Hirdetés
-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ponti_ak
addikt
válasz Macilaci457 #4238 üzenetére
Jah, láttam én is.. elég csirke egy szavazás volt (azért néha benyomkodtam az én voksomat...), de a felhozatal javát azért szemlélteti..
bwoay: igaz (Sajnos lassan már a wc-papír is érintő-kijelzős lesz.. ) -
ponti_ak
addikt
válasz Macilaci457 #4241 üzenetére
Háttérinfo a DAP-review/abi oldalakról: kb két admin viszi ezeket az oldalakat (ssmichael és dominic, szemben a tavalyi 5-6 fővel...), akik saját maguknak veszik meg a lejátszókat saját pénzükből, és azokról írogatnak, illetve más oldalak híreit linkelgetik.
Ezt a "Best DAP of 2007: High-end Category" szavazásos post commentjében írta az egyik admin, de a topik azóta zárva lett... -
ponti_ak
addikt
válasz kiviszem #4249 üzenetére
Valóban!
Az olcsobbat.hu is a DigitalMix-et dobta ki eddig a legolcsóbbnak (12.845 Ft), aminek a vásárlási feltételei ezt írják: házhozszállítás 50k alatt 3000Ft, viszont "- Készpénz: Készpénzes fizetés telephelyünkön lehetséges az árú személyes átvételekor, illetve a házhozszállításkor, a futárnak készpénzben a termék átvétele után számla ellenében." -
ponti_ak
addikt
válasz Macilaci457 #4254 üzenetére
Nem semmi! Erre még a D2-m se képes, direkt kipróbáltam most.
-
ponti_ak
addikt
válasz rumos14 #4276 üzenetére
Nem tudom, mert csak 1-2 számba hallgattam bele (Guano Apes, Koop, Marilyn Manson), és nem igazán nyugodt körülmények között (..dolgozom..). A cx300-zal egész jól szólt, az alőre beállított EQ-k is egész értelmesek, jó a basszusa is. Alapzajt nem hallottam, de ettől még lehet hogy van valamennyi.
-
ponti_ak
addikt
válasz Macilaci457 #4278 üzenetére
-
ponti_ak
addikt
And the best DAP of 2007 is...
ui: .. és ha a Cowon töketlen programozóinak sikerülne végre egy jól működő firmware-t is összehozni valahogy, akkor egyet is értek vele.. A konvertálás-mentes video-lejátszásról már nem is álmodom, az úgysem lesz meg soha.
-
ponti_ak
addikt
válasz Macilaci457 #4318 üzenetére
Én sem gondoltam komolyan, hogy DAP-ként első lehet, és a DAPReview szavazása is erősen szubjektív szvsz... Akkor már inkább a Sanyi A8xx sorozat, HA tényleg jól szólnak... A D2-vel sok gond van, és mindazok igazak rá, amit leírtál.
Pontosan hol vannak "kint a munkáid"?
-
ponti_ak
addikt
válasz Macilaci457 #4321 üzenetére
Köszi! (..eehh.. mondjuk pont a képeket nem hozza ez a szar Explorer idebent... otthon még megsasolom őket. )
-
ponti_ak
addikt
válasz #78734080 #4323 üzenetére
A HA feltétel ezért volt ott.. Ultimate DAP? * Szerintem _már_ nem lesz, azok miatt, amit Maci is leírt. Elkurvult a piac, mindenki a csiricsáré bazári szarokat gyártja szíves nagy érintő kijelzővel, ahelyett, hogy az igényeket figyelnék. Pedig lehetne majdnem-tökéleteset alkotni (pl egy 32 (64?)Gb-os iAudio 7-szerű jószág joy-jal szerelve, magnézium házban, erős, közel tökéletesre hangolt korszerű hang-chip-pel, gapless, könyvtár-váltás, esetleg id3support, RDS-es vagy méginkább DAB-rádió, Flac support.. álmodozni lehet, persze..), de úgy látszik ez nem éri meg.
Oké, mondhatjuk, hogy az iRiver kijött a T60-nal, és a többiek (pl. Sandisk Sansa, Creative Zen-ek) is próbálkoznak de nem igazán hallottam, hogy bármelyik is agyonverné az eddigi DAP-okat. Kompromisszumok most is mindegyikben vannak, legfeljebb némelyikben talán kicsit kevesebb.* .. pedig a Rockbox-player project (is?) pont erről szól.. nemrég volt róla szó, Maci és bwoay tárgyalták ki..
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
Szia!
A Sandisk-nek van neve, bár az alsó kategóriás lejátszóik nem túl minőségi darabok sem hangban, sem kidolgozásban (szappantartó-műanyag, olcsó gombok, stb..) Vélhetően működni fog rendesen, de nem biztos hogy tetszik is majd a csemetének. Hölgyeknél ez (is) kiemelkedően fontos szempont (lehet)!Mekkora a lányka?
Mennyi a keret?[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
Hát, akkor ez a Sandisk felejtős.
Én a mostanában kapható lejátszók közül csak a Creative Zen Stone-ra tippelek.
Kétszer annyi, mint a Sansa, de talán jobb is annyival, mindenesetre kevesebb gond forrása lehet.
Van még a Stone Plus is, de az drágább. Igaz viszont, hogy van rajta kijelző, (és FM rádió is), ami a cool-factort jelentősen növeli, de mellesleg hasznos is azért!Ezek elvileg számtalan színben (piros, kék, zöld, sárga, fehér, rózsaszín!, stb) kaphatóak, bár most épp a "szokásos" lelőhelyeken nem találok, csak feketét..
Van róluk egy nem olyan régi ph!-s teszt is. Nem tartoznak a legkomolyabb lejtászók közé, de állítólag tűrhető a hangzásuk (EQ ugyan nincs, de talán nem is kell), könnyű a kezelésük, szerintem megérik az árukat.
ui: lehet,hogy az lesz,hogy ideültetem majd a topic elé,hogy olvasgassa.
Ööö..ez nem biztos hogy túl jó ötlet..! ..csak vicceltem.[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz Macilaci457 #4398 üzenetére
Ejha, ezt nem is tudtam! Végre egy értelmes funkció. Le a kalappal!
-
ponti_ak
addikt
válasz szaboemm #4413 üzenetére
Csak úgy burjánzanak.
Találó kifejezés. Ez pl. -külsőre- akár a vásárlók megtévesztésre is tökéletesen alkalmas példány lehetne, szinte csak a Sony logo hiányzik (kb. mint anno az Adiads, Nikf, Dubwil, Reebak stb melegítők és társaik..)A Sony helyében begyalulnám az ilyen koppintó gyárakat a földbe. Ha tudnám.. De valószínűleg Ők nem is foglalkoznak vele, vagy legalábbis nem sok sikerrel...
-
ponti_ak
addikt
Tavaly fotóztam a mozgólépcsőn felfele..
Zico, Sino, Sports, ezek papucs-"márkák", többnyire egy nyújtózkodó feélig oroszlán félig ló (puma?) logo van rajtuk..Nnah, off ab.hagy.
-
ponti_ak
addikt
válasz rumos14 #4430 üzenetére
Köszi!
----------------
Ezt nézzétek!
Jön a Sony A820!Szerintem ígéretes! NAGYON is ígéretes... Még a végén feltámad (felkel) az alvó(?) óriás...
..smiley-dömpig, hehe..
-
ponti_ak
addikt
válasz Keller16 #4445 üzenetére
Szia,
jó helyen jársz, ezen a fórumon eddig ennyi hsz. van Clip témában. (a kereső bal oldalt fent található)MOD: MaciLaci fórumtárs privát cikke a témában pediglen emitt lapul.
(ML: asszem' lassan elkezdek jogdíjat szedni a teszted belinkeléséért.. )[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz #78734080 #4438 üzenetére
Hmm, lehet hogy picit túlreagáltam.. csak elsőre az üzemidő meg a BT jónak tűnt, és a vezérlés is. A korábbi A8xx-es megoldás valószínűleg tényleg jobb, mint ez a navigációs gyűrű. Zsebben biztosan. (Plusz a tárhelynél is rémeket láttam, nincs is 32gigás belőle.. ..hmm, pedig nem is ittam... )
vili: a csatlakozó engem nem zavarna annyira (najó, dehogyisnem). De annyira azért mégsem. Amúgy egyszer fogdostam már a 8-as szériát Saturn-ban, és egészen megtetszett, nagyon masszív, patent kis DAP, és lapos is. A Samo K3-nál nem laposabb, de a D2 után ez is olyan, mint egy palacsinta.
ui: öö..miért off? szeintem nem off.. mindegy..
-
ponti_ak
addikt
válasz ponti_ak #4447 üzenetére
Rájöttem! A beépített Noise Cancelling feature fogott meg a 9-es szériában. Az idegölő metró-zaj miatt számomra ez nagyon fontos.
-----
Közben jól felpörgött az abi ..
Sony NWA 820 cikk [+ cradle (TV-in+out, felvétellel) + külső hangszóró]Sansisk Sansa Clip vs iPod Shuffle: Winner: Sansa Clip (nem megepetés)
Sony NWE020F: kis színes.
-----
Rezidens helyszíni tudósítónkat hallották az AnythingButiPod site-ról. Köszönjük figyelmüket.
---- -
ponti_ak
addikt
válasz #93966848 #4466 üzenetére
Szia!
Ezek 3 éves modellek, és nagyon jók, viszont már nem nagyon kaphatóak. Hívd fel az infopatikát, és megmondják, hogy van-e..G3: csak elemről megy, és nem tölti fel a bele rakott lévő tölthető "elemet" (1,2v-os akkut)
Jól látod, ugyanaz, mint az U2, csak más az energia-forrása.
Nekem 2,5 éve van G3-masom, én megint azt venném, de az U2 ugyanúgy jó választás.Lehet hogy láttad is már, de azért belinkelem: a (leendő) kollégák az iaudio topikban tobzódnak csak igazán..
üdv: ponti
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz #93966848 #4474 üzenetére
Ezt én sem értem.. ... U3...?
..nekem mindegy, de egy hét múlva lehet hogy 10-12k-t spórolhattál volna a D2-n*.. mindegy.
Nem döntöttél rosszul, de aki ebben a topikban figyel/írogat, az általában egy picit többet szokott várni. Nincs semmi gond, a D2 király, csak nem ugyanaz mint a G3/U2/U3. Picit más kategória.
* nagyon valószínű hogy a fél éves D2-m eladó lesz..
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz #93966848 #4499 üzenetére
Nyugodtan, azért van a fórum.
klozetkilinc: az U5 nem sokkal tud többet, mint a Sansa Clip. Nézegethetsz rajta fotót (? ) Arra a D2 is csak korlátozottan alkalmas, pedig az 2,5"-os kijelzővel bír. Videóra még csak-csak, de azt is meg lehet unni... Az U5 egy low-budget DAP-nak indult Cowon-éktól, és az USÁban pl. az is, mert 130 $ért kapsz egy 4gigást (nem pénz érte, főleg nekik.. de mondjuk ott a 2Gb-os Sansa is 60dodó.. ).
Egyébként az U5 kevés file-formátumot támogat, lapos és design-os. És itt vége is, kezelésben nem hiszem hogy sokkal jobb mint amaz, így a fentieket figyelembe véve a Sansával szvsz jobban jársz (vannak hibái, de ha szűk a keret, akkor inkább azt.. az U5 talá fél év múlva.. ha ennél is olcsóbb lesz.. ha...).
Inkább fülesre gyúrj szerintem. A cx300 jó, aztán majd 1-2 év múlva lecserélheted, ha meguntad, de kezdésnek (is) mindenképpen ajánlott. Sőt. Én legalábbis 2 év után ismét amellett döntöttem.[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
Jön a LEGO DAP! A cikk angolul, az abi tálalásában...
-
ponti_ak
addikt
válasz klozetkilinc #4513 üzenetére
klozetkilinc: jó döntés. Közben megnéztem, és az U5 még csak jpg-nézegetésre sem alkalmas. Szóval még ha kellene is, akkor sem tudná.
looser: ogg támogatást már tud a legtöbb Samsung, az iRiver-ek többsége, és az iAudio-k szinte kivétel nélkül (U5, köszi), de a veszteségmentest (wav, ape, flac) valóban elég kevesen, szinte csak az iAudio-k, nameg persze a Meizu is, ahogy azt degeczi kolléga is írja.
