakodok. Persze még nincs kiszemelt készülék, úgyhogy csak össze-vissza nézelődöm, mindenfélét.
Eleinte nagyon fura volt a kezdetleges lejátszóim után, amik egyszerűen a mappákat játszották egymás után, ez a szinkronizálós megoldás, erről sincs infóm a komoly készülékeknél.
Na, de majd rávetem magam mindjárt a dologra - akinek van linkje használatról, ne tartsa magában!Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Andrew31
senior tag
válasz Ereshkigal #24569 üzenetére
Ereshkigal és kemcso: köszönöm az infót.
Csak azért vetettem fel a dolgot, mert az iPod is bőven jó minőségű azokhoz a rettenetesen csörgő-zörgő cintányérokhoz, stb. amikhez szerencsém van. :s és most, hogy vége annak a sztorinak, elkezdtem gondolkodni.
Nincs értelme High End home cuccokat vásárolgatnom, mert nem hallgatok olyan zenéket és pláne nem olyan minőségben, hogy legyen értelme.
Akkor lehet, hogy másfelé kell keresgélnem. Nem igénytelenségre gondolok, csak kevésbé kifinomult valami kellene.
Na, még meggondolom, hogy mi legyen, még csak most jutottam oda, hogy végre van időm utánanézni ezeknek a cuccoknak a működésének, jön némi videózás.Köszönöm szépen a segítséget.
-
Andrew31
senior tag
Köszönöm a hozzászólásokat, ezekkel én is egyetértek.
A zene, ha már a studióból gázul jön, ki, akkor azzal nincs mit tenni, de majd utánanézek, hogy a zenéimet meg tudom-e szerezni jobb minőségben kicsit.
Csak utcán, főleg kerékpározás közben hallgatok zenét és nekem is az a lényeg, hogy a kedvencemet hallgassam. Nyilván ilyen körülmények között nem figyel rá annyira az ember, ez nem egy elmélyült zenehallgatás, de nem is háttérmuzsika nálam, így nem ártana, ha szépen szólna. Még nem tudom, hogy mi lesz, nézegettem videókat, pl. az A&K 240-ről ami tök Android telefon benyomását kelti, nagynak is tartom, ebből az okból hanyagolnám az iPod touchokat is, nem akarok 2 telefont magammal vinni... Ráadásul annak az ára is szép.
Xears® (nem annyira) Amazing A330M-em van + iPod classic. Sajnos kevés a közép és a magas számomra, az iPod EQ-ja meg olyan, hogy a legkisebb változtatás is komoly torzítással jár.
Szóval nem hallgatok elmélyülten zenét, de azért az ilyeneket meghallom és zavarnak.
Sztem az lesz, hogy ha lesz valamikor találkozó, majd megpróbálok elmenni egyre és meghallgatni akár a nagyon komolyakat, akár a szimplán mást, hátha megtetszik valami.Olyan videókat nem találtam, ahol nagyon mélyen belemennének a használatukba a High End lejátszóknak, csak bemutatták működés közben, majd megnézem, hogy letölthető-e a gyártó honlapjáról manual, ami kitér a használatukra.
-
Andrew31
senior tag
válasz kemcso #24581 üzenetére
Hú, ezek a Sansák nem tetszenek. :s Pl. a Sonyért sem vagyok oda, az iPod Classic nagyon tetszik külsőre, nem véletlenül hasonlóak a kisebb A&K-ek sem gondolom.
De a segítséget köszönöm, remélem lesz olyan, ami majd megtetszik.A FiiO X1 pl. tetszik, Apple klón, gombokkal kiegészítve, de az ára nem sugall nagy belbecset. Az X5, X3 sem rossz külsőre, sőt!.
Füles... Nehéz kérdés mindig, boltban nem tudod kipróbálni, nem is lenne túl tiszta dolog, kivéve, ha mondjuk lenne ott egy nagy tálka szilikon harang (vagy melyikhez mi kell) és pl. 50-100 Ft-ért vennél egy párat, aztán meghallgathatnál, amit csak szeretnél. Ilyen itthon nincs. :s
Volt már pár a tulajdonomban, volt olyan, amit csak kihoztam a boltból, kibontottam, már nem is kellett, de szerencsére a barátom, aki velem volt, elégedett volt vele, megvette helyben, kis engedménnyel.
Szóval ez így nehéz, nem játszom zsákbamacskát, majd talán találkozón találok valami tetszetőset![ Szerkesztve ]
-
Andrew31
senior tag
válasz fattyu #24588 üzenetére
Most ha van, ami szép is és jó is, akkor miért kellene olyannal foglalkoznom, ami nem tetszik külsőre?
Költői a kérdés, biztos, hogy nem érdekel olyan cucc, semmilyen téren!Győzködhet bárki, hogy ez a legjobb, minden téren, én maradok a konszolidáltabb, elegánsabb formáknál, egye fene, legyen rosszabb, mint a Sansa, de tetsszen!
Emiatt ne verje a fejét senki a falba, nem beszélek én senkit sem le semmiről, felőlem bárki vehet amit csak akar..DLL: a mostani fülesem eléggé zárt, így a hangerő nem igény, nem szeretem ordíttatni. Van egy HD 570-es Sennheiserem, nem érezném magam túl kényelmesen benne az utcán, maradnék ezen a téren is a letisztultabb formáknál.
Majd még tényleg megrágom a dolgot alaposan, de biztosan az elitebb termékek közül választok majd, valami kellemes kis fülessel.
[ Szerkesztve ]
-
Andrew31
senior tag
válasz Ati1979 #24624 üzenetére
Ati1979, sheratan: nem is gondoltam volna, hogy idehaza van ilyenre lehetőség. itt Békéscsabán egészen biztosan nincs és mikor feljutok nagy ritkán a fővárosba, akkor is olyan (fotós) boltba jutok el, ahol elvárják, hogy nemhogy kipróbálás nélkül akár kézbevétel nélkül vegyél meg akár több 100.000-es cuccot. Szánalom. :-/
Remélem, hogy lesz majd olyan találkozó, amin ott tudok lenni!
-
Andrew31
senior tag
válasz #16820480 #24629 üzenetére
Hát igen, ez is érthető.
Most voltam BP-en, ezt is úgy alakítottam, hogy testvéreméknél aludtam, mert nem komálom az egy nap alatt fel-leutazást. De addigra kiheverem a traumát , remélem megoldható lesz!
-
Andrew31
senior tag
válasz Ear001 #24632 üzenetére
Bocsánat, csak most olvastam. Hát igen, javasolták is nekem, hogy ha kell fotómasina, ezzel próbálkozzak, mert a boltban, egy kis nyomkodás után belefuthat az ember valamibe, amibe ne szeretne. Viszont 1-7 nap már ad rá alkalmat, hogy kitapasztald és azután már könnyebben döntesz.
Hát, zenegép terén - ha tényleg eljutok - csak másokat tudok majd faggatni, de már az is jó lesz, hogy élőben láthat-hallhat ilyesmit az ember.
-
Andrew31
senior tag
-
Andrew31
senior tag
Azt hittem, csak én nem tudtam ($) elmenni. :s Remélhetőleg lesz egy szebb időpont, amikor minden együtt áll ahhoz, hogy fel tudjak én is menni és legyen is értelme!
-
Andrew31
senior tag
-
Andrew31
senior tag
Kezd úgy tűnni, hogy itt is egyre inkább olyan embereket kezdenek kiszolgálni, akik tehetősek és nem számít, hogy érti-e, értékeli-e azt, amit nyújt a termék, pont, mint az autóiparban. Legyen egy barom, aki kiad 10-100 milliókat és minden rendben is van, nem számít, hogy tud-e valamit kezdeni vele, értékeli-e, csak fizessen, aztán vigye. :s
[ Szerkesztve ]
-
Andrew31
senior tag
-
Andrew31
senior tag
Kicsit el vannak már szállva...
-
Andrew31
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- 3D nyomtatás
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- alza vélemények - tapasztalatok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Sony Xperia 1 IV
- Csere-Beszámítás! Nintendo Switch OLED! Hibátlan, újszerű.
- Akko 5108 B plus ISO-UK/DE kiosztású mechanikus vezeték nélküli billentyűzet
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Toshiba Portege Z830-10Q Ultrabook,i5-2557M,4Gb Ram,64GB SSD,számla,gari,magnézium ház,1,1 Kg,Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest