Új hozzászólás Aktív témák

  • kubano

    csendes tag

    Szevasztok!

    Laptopba keresek 500GB-1TB közötti HDD-t teljesen általános célra, nincsenek nagy fájlos műveletek, videószerkesztés vagy bármi komolyabb, game csak elvétve. Torrent napi szinten, de csak néhány aktív feltöltéssel pár KB-os seedel, erre van külön szerver. Rendszernek nincs külön SSD, szóval nem árt ha pattogós kedélyű a meghajtó.

    Eddig egy Seagate (pontos típust most épp nem tudok mondani) 500GB 7200rpm 16MB cache volt egy DELL XPS 1647 laptopban (2010 téli modell), akkoriban nem tartozott a szerény darabok közé, 1300 euró körül volt az ára. A vinyó folyamatosan 100/100 kondival működött, kímélve volt, nem futott feleslegesen, de egy 200 nap és 2000 indítás/leállításig, azért eljutott, aztán estéről reggelre gondolt egyet és megdöglött. Forogni még forog, csak van hogy 50KB-val ír/olvas. Ki kellene cserélni.

    De akárhova nézek, mindenhol raklapszám állnak (új és használtban is) a vinyók 5400rpm és 8MB cacheel. Ez mi??? Oké hogy lemezek száma meg adatsűrűség, a fordulatszámot még le is tudnám nyelni, de ilyen gyászos gyorsítótárral szerelik a mai laptop vinyókat? Nem tudom elhinni hogy ez is tud vállalható teljesítményt produkálni.

    Megvehetek egy ilyen meghajtót? Nem lesz csalódás az eddigihez képest? 10-15 rongynál nem fogok többet költeni egy lassan 4 éves laptopra.

Új hozzászólás Aktív témák