A Sony mostában egyre kevesebb kompromisszumra kényszeríti a felhasználókat, Európában már csak Atrac-mizéria nélküli példányokat terít (de pl. a csatlakozón pl. még lehetne faragni, mert az nem a "szokásos" mini-usb). A hangminőség általában megfelelő, bár háttérzaj, "sistergés" gárilag van szinte mindben (egy NW-B105-öst hallgattam, az egy -átlagnál érzékenyebb- Sennh. cx300-zal susogott, mint a kiserdő), de a beépített EQ használható, és a kezelhetőségre is odafigyelnek. Ár/értékben jó kis DAP-ok, és a kivitelezésük sem bili-műanyag kategória.
Egyszóval (ha még nem dőlt el, hogy Sony lesz) a Meizu-kat érdemes még megnézegetni, illetve a Sansa Clip-et, ha nem zavar a folder-kezelés hiánya.
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
Pl. a vateráról egy T30-cas iRiver?
10k alatt megvan, AAA elemes.. Az adatlapja nem írja, hogy konkrátan mibe rögzít, és minőség is csak High-Middle-Low, de szerintem megfelelő lenne.. esetleg kérdezz meg egy tulajt is az iRiver topikban, hogy milyen a felvétel minősége?
Mod: tá-dá... google a barátom..
"At high level: MP3 320kbit 44100Hz Joint Stereo
At medium level: MP3 256kbit 44100Hz Joint Stereo
A low level: MP3 128kbit 44100Hz Joint Stereo"A vaterás üzlet megbízható, garis cuccokat árul, többször vettem már tőlük, Moszkva mellett átvehetők a cuccok 1-2 napon belül.
Sok sikert!
-
ponti_ak
addikt
válasz rumos14 #4529 üzenetére
A fenéket. looser kollégának (is) iAudio U3 kell, Sennheiser cx300-zal. A 'patikában A 2Gb-os verzió 34.900, a 4Gb-os 46.900. ...lassan már tényleg kezdek gyanús lenni, annyit ajánlgatom. Dehaegyszer tényleg g..jó.
ÉS ha esetleg nem kell(ene) a cx300, arra "egész véletlenül" tudok egy biztos vevőt (..igaz, Shadowfax..? ), és így olcsóbban meglesz a player!!!-----
MOD:
igen, vettem pár iRivert, nem csak bwoaynak, de hogy pontosan mennyit, ahhoz semmi közöd. ..amúgy meg tudod Te, hogy mennyire kelendőek az epppéhármak, főleg karácsony táján...? Tudod. Nahátakkor.[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
A Philips-et NE.
A Sony-nak van háttérzaja, de nem rossz, az alap fülessel megjárja...
A Sansa Clip-et nézd meg, az most a "best-buy" ebben a szegmensben. Vagy valami Meizu-t, azok is jók, inkább már a közép-kategória példányai..
Vagy ha ezek nem tetszenek, van csinos Creative Zen Stone is (butácska), illetve a belinkelt régebbi Samsung-ok (az U2 pl. tűrhető, csak 512-ért nem biztos hogy 10k-t adnék.. ...most jön bwoay, hogy 256mb is elég..Egyébként mire kell?
Mekkora tárhely kellene (minél több), FM (nem baj..), hangfelvétel számít (talán?), vagy csak simán játssza le a zenéidet..? Bár ezekre mondjuk egy 5-ezres gagyi is képes, csak kérdés hogy meddig, és milyen minőségben, illetve mennyire kezelhetően. -
ponti_ak
addikt
Google-lel keresve sincs sok infó ezekről, nem sokan használják. Ezért nincs róla tapasztalat.. Itt a fórumban eddig nem sokan dicsérték, de nincs is igazán ellenérv, legalábbis konkrét pl. konstrukciós hibára vagy minőségre nem sokan panaszkodtak.
Én inkább vennék olyat, ami sok embernek megfelelt, kipróbált. Ezért írtam, hogy ne.
-
ponti_ak
addikt
Phil lips... Hehe, ez jó.
unyadavid: hát, a z5-ös nem néz ki rosszul, és az ára is egész jó.
Itt egy rövid teszt róla, by abi (angolul) -
ponti_ak
addikt
Tapis. Én inkább a 8-as szériát venném, ha már ennyiért, és hamár Sony-t.
MPIO? Nem rosszak. Amennyire eddig hallottam, szoftver-ben nem a legjobbak (nem biztos), de egyébként egész jók. Az új dupla D-pad-osak jónak tűnnek, flac, és ape támogatással is bírnak (ogg nincs? fura.. ).
A dapreview adott már hírt róluk régebben. Személyes tapasztalatot ezen a fórumon nem nagyon fogsz hallani róluk, hacsak nem jön valaki aki már vett ilyet. Ja, van külön MPIO topik is.. esetleg ott keresgélj, bár eléggé elhagyatott..[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
Worst Digital Audio Players (DAPs) of 2007 by cnet (dapreview)
bwoay figyelmébe: a Sony DAP-ok elnevezése tovább bonyolódik.. Ki érti ezt..?
-
ponti_ak
addikt
Jaja, rendesen odaba*z.. Mondjuk szerintem a csuka önmagában is elég okádék, de hogy ráadásul DAP-ot építettek bele... ehhe..
Közben azon gondolkodtam, hogy mi értelme van? Hány méter fülhallgató vezeték kell hozzá? És hol vezeted el...? Vagy esetleg bluetooth-os..? Lehet.MOD: nyertem. Wireless. Ésss! Van benne "built-in speaker" is! Whoaaaa.. ! ..128 Mb, USB 1.1. 5 óra üzemidő. Killer. Tiborom, ezzel lennél csak igazán istencsászár a deszkán, 'ázz..
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
Nem a hangzásra értettem, hanem a kezelésre (tapis, nehézkes séta közben számot váltani), így nálam ez a '"deal-braker' a 6-os sorozat esetében. Egyetértek, hangzás tekintetében szerintem sincs különbség. Ha nem haszálod ki, akkor a többi gimmick (mic, line-in) hiánya nem is annyira vészes.
Azt a Hamát ugye csak viccnek szántad? A best buy nem azért a legjobb vétel, mert a(z egyik) legolcsóbb, hanem mert az éppen akkor kapható ("egymást helyettesítő") termékek közül az ár/érték aránya annak a legjobb. Szerintem.
Az '50-60-as zenék szvsz kb ugyanúgy fognak szólni mint egy Discman-en.
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz Macilaci457 #4614 üzenetére
Hoppá, akkor vissza az egész! Kösz, Maci!
-
ponti_ak
addikt
válasz ponti_ak #4619 üzenetére
Update cx55-höz: a Fülhalgatós topikban van egy kolléga, aki vett már (moland007), kérdezd meg őt..
-
ponti_ak
addikt
Kis képzavar van itten. Minek neked i7, ha tök jó a Sony? Másrészt nehogy hamar le merd cserélni!! Szinte alig van itt Sony player-es tag (bwoay-t most nem számítom.. ), és kell az infó a népnek, különben mindenki "kénytelen" lesz Sansa Clip-en meg Samsung-on edzeni a pici fülecskéit.. (hopp, lecsúszott egy sör bácsi.. ilyenkor kezdek érdekes post-okat szórni.. De persze azok is jók.
Na jó, vehetsz másik DAP-ot, persze (megengedem ) ..de ha lehet, akkor előbb vedd meg az 530-ast , nehogy pont arra ne maradjon pénz..
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁR! új Hp Envy x360 garanciával! /2in1/Ryzen5-5500U/8GB/512 SSD/FHD/TOUCH/GARI
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD!!! Garancia+számla!
- Fujitsu Lifebook S752
- Asus Rog Strix 17 Gamer Tervező Laptop 17,3 -40% Brutál Ryzen 9 5900HX 16/1TB RTX 3070 8GB QHD 165Hz
- FSP Hydro G PRO 850W 80+Gold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest