Új hozzászólás Aktív témák

  • Handesen

    csendes tag

    Sziasztok,
    Kis élménybeszámoló.
    Sajnos mostanában nem sok időm volt nyomtatgatni, fesztivál - munka stb. De azért majd 1 hónap alatt csak elfogyott a negyed kiló filamentem. :) Összességében mint már írtam az XYZ kalibráció tökéletes, megfelelő méretű termékeket kapok, még a tényleges finomhangolás van hátra, de mivel úgyis végefelé járt a filamentem, így úgygondoltam felesleges a gyári filamentet finomhangolni, majd a következőt ( ami már 4x ennyi :D )
    Összességében teljes mértékben elégedett vagyok a Tevo Tarantula nyomtatóval. Tényleg elég szép eredményt lehet elérni, kissé ügyködős, dehát DIY-ről beszélünk. Eleinte féltem hogy mennyire lesznek törékenyek a tárgyak, de ha rendesen bevan állítva a nyomtató szvsz nincs sok különbség a fröccsöntött társával szemben. ( persze biztos van, de az én elvárásaimat túlszárnyalta a strapabírósága )
    Mint olvastam is, nem egy nyomtatót kapsz, hanem egy projektet. Sikerült belekóstolnom a 3D tervezés rejtelmeibe is, szerencsére sikeresen. ( lehet hogy egy tapasztaltnak 10p-es munkát én 5 óra alatt csinálok meg, de az eredmény felbecsülhetetlen ,főképp hogy saját )
    Emellett saját tapasztalatból érdemesebb inkább mindenre ráguglizni, vagy youtube-n keresni a dolgokat
    Saját példámból adódva a fehér vezető csövet én elejétől fogva kitéptem a foglalatból ( 3.jára már semmit nem tartott - kuka. persze utólag találtam meg a videót amit még nem volt szerencsém próbálni, de egyszerűbbnek tűnik : [link]

    Szóval ha valaki gondolkozik eme hobbiba bátran ajánlom, főképp ha van kedve bütykölgetni :)
    Aztán ha megjön az új filament, belevágok nagyobb dolgokba is. ( Jelenleg a 3 órás nyomtatás is soknak tűnt ) :D

Új hozzászólás Aktív témák