- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- F-Secure termékek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mobilinternet
-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettyuz
tag
Sziasztok!
Sennheiser CX-500-hoz keresek zenelejátszót 30-40000 forint környékén. Alatta is lehet
Ödv
Beteg ez a világ, őrültnek titulálnak, ha nem állsz be a sorba, téged is kiutálnak
-
renato
aktív tag
válasz mettyuz #11753 üzenetére
sansa clip vagy fuze + memkártya.
inkább utóbbi igazából, jobb akksi, nagyobb kijelző jobb "keresésnél"de 35-40 között már kapsz samsung p3-at is ami már egy más szint, szintén nagyon szépen szól, sokat dicsért player az is.
következő szint a cowon s9 lenne 49-ért.
ha szeretnél videót is nézni néha, akkor a samsungot ajánlom. ha nem akkor fuze. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Van egy iPod Touchom, ami nagyon szépen szól, de megválok tőle
Sennheiser CX400-II fülesem lesz, ahhoz milyen iPod szintű vagy közeli lejátszót ajánlanátok (hangminőségben)?
Főleg használtan vennék.. fontos az ár. Nem hiszem, hogy iPod nano-t akarnék venni.Előre is köszi!
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
ponti_ak
addikt
válasz mettyuz #11753 üzenetére
Mik az elvárásaid?
Amiket érdemes átgondolni, kb csökkenő fontossági sorrendben..:
1. Használati mód: mikor / hol / mennyit? --> Kezelőszerveket határozza meg.
2. Szükséges funkciók: nyelvtanulás, hangoskönyv, podcast, kell -e? S még: élvezhető méretű (natív) video-lejátszás, audio felvétel, WiFi, Bluetooth, stb...
3. Bővíthetőség (némileg összefügg az 1.-vel)
4. Milyen formátumban vannak a zenéid? (bár ez nem is annyira fontos)
5. Külalak, méretponti
@korpicschess: próbáld ki a Fuze-omat, pl. Az Aprók közt megtalálod.
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
válasz ponti_ak #11756 üzenetére
Köszi, gondolkodom rajta, én is néztem már korábban a Sandiskeket.
Azt akarom kérdezni, hogy lehet mobilt is újítok - de nem tudom, hogy hangminőségre iPhone-on kívül van-e ami érdemben szól olyan szépen, mint ezek? Megéri-e mp3 lejátszót külön venni ennyi pénzért? Szerintetek?Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
ponti_ak
addikt
válasz korpicschess #11757 üzenetére
A régebbi SE szériák megértek egy misét, az újabbakat nem ismerem.
Én (még) vallom a cél-hardver fontosságát, a jobb hangminőség, a megfelelő kezelhetőség (fizikailag és keresési szempontból) és a külön eszköz-külön akksi szempontok miatt.Max. 1-2gb zenei anyag, és átlag napi fél óra zenehallgatás esetén (de a felett sem feltétlenül) biztos hogy, fontosak a fenti szempontok. Ezt mindenkinek magának kell (tudnia) eldönteni.
-
chubii
senior tag
válasz korpicschess #11757 üzenetére
A régi SE Walkmanek tényleg jól szólnak , mint ahogy ponti is írta . Én egy W580-at használok most. Nem szól rosszul. Legfőképpen a MegaBass miatt hallgatom a clip+ helyett.... Dj fejhallgatóm van, és a w580+fiio E5+ Senn cx350-II/AKG k518 DJ nagyon durván dübörög DE itt anniyra sok lesz a vezeték,hogy agybajt kapok...
ÉS itt jön elő az a gond,hogy nem fér elég zene a telóra. Tudom,hogy van 4 meg 8 gigás kártya, de aranyárban ( mivel M2-es az esetemben ), és nagy a belassulás veszélye is....
A clip+-on 3 sec alatt bekapcsol, smi akadás v lassulás, pedig fullon van ( 8GB-os) és néha belerakok egy kártyát is ( az is 8gigás) .Szerk.: ha használt érdekel,akkor megpróbálhatnál egy X1050-et is. Meghallgattam egyszerre a clip+-t , a fuze-t és a sony-t. Az X nagyon odavert nekik....
[ Szerkesztve ]
It's gonna be legen - wait for it - dary!
-
Dottore
addikt
Szedett már valaki szét X1050-et? Kíváncsi lennék rá.
-
Alkyra
csendes tag
Anno szintén ezen a helyen kaptam egy nagyon jó ajánlást az igényeimnek megfelelően mp3 választas terén.
Akkoriban egy Iaudio U3-mat mondatok, amit meg is vettem, valamint a mai napig használtam és teljesen meg voltam vele elégedve. Sajnos eljött az ideje, amikor már ez is meg adta magát, így kénytelen vagyok egy új kütyü után nézni. (a fel gombja sajnos már nem megy/nehezen érzékeli/beragad. vajon ezt lehet javítani? )Az elvárásaim ugyanazok: Egy strapabíró, csúcsminőséget szolgáltató mp3 lejátszó, ami méretben kicsi, viszont nehezen merül le, akár napi 5-6 óra használat mellett is. A "csili-vili" részét nyugodtan el lehet hagyni. Az jómagamat ez semmilyen téren nem izgat. Az ára szabadon mozoghat, de természetesen normális korlátok között maradjon.
A tippeket/információkat előre köszönöm szépen.
-
riam
tag
válasz Alkyra #11765 üzenetére
Üzemidőben, lejátszható formátumokban azért nem kimagasló az x1050. Amiben igazán jó,(talán a legjobb) az a hangminősége, viszont egy halom "csili-vili" dolgot is meg kell fizetned, amit lehet hogy nem is használnál.
Ha hasonlót keresel mint az U3 volt, akkor az iaudio 7-t ajánlanám.
Az x1050 mellett most is van ilyenem, mert kicsi, strapabíró, kb 50 óra üzemidő, és szinte mindent lejátszik. A hangja kb ugyanaz lehet mint az U3-nak, de ezt úgyis csak hallás után tudod megítélni, (pl. az Infopatikánál).[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
jáááj, a mai nap tapasztalata, hogy Sansa Clipeken nekem jobban bejött a leszedhető csipesz, mint ez az újabb letörhető
viszont odass, ez szekszi
[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
csul1
tag
Szerintem megéri x1050 az árát, igaz tényleg vannak benne olyan opciók amiket nem nagyon lehet használni erre igen jó példa a böngésző és az egyik nagy hiánya, hogy nem játssza le a flac-et . Utazás közben film nézésre szerintem tökéletes, zene hallgatás pedig élmény . Nagyon megszerettem, ha pár napig nem hallgatom és utána előveszem mindig lenyűgöz milyen jó a hangja.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
-
Dottore
addikt
Kezdettől fogva egy szövet tokban cipelem magammal. Mint amiket a telefonokhoz lehet kapni. Igaz párszor kiesett a kezemből, de nincs rajta még karcolás. Ami miatt a szétszedés dolgát érdeklődtem, az az, hogy a hátlap ha kicsit megnyomom akkor kattan. Mintha nem lenne jól rögzítve. Gondoltam szétszedem ha olyan a rögzítés és megoldom a dolgot.
-
riam
tag
válasz Dottore #11777 üzenetére
Sajnos én csak azután kezdtem el rá vigyázni, miután észrevettem rajta egy kb 1,5 cm karcot.., azóta vartam hozzá egy nagyon vékony, puha fekete bőr tokot, ami egyúttal le is törli a kijelzőt, amikor belerakom, ill kiveszem belőle...persze így hogy mindig tiszta, jobban látszik rajta a karc is..
Végignyomkodtam a hátlapod, - még nem kattog.. Én is ejtettem le már párszor, de azt úgylátszik elég jól írja..
Lehet hogy nem kellene szétszedned, végül is még garanciás.. -
ponti_ak
addikt
válasz Alkyra #11765 üzenetére
Szia, az U3 joystick-ról:
Vagy kosz, vagy kopás. Előbbinél tisztítás (1-2eFt), utóbbi esetén alkatrész csere lez szükséges. Írj egy árajánlatkérő e-mailt ide: support_kukac_infopatika_pont_hu
Hazai hivatalos szerviz, profik, nagyjából 3-4 héten belül, kb. 4-5.000 Ft-ért javítják.Sok sikert,
üdv: ponti -
Shev acm7
tag
Sziasztok!
2 év után megadta magát a Sansa Clip-em (működik, csak nem tudom leformázni illetve a tartalmát módosítani), egy hasonló kvalitású utódot keresek (de a formázás is jó lenne ). Elvárásaim tehát: a hangja legyen átlagon felüli, legyen kijelző, videólejátszás nem kell, 2 gigás (microsd-s is lehet), és árban 10e körül. Igazából most is Clip-et tervezek, de le vagyok maradva a mostani gépekkel, tehát várok esetleges jobb ötleteket is.
Egy kérdés: miért lehet az, hogy a sima Sansa Clip drágább, mint az FM-es verzója? -
csul1
tag
válasz Dottore #11775 üzenetére
Igen ragasztva van két szélén van vmi ragasztó csík elég masszívan tartja. Úgy szedtem le a hátulját, hogy alácsúsztattam 1 kést és szépen végig mentem az oldalán . Elég vastag a ragasztó csík rajta, úgyhogy elég mélyen be kell csúsztatni a kés élét. Utána szétszedtem darabokra kis modulokból van összerakva az egész. Nem túl nehéz szétszedni és összerakni bár a kijelzőt visszakötni az alaplaphoz elég körülményes. Amikor összeraktam működni működött, csak nem szólt, eléggé megijedtem de nyomtam 1 resetet és olyan volt mint régen . Mikor sikerült szétkapni a Samsung logo lepett meg a kijelző hátulján.
De ha még garis nem ajánlom a szétszedését. -
renato
aktív tag
Egy kicsit újra felhozom ezt a PMP, mp3 kontra okosteló témát.
Máshova irtam, de ide is másolom:
Hát szerintem meg totál tévedésben vannak egyesek.
A Sansa Clip kábé 10ezer forint. Ebből vegyük le a kezelőszerveket, a kijelzőt, a műanyag burkolatot meg mindent. hagyjuk meg magát azt, ami a hangot szolgáltatja. Mennyibe fájhat? Tegyük fel, hogy az a legdrágább legyen 6 ezer forint.Most szerinted, egy 6ezer forintos valamit nem lehet beépiteni a wave-be? nah ne viccelj
Erre azt mondanád, hogy nem, nem fognak, mert az üzletpolitika azt kívánja, hogy az mp3 és pmp-k kapják meg a szebb hangot, szebb kijelzőt, mivel ezek speckó erre vannak kihegyezve. persze. Akkor azt áruljátok el nekem, hogy a PMP között miért nincs samsung amoledes nagyfelbontású készülék? hoppá, a wave már PMP-t is megeszik reggelire - videóban már biztos. Ez van. Akkor most mi van? A samsung tuti elcseszett valamit, a menedzserek benézték a dolgot...
Kicsit ellentmondásos nekem. Fent azt vázoltam, hogy videólejátszásra nincs még egy olyan PMP mint a wave. Pedig a PMP elvileg direkt erre lett kitalálva.
Ezt pedig szépen, hamarosan levezethetjük majd a hang terén is, mert majd ha jön a wave három, az lehet mégjobban fog szólni, és a gyártók érdeke nem az lesz elsősorban, hogy két termék (pmp vs okosteló) közül válasszon vagy mindkettő, hanem, hogy egyet vegyen meg, de azt lehetőleg mindenki. Ezzel a politikával a konkurenciát le lehet nyomni minőségben, tudásban értékelésekben valamint ugye nincs jobb reklám az elégedett fogyasztónál. sorry nah.
-
renato
aktív tag
az infopatika meg egy nagy vicc... mire ideér a cowon j3, addigra kifejlesztik az androidos utódját... és még csak hir sincs kinn, hogy hamarosan, vagy valami. egy sor legalább. egy képpel. semmi. válaszra se méltattak úgy egy hónapja, szal gratulálok nekik.
-
bwoay
nagyúr
válasz renato #11787 üzenetére
attól még nem lesz igazad, hogy a saját véleményed irányába próbálod görbíteni a tényeket. teljesen felesleges az s8500-al példálózni, hiszen te sem gondolhatod komolyan, hogy a gyártókat bármikor is anyagi korlátok akadályozták meg abban, hogy a top lejátszóik hw-ét pakolják bele a telefonjaikba, márpedig nyilvánvalóan nem ez a jellemző. igazából nem is értem ezt a Wave dolgot, hiszen a készülék abban egyedülálló, hogy ezen debütált a Bada, arról nem tudok, hogy ez lenne a világ legjobb hangminőségével rendelkező mobiltelefonja, ami maga mögé utasít bármilyen dedikált playert.
Akkor azt áruljátok el nekem, hogy a PMP között miért nincs samsung amoledes nagyfelbontású készülék?
van, csak te nem tudsz róla.
(szerk: hja, hogy te a Galaxy Touch topicjában fejtegeted ugyanezt? Na hát ez így már felettébb érdekes )pont a Samsung az, aki az Apple-höz hasonlóan a piacra dob egy olyan készüléket, ami a telefon funkciót leszámítva gyakorlatilag megegyezik a csúcskategóriás Androidos mobilkészülékükkel. Persze ennek az az oka, hogy ők hozzád képest totál dilettánsok ám
[ Szerkesztve ]
-
renato
aktív tag
jézusom. te aztán okosnak képzeled magad... engem meg hülyének nézel.
naná, hogy vágom ezt a playert, de ez még meg sem jelent ám... ennyi erőből felhozhatnék akármit a jövőből ami tervben és vázlatban megvan már telefon fronton. vicces... (Igazából már itt abba kéne hagynom, mert tényleg szánalmas volt ez a reakció tőled..)meg ez a elgörbítem a tényeket duma. lol... nem DiCapro vagyok az Inception-ből...
Mellesleg ha a samsung piacra dob egy totál ugyanolyan kütyüt ami a telefont leszámítva ugyanaz, akkor mi van? Ez még nem zár ki semmit.. Sőt akkor egy dedikált player pláne nem lesz több mint egy telefon, szóval huzat felesleges volt felhozni. Jah, hogy most akkor az eddig jó PMP-ket gyártó samsung visszavesz a hangminőségből és nem gyárt több szépen szóló samsung p sorozatot, hanem PMP-ként eladja a szarul szóló majdnemtelót. nyilván a DNSe (Digital Natural Sound Engine) sem fejlődik majd tovább mert minek. XDA Samsung valszeg legyártja ugyanazt majdnem, ugyanaz a DNSe lesz benne, csak olcsóbb lesz valamennyivel, mert nem lehet vele mondjuk telefonálni.
DE: Mellesleg utána lehet olvasgatni a fórumokon, simán lehet, sőt több mint valószínű, hogy a samsung a legjobban szóló okos telefon. és pont. itt most nem az én, hanem a többség véleményéről van szó. Szóval hogy tudjál róla, szólok, nagy valószínűség szerint ez a legjobb teló. Más kérdés, hogy nem állítottam, hogy jobban szól egy csúcs x1050-nél vagy egy cowonnál vagy a clipnél, de a lemaradása kurvára nem akkora mint itt egyesek gondolják.
és igazából nem is ezért hoztam fel a témát. hanem azért, mert BE vannak előzve a PMP piac csúcskészülékei videólejátszás terén, ami elvileg egy dedikált PMP erőssége kéne hogy legyen nem? Most az, hogy majd jönnek ki ott is ilyen olyan készülékek. Jah. Biztos. Majd. De most most van.
ui: most kerestem kicsit milyen DNSe verzió van a samsung wave-ben, de nem találtam még meg. Valamelyik manual-ban majdcsak benne lesz.
-
attika89
senior tag
válasz renato #11793 üzenetére
Nyilván nem tesznek bele régebbi DNSe-t mint mondjuk a p3-ban volt, de attól, hogy van benne egy jó hangzásjavító rendszer, attól még nem váltja meg a világot....
A Cowon sem csak a BBE-től jó....Videólejátszás...3,3"as kijelzőre mi a jó égnek 720p?
Rákötöd tv-re? valaki biztos....Az én S9-emen nem nagyon kell több mint amit tényleg tolerál...szóval olyan 720*528....
Nagyobbat felesleges lenne rátenni...1) bitang sok helyet foglal mondjuk egy 720p-s videó...2) ekkora kijelzőn nem nagyon látni a különbséget....u.i: az én i8510-em mondjuk szebben, tisztábban szól mint a Creative Zen Vision M-em, de az S9-től eléggé messze van még...
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
bwoay
nagyúr
nem tudom, mennyire követed figyelmemmel, amit összezagyválsz, de ezt írtad: "a gyártók érdeke nem az lesz elsősorban, hogy két termék (pmp vs okosteló) közül válasszon vagy mindkettő, hanem, hogy egyet vegyen meg, de azt lehetőleg mindenki."
Lehet, hogy ez lesz a gyártók érdeke valamikor (bár nemigen hiszek benne), viszont jelenleg az a helyzet, hogy a Microsoft Zune HD-je 100x sikeresebb a mobiltelefonjainál, az Apple már a 3-ik generációs iPod Touchnál jár, és töménytelen mennyiségben értékesítenek belőle, a Samsung pedig egy Android oprendszeres, AMOLED kijelzős PMP-n dolgozik, ami lényegében az i9000 funkciótárát kapja meg a telefon rész nélkül. Hogy ez mit zár ki? Az érvelésed létjogosultáságán kívül igazából semmit. Nézd meg a tablet gépek piacát: az iPad megjelenése óta hány olyan készülék jelent meg (vagy van tervben), ami sem felbontásában, sem hw-es felszereltségében,szolgáltatásaiban nem különbözik egy mobiltelefontól? Nem nyilvánvaló, hogy a gyártók minél több felesleges (funkcionalitásában minimálisan eltérő) dolgot akarnak a fogyasztókra ráerőszakolni? Olyan piac már marha régen volt, ahol egy adott készülékkel le lehetett fedni lényegében mindenkinek az igényeit. (Arról nem is beszélve, hogy árban is nehezen közelíthető egymáshoz a 130 rugós mobiltelefonok, meg a 70 ezres PMP-k kategóriája). Nehezen tudom elképzelni, hogy te valóban nem látod ezt az erős szegmentál(ód)ást.
-
Dottore
addikt
Nem lesz érdekük a gyártóknak ez soha.
Tök egyszerű. Te meg én megcsináljuk a mindentvivő übertutit. Piacra dobjuk? Bizony piacra. Előtte az akksit kicseréljük egy szarabbra. Bluetooth vagy tök mindegy most, hogy micsoda nem játszik még ebben és így tovább. Éppen csak annyira legyen jó, hogy egy év múlva szépen beletegyük amit kivettünk belőle.
Aztán mikor Valami fehér homokos tengerparton heverészve egy reggel odajössz hozzám, hogy kellene még kaszálni kicsit mert az új asszonynak kell egy magánrepülőgép, akkor minimális anyagi befektetéssel kidobjuk a telefon részét és eladjuk mint mp3 lejátszó. Valamit mégis csak kell villantani, hogy megvegyék, így kap egy pöpec chipet. A másikba meg jobb kijelzőt teszünk, abból PMP lesz a népnek. Keverünk, kavarunk. Mert mennyibe került ez nekünk? Gyakorlatilag semmibe. Mennyit keresünk ezen? Qrva sokat.
Na ezt teszik a gyártók. Kis különbséggel. A kis különbség pedig a repcsi, az asszony és a homokos tengerpart.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, ezt néztem ki, van jobb ajánlat ebben a kategóriában? A gyári fülhallgatótól várjak csodát vagy kapásból kuka és rögtön vegyek hozzá egy másikat? Ha igen, melyiket?
-
ponti_ak
addikt
válasz Khelben #11797 üzenetére
Szia.
Nincs jobb ennyiért. Esetleg a Fuze (nagyobb kijelző, trackwheel, de nem szabványos csatlakozó).Gyári füles kuka. Helyette valami Sennheiser cx vagy más (IEM), 5k fölötti árszegmensből.
Kis önreklám: hirdetek ilyesmiket, ha esetleg érdekel..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- LG 86QNED916QA 4K QNED MiniLED 4K 120Hz.2 Év Gyári Garancia
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest