Új hozzászólás Aktív témák
-
blueMerle
veterán
Lenne egy nagyon fura kérdésem:
szerintetek a szolgálatók az elkudlott MMS képeket meg tudják nézni ill. tárolják-e ezt valahol, és hogy van-e hozzáférési joguk? -
MODERÁTOR
-
blueMerle
veterán
tehát akkor elvileg simán hozzáférhetnek?
ez nem csak úgy van hogy átfut a rendszeren?! -
MODERÁTOR
-
Digital
addikt
Inkább a szervízekbe javításra leadott telókból szoktak az ügyfelet kínosan érintett képek előkerülni! Régebben keringett a neten egy V200-ról lementett pár kép,ahol egy néni félreérthetetlen szituációban volt látható
Ugyanez érvényes persze pc/memóriakártya esetére is! Haverom kapta kölcsönből visza memory stick-ét,ahol az ismerőse barátnője rajtamaradt egy szál semmiben Nekem is megvan a sorozat
[Szerkesztve]"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
DeepDish
őstag
Alap,h nem adok be ugy szervizbe telot,h barmi kinos rajta legyen plane nem memkartyat azt nem is ertem minek adjak be!!!?
-
-
MODERÁTOR
Nem csupán erről lehet szó...
Pl. nézeteltérésed támad v.kivel, ennek a v.kinek van ismeretsége a mobilszolgáltatónál, simán megkérheti az embert, csekkolja a te SMS/MMS-forgalmad.
Volt egy m.társam, megcsalta a párját, és úgy bukott le, h. az SMS-ről tudomást szerzett -a szolgáltatói kapcsolata révén- a fiúja.
mr.geeZ:
Ezért kell sűrűn (főleg Szimbi Jánoséknál) adatot menteni...
[Szerkesztve]Xiaomi 13T
-
tildy
nagyúr
válasz Viktor0610 #11 üzenetére
Hát , elég jó kapcsoalt kellett hozzá. Jobb helyeken ezekhez tényleg nem férhet hozzá még egy IT-s sem
Az illetőről meg ha kitudódik eg yilyen, lesheti hol kap legközelebb állást.
Szerintem."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
MODERÁTOR
-
tildy
nagyúr
válasz Viktor0610 #13 üzenetére
Bizonyos. De nem túl nagy. Én alkalmazás üzemeltetésen dolgoztam az egyik mobilcégnél.
Magát az átment adatot, vagy a hívás tartalmát nem lehet látni. Lásd index cikk:
Bővebben: link"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
DeepDish
őstag
Azert en ilyenektol nem felek 1 a milliohoz hogy bejon ez az eset!!
-
MODERÁTOR
Természetesen nem azt mondom/írom, h. bejön Gipsz Jakab az utcáról, és rögtön tudja, ki-kivel és mit váltott SMS-ben. Azonban mivel az ember gyarló, ha egy infó a birtokába kerül, vagy lehetősége van annak megszerzésére, bizonyos ellenszolgáltatás fejében kiadhatja azt...
Xiaomi 13T
-
tildy
nagyúr
válasz Viktor0610 #17 üzenetére
Akkora kapacitás kellene az összes sms adatának, illetve az összes hangfelvétel rögzítésének az eltárolásához, hogy kb én csak azt tudom elképzelni, hogy csak azt tárolják el, hogy adott számról, hova milyen hosszú hívás, hány órakor hány percen át tartott, illetve honann hova hány sms ment. A tartalmat szvsz nem.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
MODERÁTOR
-
col
addikt
Javaslom elolvasni a 1992. évi LXIII. törvény -t. (Adatvédelemről...)
Bővebben: link
És emellett ezt is:
'...A személyes adatok védelmérol szóló rendelkezések megsértése igen komoly jogi következményekkel járhat. A Büntető Törvénykönyv 177/A §-a szerint jogosulatlan adatkezelés vétségét követi el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető az az adatkezelő vagy adatfeldolgozó, aki jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel, személyes adatot jogellenesen továbbít vagy nyilvánosságra hoz, személyes adatok kezelésére vonatkozó bejelentési kötelezettségét nem teljesíti, személyes adatot az arra jogosult elől eltitkol, ill. kezelt személyes adatot meghamisít, vagy közérdekű adatot eltitkol vagy meghamisít ...''
pl: itt is olvasható:
Bővebben: link és a 177/A §.
Ezek után elhihető, hogy kevesen kockáztatják meg....
[Szerkesztve]Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
MODERÁTOR
Azt tudom, ha a mozgásteremet túllépve jogosulatlan adatkezelést követnék el, mi várna rám -nem is azt mondom, h. mindenki ezt teszi! Már csak azért sem, mert minden, a rendszerben tett lépést naplóznak.
Én csak azt mondom, h. aki arra jogosult, megteheti. A topikindítónak pedig ez volt a kérdése.Xiaomi 13T
-
vicces
addikt
nekem az egyik volt csajomnak a csávója, lekérte a csajszi sms forgalmát. a szöveget nem, csak, hogy kinek küldött, és kitül kapott a csaj sms-t.
ezek után kideritette az adataimat is. vodánál is és a pannonnál is.
kicsit durva, hogy 2 cégnél is egyszerre.:)
-
mr.geeZ
aktív tag
Most van arról vita, hogy 4 évig ,vagy csak 6 hónapig lesz kötelező tárolni a hívások adatait a terrorizmussal kapcsolatos nyomozások miatt, de magát a hívást, vagy az adatforgalmat nem tárolhatják, csak speciális esetekben rendőrség, nemzetbiztonság, stb. külön kérésére. Szvsz a rendszert úgy tervezik, hogy a mezei szerverfelügyelő / IT-s ne tudjon belekukkantani a megérkezésre, és megsemmisülésre váró SMSekbe.
Bass is a strong instrument, you can't allow yourself to play it weakly, with no authority.
-
Blackmate
senior tag
Én az SMS-ből tudok kiindulni. Azt a szolgáltató 1 napig tárolja, de csak akkor, ha nem sikerül kikézbesíteni, pl ha a teló ki van kapcsolva. Szóval ilyen módon előfordulhat, hogy tárolva van az MMS is. De amennyiben sikerült kézbesíteni sztem törlik.
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
Bármi ami akármilyen rendszeren átfut, az már logolva van.
A tartalom jó kérdés.
A tárhely egy olyan cégnél ahol csak a saját tőke 120 milliárd forint felett van nem problémázik a tárolóhellyel.
persze nem örökké tárolják
a jogszabályok,na az egy dolog
[Szerkesztve]Repül a rohadt gép ki tudja hol áll meg, s kit hogyan talál meg
-
blueMerle
veterán
Nem, senkitöl nem félek, csak voltam olyan okos, hogy több bankártyám számát és pin kódját mms-ben kuldtem el, és utána elgondolkoztam...
Van amelyiken milliós tétel van -ráadásul annak nagy része cég pénze- szóval nem igazán szeretném ha kitudódna a pin kódom. Megváltoztatni pedig nem szeretném mert feledékeny vagyok, és elég volt ezeket is megjegyezni -
shaft72
tag
A netszolgáltatók is logolják az összes akciódat, egy fél évre visszamenőleg biztosan. Amerikában az összes bevándorlótól ujjlenyomatot vesznek. A telódat bármikor bárhonnan bemérhetik. Ilyen alapon én elképzelhetetlennek tartom, hogy az SMS/MMS forgalom tartalma ne logolódjon valamilyen időtartamra. Sőt azt is valószínűsítem, hogy a tárhely olcsóbbá válásával maguk a beszélgetések is szépen tárolódni fognak. Persze ehhez access remélhetőleg csak nemzetbiztonsági szinten van/lesz.
-
Klingsor
csendes tag
A szolgáltatóknak nagy valószínűséggel meg van a lahatősége, hogy tárolják az adott személy telóján áthaladó adatot. Hogy mi áll erről a törvényben azt már mondta valaki, de nem hiszem, hogy ezek az öltönyösök pont a törvénytől félnének... . A helyzet szerintem az, hogy ha valóban tárolják is, nem tudják akkor sem olyan hosszú ideig tárolni az átlagember adatait, hogy attól nekünk rettegnünk kéne. A probléma az, hogy valamennyit mégiscsak logolják ezért és ezzel lehetőségük nyílik beletúrni a mi kis magánszféránkba, ami egyrészt undorító, másrészt pedig megadják rá - a nem mindig minimális - esélyt, hogy az, üzeneteink illetéktelen kezekbe jussanak. Gondolok itt azokra a haragosaimra, akiknek komolyabb ismerettségük van a mondenkori mobilszolgáltatómnál... Persze az se normális szerintem, hogy valaki a féltve őrzött adatait nem képes valami biztonságosabb csatornán átjuttatni...
-
Cav
tag
Segítsetek légyszi mert már nagyon mérges vagyok.
Karácsony este akartam küldeni egy mms-t és a címzett nem kapta meg. Már sokat mms-eztünk, eddig mindig megkapta az a bizonyos másik fél, semmi gond nem volt. Most is sikerült elküldeni az üzit, tetves t-mobile le is vonta a mittomén hány száz forintot, de a címzett nem kapta meg. Itt nem csak az összegről van szó, hanem arról h ha én veszem a fáradságot és elküldöm a szaros hálózatukon nem kis pénzért, akkor mi az h nem kapja meg? Ráadásul a címzett is küldött nekem ami még fontos is, azt pedig én nem kaptam meg.
Kit hívjak fel h leüvöltsem a fejét? Van egyáltalán értelme reklamálni, h megkapjam a nekem szánt és kifizetett mmst? -
MODERÁTOR
-
Cav
tag
válasz Viktor0610 #35 üzenetére
Huh, hát akkor a gyengébbek kedvéért ismételném magam.
Mivel már sok-sok mms-t küldtem és kaptam is, és azóta nem változtattam sem én sem a másik fél a beállításokon, így tisztázhatjuk h képes fogadni mms-t a telo.
Ismétlem: a teloval nincs gond.
Azóta küldtem sikeresen mms-t, de továbbra is fontos lenne az az mms amit nem kaptam még meg. -
MODERÁTOR
Huh, hát akkor a gyengébbek kedvéért én is ismételném magam.
Egyébként meg 1230 -ingyenes...
Pláne akkor javasolnám ezt, ha azt mondod, azóta ismét küldtél MMS-t.
(Csak zárójelben jegyzem meg, attól, mert mindkét készülék MMS-képes, simán lehet olyan üzenet, amit nem tud értelmezni.Valószínűleg az az üzenet, amit korábban nem kaptál meg, nem is fog megérkezni. V.miért elakadhatott a rendszerben.)
[Szerkesztve]Xiaomi 13T
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Xiaomi 120W szupergyorstöltő adapter Gyári Új 12hó jótállással/számlával
- Eredeti Gyári Apple 20W PD gyorstöltő adapter 12hó jótállással/számlával
- Samsung Galaxy S21 Whitestone Dome Glass 2 pack üvegfólia
- Apple iPhone 15 Pro & Pro Max Fine Woven
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest