-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pecccccccca
őstag
Üdv mindenkinek!
1. Adatlapon.
2. 2160x1080 75hz freesync
3. Játék, főleg multi.
4. 40-50 ezer
5. HasználtA helyzet a következő. Egyenlőre újabb típusba még nem szeretnék beruházni, de a GTX 1050 Ti-nél kicsit több kraftra lenne szükségem és szeretném lecserélni ezért gondoltam, hogy használtam egy RX580 8GB vagy 1060 6GB-ra beneveznék. Igazából a kérdésem az, mert rég nem foglalkoztam ezek kártyák teljesitményével, hogy manapság a mai játékokban, hogy teljesítenek? A két típus közül van esetleg amelyik egyik vagy másik játékban kiemelkedőbb? Általában overwatchot, destiny 2-t, Battlefield 1, Battlefield 5, Battlefront 2- vel és hasonló fps-ekkel játszom. Melyik lenne ideálisabb ezekhez a játékokhoz?
Válaszokat köszönöm. 😊Szerk: Illetve [ezzel] a típussal valakinek tapasztalata? Melegedés és hang szempontjából? Ez a kártya elég szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
Köszönöm a válaszaitokat.
Tudom a multi szereti a sok szálat, de jelenleg még nem tervezem leváltani a procit. Nemrég újítottam be a konfigot és tervezem is a proci cserét, de nem most.
Tehát a piros oldalról kellene inkább választanom. Az előző hozzászólásom szerkesztésébe linkeltem egy kártyát, esetleg arról vélemény?Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Dingle #131652 üzenetére
Köszi.
Az értékelései közt sokan vásároltak tőle ilyen kártyát és azt írják minden rendben és tökéletesen azt kapták amit vettek.
Ezek gondolom ilyen bányászatra betárazott darabok lettek volna aztán nem építették be.
Nekem szimpatikus eddig. Vagy a másik kiszemeltem egy 1060 G1 Gaming bár az 3GB-os, de 37 ezerért. Azért ezek, mert ezekért el tudok menni személyesen. Érdemes 3GB-os verziót venni egyáltalán a 1060-ból?KAMELOT: Köszi neked is. Mivel használt kártyát keresek ezért beleszámoltam a garancia nem meglétét.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz TheNewDawn #131655 üzenetére
Örülök, hogy viccesnek tartod. 😁
Tudom Budapest a világ közepe, de nem ott lakom hál’ istennek. Viszont itt veszprémben nincs alza ahova beugranék egy rx570-ért, postáztatni úgyszintén nem fogom az előreláthatólag jövő héttől kezdődő kijárási tilalom miatt. Nem akarok egy elakadt vga-ra várni amiben benn áll a pénzem. Ezért nézek olyat ami a környéken kapható és amiért ma el tudok menni. Illetve, ha felmennék pestre érte akkor meg mindjárt plusz 15 ezer az a plusz 5 ezer.
De természetesen értem amire felhivtad a figyelmem és jogos is lenne, he nem kellene ma a kártya.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz TheNewDawn #131658 üzenetére
Ja semmi. Nem gond, nem vettem rossz néven amit írtál. Igazából én is hangosan felröhögnék más helyzetben, ha nem sokkal drágábban van új garanciás. 😊
Most nézegetem az alzát amugy. Az az XFX RX580 GTS amit linkeltem az most alzánál 55k és elvileg van a pesti üzletbe. Még az is lehet, hogy elrobogok érte. 😊
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Paxker315 #131660 üzenetére
Igazad van a 1060-nal kapcsolatban. Nem is vettem számításba, hogy picit gyengébb is.
Egy utolsó lehetőség aztán tovább nem is terhellek titeket.
Róla lenne szó még esetleg. Gari is van rá igaz pár hónap, de árban szerinted megéri? Ez is közel van hozzám Füreden.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz KAMELOT #131663 üzenetére
Értelek.
Egyedül attól félek, hogy jövő héten milyen változások fognak életbe lépni az országban és, hogy ez, hogy fogja befolyásolni a csomagszállítást illetve, ha ténylegesen bevezetnek egy országos “karantént” akkor még elmenni sem tudok sehova venni egy vga-t.Tudom tudom. Én hülye, hogy pont most jött rám a vga csere. 😀
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
Nos. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Végül [emellett] döntöttem. Ár érték arányban ez tűnt a legjobb választásnak.
Beláttam, hogy azon a 20-25 ezren ne múljon a garancia. 3 évig jó vagyok a kártyával az igényeimhez mérten. Nekem ez is nagyon nagy előrelépés lesz.
Még 1x köszi. 👍🏻[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz solfilo #131761 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
Volt RX460-am 4Gb-os és jól jött rajta a 4GB vram. Textúra feljebbhúzásánál nem sipákoltak a játékok, hogy kevés a vram, viszont nem terhelte meg jobban a vga-t.
Anno én is csináltam belőle 560-at, de nem volt annyival jobb, hogy úgy használjam, szóval vissza állítottam az eredeti bios-t és simán 460-ként használtam. Egyértelműen én is vagy a 460-ra vagy a 470-re szavaznék. 560 nem éri meg a plusz felárat.Mellesleg megérkezett az [580] Szép nagy dög kártya ez. 😁
Mégegyszer köszi a segítséget mindenkinek. 👍🏻[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Burt1793 #131825 üzenetére
[DDU]
Ezzel tudod teljesen lepucolni az előző drivert. Mindenképpen ezzel töröld mielőtt a másikat felteszed.
20.2.2-vel nekem pl overwatchban elfeketedik a képernyő sokszor. 19.12.1-el nincs gondom. Szerintem próbáld meg te is azzal. Lehet megszűnnek a problémáid.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz sanya53 #133212 üzenetére
Viszont freesync miatt nem kell VGA-t cserélned. Ezt próbáltam leírni hisz tudja a Vega 64.
Régóta tudja az összes AMD kártya azt a funkciót!!
Sőt már Nvidia kártyák mellett is be lehet kapcsolni a freesync-et. Monitortól függ.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz KAMELOT #133528 üzenetére
Azért, ha van gerinc a bolt üzletpolitikájában akkor nem fizettetnek ki olyan dolgot amit nem végeznek el. De kifizettetik szóval átbasz. Nem lehet mindenre ráfogni, hogy mert tájékozódni kéne az embernek.
Hozzám, ha behoznak egy órát elemcserére, nekiállok teljesen kitakarítani, utána kinyitom, vannak olyan esetek, hogy nem elemhiba hanem valami más apróság amit megcsinálok rajta, akkor nem fogok elkérni egy elemcsere árát. Sőt a legtöbb esetben ilyenkor egy fillért sem kérek el hisz elemet nem kellett cserélnem viszont mondjuk egy mutatóigazítás meg megvolt fél perc alatt. Visszakapja a kuncsaft az óráját teljesen kitakarítva, működőképesen és fizetnie sem kellett... Ez az ember elmondja 5 másiknak, hogy milyen szolgáltatást kapott és a többszöröse bejön más javításokon, mert xy beküldi ezt xy meg amazt. Pl egy ilyen esetben, hogy tájékozódjon az ember előtte, hogy valóban az elem rossz e az órájában? Megbízik az órásban/pc boltban és jó esetben nem basszák át.
Ez a hozzáállás egy nagy cégnél már rég kihalt. Sajnos.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Zicokuka #133758 üzenetére
Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy sosem lesz meg 4K-ban a 100fps. Tesznek róla a játék és hardver árak. Mire odáig eljutna a dolog már a 8K lesz a menő ahol majd megint keresni kell az fps-eket. És így tovább.
Mire eljutna oda a 4K, hogy élvezhető lenne normál fps számok mellett, majd arról fog menni a vita, hogy érdemes e egyáltalán a 16K. Úgy mint most a fullhd-4K vita. Sosem lesz vége. A hardver és a játékgyárak meg úgy rángatják az embereket a felesleges látszatújításokkal ahogy nem szégyenlik, csak dőljön a lé.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
Annyi hozzá tartozik az igazsághoz, hogy egy szellős ház kell neki és lehet babrálni kell a feszültségekkel, mert tud melegedni terhelés alatt. Nekem sikerült találnom hozzá egy jó beállítást és így már haverok vagyunk.
Le kellett írjam, hogy tisztàn láss a kártyával kapcsolatban, nem akarom, hogy csalódj, ha esetleg emellett döntesz.
Picit foglalkozni kell vele, de meghálálja, mert FHD-ra tökéletes erős kártya.
Ha esetleg kell segítség a beállításában akkor tudok segíteni. Elküldöm az én beállításaimat és az alapján meg tudod keresni, hogy a te kártyád milyen fesz/mhz kombóval jó.peugeotmate: VR-al nem próbáltam. Sajnos nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Andralin #134392 üzenetére
Nézd. Én valahol meg tudlak érteni. Sőt. Még rációt is látok az örömödben. Ne foglalkozz senkivel. Ha a lovas kocsi után a 3 hengeres ezer köbcentis szuzuki lovas kocsi neked jobban megy emelkedőnek felfelé miközben szebb a táj, akkor ez a lényeg...
Az élet apró örömei. Én nem vitatom el tőled.
Viszont! Hozzá kell tegyem. A skacok nem akartak bántani, egy kis felüdülést hoztál a topikba. Ennyi az egész.
Kezeld helyén a dolgot. Majd egy platform csere pár hónap múlva és BMW lesz abból a lovaskocsiból...Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Balazska90 #134569 üzenetére
Engedd már el ezt az 580 meg 1650S témát.
Pár nap után bejöttem a topikba elolvasgatni a hozzászólásokat és veled van tele. Ugyan azt hajtogatod napok óta. Nekem is 580-am van, f@sza káryta, de fogadd el, hogy a jelenlegi helyzetben vannak ésszerűbb vásárok is ebben az árkategóriában. Én decemberben vettem 56-ért alzától. Arra az árra mondtam azt, hogy na ez még egy ilyen kártyára nálam belefér. Ha már 65 lett volna biztos, hogy 1650S-t veszek.
De tényleg hagyjuk már ezt...[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz gabor128 #134942 üzenetére
Én is azt mondom, hogy inkább egy GTX 750-750Ti.
Az a gond, hogy egy 6850-be elég rizikós belevágni. Lehet kihal a gépből az is kis időn belül. 750-es frissebb kártya sokkal kisebb fogyasztással. Könnyebben kifogsz egy olyan példányt ami nem adja be a kulcsot idő előtt.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Kronk #134975 üzenetére
Szia. Ésszerűbbnek látok ebbe a gépbe egy olcsóbb VGA- és mellé egy jobb tápegységet. Egy 150 ezres VGA-t nem bíznék a 400-as Hexa-ra illetve az i5-7500 mellé elég egy 1660 super vagy egy 5600xt. Plusz egy 450-500w gold seasonic, superflower, corsair tápegység és még mindig benne marad a 150 ezres keretbe.
De ez az én véleményem. Majd mástól is kapsz ugyis aztán eldöntöd mi legyen. 😊[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz ates2 #134994 üzenetére
Ha 2070S-ben gondolkodik akkor valszeg van pénzmag. Legalábbis annyi amennyibe egy 2070S kerül. Gondolom olyan 150-160 ezer lenne a keret kb amit VGA-ra költene.
Szerintem!
Adja el a jelenlegi alkatrészeit abból lesz plusz költőpénz.
Egy B450-es 28-30 ezer körüli lap plusz egy Ryzen 1600AF processzor meg egy 1660 Super és kész az új gép annyiból amennyit szánt volna csak VGA-ra.
Memóriáról nem tudtunk meg semmit, de gyanítom, hogy megfelelő lesz az új konfigba.[ Szerkesztve ]
-
-
pecccccccca
őstag
-
pecccccccca
őstag
-
pecccccccca
őstag
Üdvözletem.
Megváltam az RX580-tól bizonyos okok miatt. Viszont a szívem az AMD vga felé húz annak ellenére is, hogy voltak problémáim.
Szóval szeretnék helyette másikat. 5500XT mennyire ajánlott? Nem ajánlott? 4 vagy 8Gb-ost érdemesebb venni? Max 75-80 ezerig nézelődnék...
Esetleg teljesítményben hasonló a másik oldalról? 1650S?
Meggyőzhető vagyok.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
Bocsi skacok. Elfelejtettem írni, hogy nem kell erősebb kártya. Sőt. Ha gyengébb az sem baj. Átalakultak a játszási szokásaim (sok a munka) és szeretnék az 580 helyett egy másikat koca játszadozásra. Sokat nem akarok költeni rá. Igazából 65-70 körül inkább fizetnék érte, mert havonta kb 5x-10x kapcsolnám be a gépet 1-1 óra csapatásra és sajnálnám, ha bent pihenne a pénzem egy drága vga-ban. De ahogy nézem a vga-kat és az árakat valahogy úgy alakították ki a teljesítmény/ár kategóriákat, hogy simán el lehet ugrálgatni egy GTX2070-ig úgy, hogy xy kártyánál csak 5-10 ezerrel drágább a picit jobb, de akkor már ott van egy megint picit jobb plusz 10-ért, viszont akkor már plusz 15-20 és egy még jobb kártya. Aztán azt veszi észre az ember, hogy 150 ezernél jár.
Szóval akkor konkrétan. 65-80 közt keresnék egy vga-t az 580 kiváltására 2560x1080 75hz freesync monitor mellé! Újat!
Köszi. 😊[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz chopin42 #135808 üzenetére
Nem akarok flame-et generálni, vitát indítani. Folyamatos fekete képernyők, fps droppok és egyéb más sz@rság miatt megváltam a 3 hónapos 580-tól. Driverezhettem, finomhangolhattam, indokolatlanul, szabálytalanul jöttek a fekete képernyők és a droppok egyszer ebben, egyszer abban a játékban. Egyik nap hiba nélkül másnap sorozatos hibákkal viselkedett a gép. Semmi rendszer nem volt benne, hogy a végére járhassak a dolognak.
Tényleg nem akarom itt is sokadszorra kitárgyalni a dolgot. Valami nem volt kerek driver ügyileg. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz kolopele #135811 üzenetére
VGA téren a szívem mindig az AMD fele húzott. Eddig egy kitérőm volt az 580 előtt egy GTX1050Ti-re. Tökéletes volt. Márciusban döntöttem úgy, hogy visszamegyek piros oldalra egy 580 “személyében”. 3 hónap alatt csak bosszankodtam. Már az FSP tápomat is lecseréltem egy Seasonic Focus Gold tápra hátha az szarakodik és amiatt vannak a fekete képernyők. Én tényleg megtettem mindent. Sajnos nem tudtam olyan beállítást, hardverkörnyezetet találni neki ami mellett jól működne. Amennyire szeretem az AMD-t vga-ban lehet most is inkább egy 5500xt 8GB lesz a választásom. Lehet kap még egy esélyt. Ha az sem válna be akkor elengedem végleg...
Bár a 1660 is tettszik... Meglátom. Köszi mindenkinek. 👍Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
No.
MSI GeForce GTX 1650S 4GB GAMING X <-Ez?
Vagy
ASUS GeForce GTX 1650S 4GB Rog Strix Gaming<-Ez?Úgy döntöttem bezöldülök megint.
Ezek szimpatikusak. Mindenképp jobb hütéses modellt szeretnék. Ezek gondolom a jobbak közt vannak.
Elleszek vele. 580 szintjét hozza. A 9100F procim mellé meg erősebb nem is kell.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz kolopele #135831 üzenetére
Az RX580 1700-2000RPM-es terhelés alatti hajtóművei után szerintem nekem nagyon fel sem tűnne az MSI és az Asus közti különbség.
Meg amúgy is fülessel játszok, hogy reagáljak az előtted levő hozzászólásra is.
Berendeltem az MSI-t szerintem nem fogom megbánni. Biztos felüdülés lesz hőfokban és zajkeltésben is az előző kártyám után. 😊Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
Újrakalkuláltam a büdzsémet és a jövőre is gondolva változtattam a rendelésemen [erre] . Gondolom ajánlott típus ez is. Utána olvastam. Elég jó a VRM és a hűtés is rajta. Ahogy néztem a tuningot is bírja, bár nem mintha szükségem lenne rá.
-
pecccccccca
őstag
válasz zetorg84 #135880 üzenetére
Szia. A PCX szerintem most nem jó vásár.
Inkább aqua. 1650 superből szerintem inkább [ez] .
1660 superből pedig inkább [ez] vagy [ez] .
Szerintem. Illetve processzorból az 1600AF amit rasotamas említett. Mondjuk aqua-nál most mintha ki lenne fogyva ez a proci.
Szerintem tehetsz 1660 supert a 3200G mellé maximum picit hagy benne. Én most rendeltem egy 1660 Supert i3 9100F mellé. Ahogy nézem a videókat meghajtja szépen. Természetesen a proci csere nálam sem marad majd el, de első körben a vga legyen jobb szerintem.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz allein #135986 üzenetére
Destiny-t kipörgeti 1440p-ben 144Hz-en egy konzervnyitó is kb. 😊
Természetesen túlzás, de annak a játéknak nem annyira nagyok az igényei. 2560x1080-ban high beállítások mellett stabil 100 fps körül egy 1050Ti is tudott. Destiny 2 szintúgy. Szerintem egy 5700XT röhögve hozza a 144fps-t 1440p-n high beállítások mellett. Szerintem!Humorban nincs helye tréfának!
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest