Hirdetés
-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Már nagyon régen nem követtem figyelemmel az mp3 lejátszók fejlődését, és most kétségbeesve látom, hogy fél-okostelefonnyi színes kijelzős (számomra használhatatlan) izékkel árasztották el a piacot, a low-end iPod Shuffle és társai pedig legkevésbé sem bizalomgerjesztőek.
Egy több mint 9 éves iAudio U2 boldog és elégedett tulajdonosa vagyok, de az akkumulátora - érthető módon - kezdi megadni magát. Van valami ötletetek, honnan szerezhetnék új akkumulátort, esetleg ilyen lejátszót, valami régi beragadt raktárkészletből? Ha erre nincs megoldás, van olyan lejátszó, ami minden téren a filozófiai utódjának tekinthető? A diktafon és a rádió funkció most már nem szempont, csak a hangminőség, az öngyújtónyi méret és a hosszú üzemidő (egy kicsi monokróm kijelző viszont nem árt, ha van).
Köszi!
-
Moleman
addikt
válasz schawo #20919 üzenetére
Jókat írtak róluk a fülesfórumban, annyira a méretük sem ijesztő, csak pont oda nem illik, ahol most a U2-t használom (a kézifék melletti hosszú keskeny résbe teszem, pont beleillik, és tengelyirányban megy ki előre az aux kábel). Ezt a Sansákkal nem tudom megtenni, az árából pedig majdnem kijönne egy használható cd nélküli USB-s Kenwood fej.
Mindenesetre köszi a tippet, ha mégis szükségem lenne utcai lejátszóra, azt fogok venni.(#20918) fi:zi'k
Én is hiába keresgéltem. A külső áramforrástól kicsit tartok, nem is csak a praktikum miatt, hanem mert töltés közben beszűrődik a zaj - akkoriban ilyen téren még nem álltak a helyzet magaslatán. Ha végleg elpusztulna, kiegyezek a telefonnal, autóba az is elég, csak főleg rövid távokon kényelmesebb külön forrásról zenélni (hosszabb távon most is inkább a telefont dugom be, mert akkor kihangosítóként is használhatom).[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz #16820480 #20921 üzenetére
Hopsz, ezt nem tudtam, köszi az infót! Azt hittem, hogy ha nem veszem ki, azonnal onnan folytatja, ahol abbahagyta, pl a Mazda gyári hangrendszere így működik. 16 gigás pendrive-ot vettem volna hozzá. (Az iAudio is úgy működik, hogy érzékeli, ha változás történt a fájlokban. Ha nem változott semmi, kb 5 mp alatt indul, ha lecseréltem a teljes 1 giga tartalmát, fél-egy percig is eltart.)
Sajnos nincs sok tárolórekesz, egyedül a nanovákuumos telefontartó lehet opció, de pont azért szoktam le a használatáról, mert 2 hónap után már rendszeresen tisztítani, vizezni kellett, hogy ne dobálja le magáról a telefont. Bár nem mindegy, hogy 140 gramm vagy 24, egy pici lejátszót lehet, hogy nem dobálna le. Ez kábelvezetési és kezelhetőségi szempontból is jó lenne, köszönöm az ötletet!
Akkor a Sansa Clip+ (az a szimpatikusabb) felér hangminőségben az iAudio-hoz?
-
Moleman
addikt
válasz Dorien #20929 üzenetére
Igen, az nagyon praktikus.
De szerintem mindenki a kesztyűtartóba teszi az előlapot, ha valaki igazán akarja, úgyis feltöri érte az autót. Komoly értéket nem képvisel, viszont el nem tudnák vinni egyhamar, mert még nekem is 10 perc kiszedni (szét kell bontani a teljes középkonzolt, 2 műanyag burkolat, 6 csavar, aztán a rádiót fogja még 4 csavar a középkonzolhoz). Típusismeret nélkül esélytelen. Tehát a zárban/ablakban által okozott kár lenne a legnagyobb veszteség. -
Moleman
addikt
válasz szentkuti11 #21363 üzenetére
Működnek a TRS-kompatibilis aljzatok TRRS dugókkal is, csak nem praktikus. Nekem az iAudiom OMTP headsettel csak akkor szól rendesen, ha kb 4/5-ig van bedugva, kintebb csak egy csatorna szól, teljesen bedugva meg valami csoda történik (eltűnik a mély, általában az ének is, és csak 1-2 hangszer szól kiemelve ).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tecno Spark Go 2024 - mennyi? 30!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Minden (is) kiderült a Pixel 9a-ról
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Marvel Rivals teszt
- Renault, Dacia topik
- Interactive Brokers társalgó
- PlayStation 5
- További aktív témák...