- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Egy Intel Core i7-2600K procihoz milyen VGA-t ajánlanátok (60-85HUF ár körül)?
Konfigurációm többi adata:
Asus P8P67 EVO REV 3.0 alaplap
Asus EAH6970 2GB
16 GB DDR3 memória (Kingston HyperX)Tudom, hogy már-már elavult ez a konfiguráció, de amikor összeépítettem (2011. február), akkor még csak ilyen VGA-k voltak az adott boltban. Ezt a HD6970-es kártyát cserélném valami frissebb modellre.
Őszintén szólva nekem nagyon tetszik az R280X videókártya az ASUS elgondolásában, külsőleg is jól mutat és a teljesítménye is pazar. Csak a mérete rettent vissza, mert a hivatalos oldal szerint nagyobb, mint a mostani kártyám, és sajnos az is épphogycsak elfér a házban. És új házat most nem szeretnék venni (sajnos nem igazán találok olyan házat, ami tetszene, ami tetszik az pedig méregdrága), viszont VGA mindenképp kéne.
Illetve lehet, hogy a procim nem is tudná már az R280X VGA-t kihasználni. Ez esetben lehet, hogy a 270X jobb vétel lenne. Főként a hűtés miatt, mert a jelenlegi kártyám referenciakártya és nagyon hangos tud lenni és a hűtése sem a legjobb. Nem feltétlenül kell AMD, ha van Nvidia kártya hasonló teljesítményben az is jöhet, csak eddig sok Nvidia kártyám volt és ezzel az AMD-vel sokkal elégedettebb voltam, mint a korábbi Nvidia kártyáimmal.
Mert ugye már a 270X is jóval jobb teljesítményt nyújt, mint a jelenlegi kártyám. Az álom már csak az lenne, ha 40-50 FPS-ssel tudna szaladni az új Tomb Raider Ultra grafikán TressFX-el megspékelve, FullHD-ban. Kisebb-nagyobb kompromisszumokkal a HD6970 is elvitte a játékot TressFX mellett.
Viszont Crysis 3 szintű játékokkal nem játszom. Zömében csak StarCraft 2, Diablo 3, Guild Wars 2 megy.
Néha Bioshock Infinite vagy az új Tomb Raider.Előre is köszönöm a javaslatokat!
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
Én az ASUS R9 280X (nem Top) kártyával szemezgetek.
Sajnos a TOP változat ritka és irreálisan drága (sima változat 95k, Top változat 110-120k WTF).Egy YT videóban láttam, hogy egy srác megmérte a videókártya hosszát. 28,5 cm volt, a mostani kártyám (ASUS HD6970) 27,5 cm hosszú és a házban 29,1 cm hely van (a meghajtó-illesztő sorig).
Van esély, hogy elfér ez a kártya a házban komolyabb problémák nélkül (Nem lesz baj, hogy túl közel van a tápkábelekhez, SATA kábelekhez, meghajtókhoz)?
Vagy akkor először vegyek új házat és majd aztán új VGA-t?
i7 2600K proci mellé lenne. GeForce GTX 770 kisebb valamennyivel (27,2 cm), de az Nvidia kártyákért annyira nem rajongok. Sajnos eddig jó Nvidia kártyát még sosem sikerült kifognom (amivel ár/teljesítmény arányban elégedett lennék). Az MSI R9 280X megoldása jobb, de az MSI-től is félek. Néhány ismerősöm már vett AMD-s MSI kártyákat, de többször voltak azok gariban, mint a gépükben (mondjuk ez 5-6 éve volt). ASUS-ban bízom, mert eddig még nem okoztak csalódást, csak kár, hogy ilyen "nagy" az összes új kártyájuk.
Gigabyte és Shappire pedig ennél is nagyobb. Vagy várjam meg a sima R9 280-as kártyákat, hátha azokból lesz kisebb méretű darab?
Még úgyis várok néhány hetet a vásárlással, hátha mérséklődik az ára a 280X kártyáknak, mert 90-95 000 Ft-ot nem akarok VGA-ra költeni. 80-85 000 Ft lenne a maximum részemről, de akkor lehet csak "álom" marad az R9 280X VGA. Vagy marad az R9 270X Top kártya, csak arról meg azt mondják, hogy fölösleges egy olyan "gyönge" VGA-t betenni egy i7 mellé.[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
válasz Kakukktojás2 #43312 üzenetére
A tápegység felül van, nem alul, mint az új házakban. Egy 750W-os Chieftec moduláris tápról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz Kakukktojás2 #43319 üzenetére
A hivatalos oldal szerint:
HD6970 (8+8 tűs PCIe tápcsatlakozó szükséges)
R9 280X (6+8 tűs PCIe tápcsatlakozó szükséges)"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
válasz Kakukktojás2 #43324 üzenetére
Jah. Mindkettőn felül van a tápcsatlakozó.
-
TBT
addikt
válasz emperorka #43831 üzenetére
Csak 1 ilyen leírást találtam, de még ez is friss.
Viszont még szerintem is brutálisan sok az R9 280 ára. A múltkor Ipon-ban volt 1 db ASUS R9 280X (nem Top) változat 89 000 Ft-ért, ahhoz képest fail, hogy a sima R9 280-at 85-88 000 Ft-ért dobálják.
-
TBT
addikt
válasz MolGabi #43930 üzenetére
Itt van róla teszt.
Meg tudod nézni, hogy mekkora különbség van a 260X és 265 között teljesítményben, és le tudod vonni a következtetéseket![ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Megérkezett. Ipon-ban is kaphatóak pár napja már a Sapphire modellek, bár néhány gyors-tesztet elnézve, eléggé alulmaradnak a 280X-hez képest. És nem olcsóak, 85-90 000 Ft körüli áron vannak, 90-95 000 Ft-ért pedig már 280X-et is kapni, ami azért jobb vétel, ebben a formában.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
-
TBT
addikt
Ehhez a konfighoz (tudom már ősrégi ócskavas) milyen újabb videókártyát javasoltok (lehetőleg Nvidia fronton)?
Intel Core i7-7700 (nem K verzió)
32 GB DDR3
Rendszer + játékok külön-külön Samsung Evo SSD-n vannak.
A tápegység egy Seasonic Focus Plus 750 Platinum, szóval a fogyasztással nincs akkora probléma.
A gépház is elég nagy, szóval a videokártya mérete sem probléma!Árkategória: 150-200,000 Ft
Cél: Overwatch 2 + World of WarCraft futtatása (magas/ultra grafikai beállításokkal (nem a maximumra húzott értékekkel!) 2560×1440 felbontásban minimum 60 fps-sel (nyilván Overwatch esetében jobb a több FPS).
Más játékokra már nincs időm, így azok nem érdekelnek.A mostani videokártya egy:
ASUS GeForce GTX 1070 OC 8GB GDDR5 256bitElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Kisebb méretű kártyából (2 ventis) melyik márka/típus jó választás RTX 3070 esetén?
-
TBT
addikt
Én is RTX 3070 kártyát keresgélek (1440p / 4K WoW-hoz és Overwatch 2-höz) a használtak között, de még nem leltem rá olyanra, amit megvennék (ASUS/MSI). ASUS RoG/TUF jó lenne, de azok meg 200 000 forint fölött mennek, én pedig szeretnék az alatt maradni.
ASUS RoG Strix GTX 1070-et váltana...[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Nagyobb felbontású játékra melyik ajánlott a kettő közül?
RX 6700 XT vagy RTX 3070 (nem Ti verzió)
Vagy már érdemesebb bevárni az új szériát?[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Az alábbi 3 kártya közül melyik javasolt?
Nekem inkább a "kisebb" méret és jobb hűtés/csendes működés lenne a fő szempont.GIGABYTE GeForce RTX4070 SUPER EAGLE OC ICE 12G - 294790 Ft
MSI GeForce RTX4070 SUPER 12G GAMING X SLIM - 303190 Ft
ASUS TUF GeForce RTX4070 SUPER O12G GAMING - 319890 FtMindegyikre 36 hónap garancia van az Alzánál. Az MSI tetszetős, de még sosem volt MSI kártyám, ASUS viszont annál több. Nem tudom, hogy az ASUS mennyire éri meg a ~16 000 forintos felárat.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz patyil #182329 üzenetére
A gépház csak 34 cm-es kártyát tud fogadni maximum. Emiatt jobb a minél kisebb méret.
Most is ASUS TUF RTX kártyám van, nem rossz, de örülnék neki, ha a következő nem lenne olyan batári nagy.Az ASUS RTX4070 Super Dual sorozata mennyire problémás?
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz Grave_444 #182333 üzenetére
Igazad van, bocsánat.
Egy 8. generációs i7-es (Core i7-8700K) processzorom van, 32GB memóriával, 750W-os Seasonic Platinumos táppal, illetve 2 SSD-vel, 1 HDD-vel és egy Blu-ray íróval. 32cm-es kártyát tud fogadni maximum a gépház.
Jelenleg egy RTX 3080 TUF OC 10GB kártyát használok, már 2 éve, de lassan lejár a garanciája. Eleve használtan vettem itt, eléggé kétes... tulajdonostól (bár sok pozitívja volt). Legalábbis a kommunikációja nagyon fura volt egész végig. Emiatt szeretném cserélni valami frissebbre, sok és friss garanciával. Amíg garanciás, talán 100 000 forintot kapok érte. Így az RTX 4070 Super nem tűnik rossz választásnak, picit jobb a teljesítménye, ellenben sokkal kevesebbet fogyaszt. Nagy igényeim nincsenek, mert nem játszom minden nap. Sőt, heti 2-3 alkalommal csak, de akkor is csak World of WarCraft + Overwatch 2 + Diablo 4. Az MSI tetszik, illetve Alzás kuponnal kijön 300 000 Ft alatti összegre. Sok pozitív véleményt látok róla a német amazonon is (hűtés és csendes működés). Plusz jár mellé "támasztó" is. ASUS sem lenne rossz (eddig csak ASUS kártyám volt), de arra nem érvényes a kuponom. És mivel nem használom a PC-t minden nap, illetve az említett játékok most is vígan elszaladnak a gépen, nem akarok bődületesen drága videokártyát venni. Használt példányt meg nem szeretnék (azokból is csak a kevésbé jó hűtéses ASUS Dual van mindenhol), úgy az igazi nekem, ha én vagyok az első tulaj.
Processzor + alaplap + memória csere majd karácsonykor lesz, amikor már elérhetőek lesznek az Intel 15. generációs termékei - hogy számomra a Blizzard cuccai tudjanak menni 4K felbontásban is (Overwatch 2 és WoW már most is tud, kompromisszumokkal).
Mondjuk ezt a WarCraft témájú MSI RTX 4070 Super 12G Gaming Slim kártyát azonnal venném, de nem valószínű, hogy elérhető lesz idehaza.
A Monster Hunteres MSI RTX kártya sem volt kapható itt.Maradjak az ASUS-nál, vagy jó lesz az MSI is / hagyjam az egészet a fenébe és várjam meg az RTX 5000 szériát?
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz patyil #182337 üzenetére
Igen. Engem inkább csak a garancia aggaszt. Sajnos nem ismerem a kártya előéletét, az eladó szerint nem bányászkártya volt, de valami miatt a tagot mégis kitiltották innét az oldalról...
Az MSI oldalán én ilyesmi méretet látok:
307 x 125 x 46 mm (GeForce RTX™ 4070 SUPER 12G GAMING SLIM)"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
válasz Gebriel #182340 üzenetére
Nem lenne rossz döntés. Volt anno ASUS AMD kártyám, azt nagyon szerettem, csak az a bajom az AMD-vel, hogy pont a Blizzard nem "szereti" ezeket a kártyákat.
[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz xtremist #182472 üzenetére
Huhh... Ennyire tré lett az ASUS?
Nekem eddig szinte csak ASUS kártyám volt és egyikkel sem volt gondom. De a mostani kártya vásárlás előtt több helyen is körbe kérdezősködtem és nem igazán ajánlották az ASUS-t. Főleg Redditen panaszkodtak rájuk a nem túl korrekt panaszkezelésük és garanciális eljárásaik miatt (az utóbbi időben). Így ott (és itt is) azt javasolták, hogy bármi mást vegyek, csak ne ASUS-t. Így vettem egy MSI GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G GAMING SLIM kártyát. Kicsit féltem tőle a vékonyabb mérete és keskenyebb hűtése miatt, de a félelmem alaptalan volt. Egy ASUS TUF RTX 3080-at váltott, de ez a kártya alaposan felmossa azzal a padlót, minden tekintetben. Jobb a teljesítménye, kevesebbet fogyaszt, csendesebb és sokkal jobb a hűtése. Lehet, csak én fogtam ki anno rossz ASUS példányt (amiről nem tudtam hogy rossz egész idáig), de az a kártya többnyire 60-65 fok körül tanyázott. Ez az MSI pedig 50-55 fok körül, úgy hogy nem is egy batári hűtő van rajta. De többnyire 36-40 fok körül malmozik. A 60 fokot eddig még egyszer sem sikerült elérnem vele, ráadásul nagyon csendes a cucc. Az ASUS néha fura hangokat is adott ki, de ez abszolút nem. Eddig nagyon meggyőző számomra. Nem gondoltam, hogy az ASUS TUF-nál hasonló árkategóriában van jobb választás, de ez az MSI brutál cucc. De persze mindegyik gyártónak vannak jobban és kevésbé jobban sikerült modelljei. Örülök, hogy az MSI (most először van ilyen kártyám) nem okozott csalódást.
Ugyanúgy 3 év garancia van rá, a mellékelt kitámasztó is jópofa és praktikus, emellé valami Star Wars játékot is kaptam, de attól szerencsére sikerült jó áron megválni, így még kevesebbe "került" a csere.
Szóval az MSI Gaming Slim sorozatát én is csak ajánlani tudom.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Yep. +1 szavazat az MSI Gaming-re. Alzánál most jó áron van és még ajándék játékot is kapsz hozzá. ASUS-nál nem mindegyik kártyánál/boltnál jár az ajándék.
-
TBT
addikt
válasz Puculo #182496 üzenetére
Szia!
Egy kollégám MSI Gaming Slim RTX 4070 SUPER kártyát használ egy Seasonic 650W Gold táppal. Tökéletesen megy neki vele. A hivatalos MSI oldal szerint is elegendő ahhoz a modellhez a 650-es táp.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest