Új hozzászólás Aktív témák

  • blountex

    senior tag

    válasz izisz #6849 üzenetére

    Én speciel még arra is gondoltam, hogy egy kicsit feljebblejebb helyezkedik el a hotend mint ahogy a gyárilag volt és ez is lehet probléma, de akkor nem.
    A PID tuning már egy párszor előkerült itt is, de nem is annyira foglalkoztam vele, lévén engem nem érintett, és ha jól emlékszek leginkáb akkor volt ez ajánlatos mikor a tárgyaknak a szélei feljött, de okozhatta a problémát nem megfelelő fan duct. Igazából erre a PID-re nem is gondoltam, kikerestem a hsz-edet, és anno ezt írtad:
    "A PID tuning arra jó, hogy finomhangolja az hotend fűtést. Helyesen beállított PID értékek mellett a fűtés nem fog +-1°-nál jobban kilengeni, attól függetlenül, hogy a fan duct hova fújja a levegőt. Hisz még ha rossz helyre fújja is, a PID automatika gyorsan kompenzál és nem hagyja annyira kilengeni a hőmérsékletet."

    Nálam a kilengés itt +-2-3 fok is van ami már sok egy nyomtatás közben. Egyszer lemegy a hőmérséklet máskor az egekbe szökik mert beindul a venti.
    Szóval valószínűleg jó a mostani elméleted is és egész biztos hogy a fűtőpatron is más mint a gyári volt, ez is közrejátszhat. Azért írtam több ventit, mert kettő darab van gyárilag berakva két oldalt. Magán a tápon nincs, de láttam olyat is, hogy van aki felrakott.

    Ha jól gondolom akkor érdemes a PID tuningot közel az asztalhoz végezni, tárgyhütő is mehet, összekötöm a laptoppal a nyomtatót és a kódokat a repetier host programban adjam meg, azon belül keressem ki a terminál menüpontot?
    Holnap próbálkozok vele, remélem sikeres lesz és lesz is eredménye, ha valahol elakadnék majd írok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák