Új hozzászólás Aktív témák

  • tibi970307

    tag

    Sziasztok!

    Sikerült a Marlin Firmware konfigurálása, tökéletesen működik a Ramps 1.4 boarddal, S3D-vel.

    A következő projekt az lenne, hogy adott egy CNC, amelynek van egy gyári vezérlése. Ez vezérli az X, Y, és Z tengelyeket, illetve egy analóg kimeneten egy frekvenciaváltóval egy főorsó motort. A vezérlésen van még egy A tengely csatlakozás.
    Ebből a CNC-ből szeretnék egy 3D nyomtató hibridet építeni. Úgy nézne ki a dolog, hogy lenne egy modul, ami tartalmazná az extrudert, ezt fel lehetne szerelni a főorsó motor mellé, egy heatbed pedig kerülne az asztalra, így lehetne 3D nyomtatóként használni. A legjobb az lenne, ha két extrudert is lehetne használni (itt esik ki az A tengely helyére való extruder csatlakoztatása). Tehát az X, Y és Z tengelyeket a gyári vezérlés vezérelné és lenne egy alárendelt vezérlés egy Arduino-val, amely pedig a dual extrudert és a fűtések feladatait látná el.
    A vezérlésen van 8db digitális ki és bemenet. Ezt szerintetek meg lehet oldani? Arra gondoltam, hogy a CNC vezérlése adna jelet az Arduino-nak, ami ezáltal végrehajtja a programozott parancsokat. Kérdés, hogy tud-e léptetőmotort vezérelni úgy, hogy kap digitális jeleket és azok által digitális pwm jellel vezérli az extrudert.

    Nem tudom mennyire fér el ebben a topikban, így offba tettem. Esetleg hol kérdezhetnék még a témával kapcsolatban, ha a kérdésem nem ide való?

Új hozzászólás Aktív témák