Új hozzászólás Aktív témák

  • Landsmann

    addikt

    Kétféle megosztást találtam. Van egy olyan, hogy Közeli eszközök és van MI Share. Ha jól értelmezem, az első gyakorlatilag a Google féle változat, míg az utóbbi a Xiaomi megoldása. Tulajdonképpen hasonlóan működnek ha jól értelmezem, bár nekem Redmi 6-ról 9-re nem sikerült fájlt küldeni, de fordítva igen. Viszont a MI Share az mindkét irányba működik.
    Ha jól értelmezem, ezek úgy működnek, hogy először bluetoothon kommunikálnak egymással. bekapcsolják a wifi hotspotot, majd a fájl elfogadása után a két készülék közvetlenül egymás között wifin küldik át a fájlt. Kapcsolat közben a telefonok nem az addigi wifi hálózaton vannak, hanem egy Android_share nevezetűn vannak kapcsolatban egymással.
    Eddig nem használtam ezt a módszert, mert bluetoothon küldözgettem a fájlokat, de azért egy nagyobb fájl átküldése már problémás bluetoothon keresztül, mert akár egy óra is lehet egy videó átküldése. Wifin meg azért mégiscsak gyorsabb. A kapcsolat bontása után visszaáll az alap helyzet, a telefon csatlakozik a korábbi wifi hálózathoz és lekapcsolja a bluetooth-t. (én ezt nem tartom folyamatosan bekapcsolva, mert nincs rá szükségem.
    Jól gondolom, hogy ez így működik nagyjából? Persze annyi még benne van a Mi Share-ben, hogy a fogadó készüléken rá kell nyomni a fogadásra, akkor feldob egy qr kódot, a küldő telefonnal pedig be kell olvasni. Ekkor kommunikálnak egymással, majd közvetlenül a fájl fogadása előtt egy szám jelenik meg mindkét készüléken, aminek azonosnak kell lennie. Azt elfogadva indul az átvitel.

    Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

Új hozzászólás Aktív témák