-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mattey
tag
Ha nem akarok videókártyát húzni, akkor mindegy, hogy Gigabyte GTX 660 Ti vagy Asus GTX660 Ti vagy még mindig az Asus a jobb?
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
7950-ből a Sapphire megoldása vállalható vétel? Nem hangos, nem melegszik nagyon?
Mivel szépen eltűnt a többi gyártó megoldása (ipon és pcx oldalon), elérhető áron (70k körül) maradt a két Sapphire modell (Boost és Flex Boost, ez utóbbi nemtom miben különbözik) és az MSI 7950-es. Ezek közül kéne választanom. Nem lövök mellé az olcsóbbik Sapphire-el (67k)?https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
nagyúr
Sziasztok!
Gondoltam benézek ide,mert járnak ide a sokan.
Természetesen céllal illetve kérdésekkel érkeztem.Vga-s fejlesztés illetve inkább vásárlás előtt vagyok,
jelenleg 4770K IGP-je oldja meg a megjelenítést.A feladat 3db 1920*1200 monitor kiszolgálása lesz a lehető legjobb grafikai beállítással.
Kelleni fog a sok memória.GTX 760 SLI 2Gb vs 4Gb ? jó az ára a 2Gb verziónak
GTX 680 SLI 2Gb vs 4Gb ? szintén zenészGTX 690 ? nem olcsó
GTX Titan ? szintén zenészÁrazást tekintve 680 és 760 SLI tünik jó választásnak,
de a 4Gb már abból is erősebb árképzést kapott.Ezuttal nem fogok elzárkózni egy esetleges ATI vga-s rendszertől sem.
Tehát 7970 CF ? ...elég-e a 3Gb a 3 monitoros játékhoz,mert ugyebár a memóriák nem adódnak össze sajnos (2gb vérszegény lesz az nvidia-tól is)
Illetve a hamarosan érkező 290X,amiről még sokat nem tudunk mi is lesz az ereje,illetve az ára is.A 290X érkezése remélhetőleg alaposan átszabhatja az árakat.
Mire érkezik a BF4 addigra jó lenne felépíteni a teljes rendszert.
A vga-k fogyasztása nem szempont.
Várom a segítséget véleményeket.
Hosszabb távú vga-s befektetést szeretnék eszközölni.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a tanácsotokat.
Jelenleg egy MSI twin frozr 560 ti OC 1 GB-os VGAm van.
Épp azon merengek megéri-e ezt lecserélni egy 760-asra a gigabyte 4gb-os verziójára?
Kell e manapság 4 giga ram VGAra? mekkora lesz a változás 560ról 760ra?Ha jól látom azt a 12 ezer forintot nem éri meg:
GIGABYTE GV-N760OC-2GD (rev. 2.0) GTX760 2GB GDDR5 OC PCIE + ajándék SteelSeries Flux fejhallgató 30.000Ft értékben
71 ezer
GIGABYTE GV-N760OC-4GD GTX760 4GB GDDR5 OC PCIE + ajándék SteelSeries Flux fejhallgató 30.000Ft értékben
83 ezerTalán még nem éri meg ha jól sejtem, vagy itt az ideje?
Segitenétek?
Vagy jobban járok ha lecserélem a i5 2500k-t egy 8 magosra? vagy egy SSD?
[ Szerkesztve ]
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
proci985
MODERÁTOR
válasz akoska07 #31457 üzenetére
Memória ügyben: 7850 2GBkkel eyefinityzek (bővebben logout), eddig még AA nélkül nem volt probléma. AAval a Stalker CoPnak már 2GB kevés volt. Far Cry 3 szintén ki tudja magát leakelni videomemóriából, de jellemzően kell neki pár óra.
Viszont az nv és az ati kártyáknak eltérő a memszervezése, atinál általában a kifogyó memória kevésbé probléma (de utóbbi időben nvt annyira nem követem, lehet ez változott.)
Ami fontos: Teszteknél csak és kizárólag eyefinitys/surroundos eredményeket nézz, az, hogy mit tudnak az adott kártyák 1080pben jelen szempontból teljesen érdektelen.
Ha hosszú távú befektetés, akkor én kivárnám a 290X tesztet, [H]OCP / anand / guru3d / toms általában szokott multimonitorozni.
7970 CFel még óvatos lennék: Frame invariancevel kapcsolatos probléma CFben egy kijelzőn javítva lett, de a CF javítás még folyamatban van. Engem nem zavar a dolog, viszont páran fórumon szemmel is észrevették.
690et már nem vennék, szvsz nagyon hamar esni fog az ára. Titan jó, de azzal meg az a baj, hogy egy ezer dolláros kártyával nem mediumon akarja az ember tolni... márpedig Crysis3 5760x1080 alatt kb addig játszható (bár ott is gyönyörű). 7970 CF teljesítményben lényegesen veri, olcsóbban (cserébe ott a latency probléma). végeredményben viszont három kijelzőn bármit is választasz, biztos kell valamiben kompromisszumot kötnöd (titan 4way se tud mindenben 60fpst stabilan).
Hosszú távú szemszögből szerintem még várj pár napot, elvileg a 290xet BF4el is csomagolják, szóval kéne lennie teszteknek még a rajt előtt (legalábbis én erre számítanék).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
banderasz77
addikt
Gyerekek, a nagykerekből szinte teljesen eltűntek a 7950, 7970, gtx660ti stb karik......raktársöprés van.
-
kristof123
őstag
-
TechN7ne
nagyúr
válasz umenhoffer92 #31447 üzenetére
Lassan 20 éve feltalálták az automatikus átkapcsolást P3-as gépeken,ha behelyeztünk az AGP foglalatba egy vga-t,le a kalappal a Gagyibyte előtt 2013-ban!
-
DNReNTi
őstag
No!
Körvonalazódik az elképzelés vga ügyben.
A győztes a 2GB-os GTX760 lesz, de nem tudom melyik.
Az Asus és a Gigabyte között vacilálok, utóbbi felé hajlok jobban. Van esetleg tapasztalata valakinek az említett két példánnyal? Nem találtam tesztet ahol pontosan őket hasonlítják össze. Rengeteg helyen kiemelik még az MSI GTX760-át, de régi rossz tapasztalatok miatt az MSI-t már az elején kizártam.
A kérés tehát egyszerű: melyik a jobb vétel?but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
syler123
veterán
válasz kristof123 #31462 üzenetére
Persze hogy gépigényes lesz, mert a fejlesztők elfelejtettek optimalizálni. Talán ha fél év múlva adnák ki, akkor még játszható is lenne és nem kellene 300k-s processzor azért, hogy fusson maxon. Nagyon a ps4 verzióval arcoskodnak.
Itt csak az a poén, 1,5 -2perc környékén, hogy alig van autó és semmivel sem reálisabb, mint a gta 5, ahol tucatszámra mennek az autók, valamikor akkora dugó van hogy csak na és egy 7 éves vason megy...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz proci985 #31460 üzenetére
Köszi a véleményezést.
Memória tuti kell,mert már beszélgettem máshol erről. Arra kitalálhatnának vmit,hogy a 2 kártya memóriája összeadódjon. Ilyen szempontból bármelyik 4Gb verzió jó lehet,valamint a titan 6gb-ja szimpatikus,de ott meg az ár az ami sulyos. Szimulátorozáshoz (rFactor) fog főleg kelleni a vga(k) 3 monitoros tudása. De ugyanugy természetesen a "nagy" játékok is menni fognak. Nem szivesen kötnék kompromisszumot,de majd meglátjuk.
Megvárom majd a teszteket,de inkább a felhasználói véleményeket teszteket a 290X-ről.
Illetve figyelni kell az árcédulákat is a 290X megjelenése után,mert akár egy 770 SLI is jól jöhet ki.
#31459 Sondi1986 : Láttam én is ezt a videót,annyira sz@r a felvétel,hogy ez alapján én nem mondanék semmit.
#31464 DNReNTi : Asus mellé kapsz most egy jó kis fejhallgatót is. Azzal sincs semmi baj,nekem volt belőle pár db GTX560 Ti,halk és hűvös volt mindegyik.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
medvezsolt
senior tag
válasz medvezsolt #31458 üzenetére
valaki?
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
TechN7ne
nagyúr
válasz medvezsolt #31468 üzenetére
Kb. 2X erősebb kártya,szóval megéri lecserélni rá. Viszont egy 2500K procit még véletlen sem 8 magos AMD-re,szálanként is erősebb majdnem az Intel-ed.
-
DNReNTi
őstag
válasz medvezsolt #31468 üzenetére
Én is a 2 és 4 GB-os változat közt vaciláltam, sok utánaolvasás után végül a 2Gb-os lesz. Rengeteg elsősorban külföldi fórumon írnak arról hogy felesleges a 4Gb-os változat, főleg 256 biten. Itt is és máshol is azt írták akkor érdemes a 4GB-osban gondolkodni ha később veszel mellé még egyet.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Elsődlegesen WOT-ra szeretnék egy vga-t max. 10-12e-ig.
Jelenleg az alaplapi 4250 van, ettől kellene combosabb.
Egy fsp 350pn? van a gépben x2 555-el.Eddig egy ati 4870-t néztem 9-ért, nvidia fronton nem tudom mit lenne érdemes nézni.
Köszönöm.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz akoska07 #31467 üzenetére
. forumon eleg keves embernek van multimonitorja, szoval nekem is erdekes a dolog.
az a baj, hogy a 4 gigas modellek is 256 biten csucsulnek, tehat nagyobb lehet a belso fragmentacio (ahogy emlekszem aktivan OCztal regebben, szoval gondolom oprendszerek kapcsan a koncepcio ismeros). itt jon be a kepbe az is, hogy nvnel elvileg meg mindig direkt cimzes van, mig az atinal ringbus, utobbi megint elvileg effektivebb magasabb terhelesnek (meg bonyolultabb elvileg).
a lenyeg: 2 gb kifogyhat, viszont ugy nez ki 3gb nem. ezt en ertheto okokbol nem tudtam tesztelni.
rFactort nem probaltam. itthon Race07 iteraciokkal/Formula Raceroomozni szoktam, elobbi kb egy kavefozon is elfut 60fpssel (6950 2GB megeroltetes nelkul fix 60 fpst tudott 5760x1080ban), utobbinal is egy highend kartya mar eleg ahogy neztem (de nem multizok).
jaja, szerintem kijon a 290x es lesz nemi ugralas az arakban.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
DNReNTi
őstag
válasz akoska07 #31471 üzenetére
Hát ok de neked egy 3 monitoros rendszeren való szimulátorozásra kell (aminek amúgy külön up!) azért az emberek többsége 1db sima fhd monitoron játszik, amire hacsak nem valami rommá moddolt skyrim-ről van szó, elég a 2Gb. Ha nem 12ezer Ft különbség lenne a kettő között én is azt mondom, egye fene benevezek a 4 Gb-osra, majd jó lesz, de mivel teljesítménynövekedéssel nem jár, valamint ki sem tudnám használni, így (számomra) feleslegesnek tűnik. Persze továbbra is nyitott vagyok a dologra, még nem rendeltem meg a kettest, szóval ha valaki meg tud győzni arról h ésszerű döntés a nagytesó megvásárlása, akkor áldásom rá.
-
nagyúr
válasz proci985 #31473 üzenetére
A szimezéshez jól jön az élmény miatt a multimonitor.
Véleményed szerint akkor elég lehet a 3Gb vga is,vagyis ha jól leesik a 760 770 ára akkor az is jó lesz SLI-vel (azért kell majd az erő is).Erre a BF4-re sztem be leszek indulva a BF3 is eléggé tetszett,majd igyekszem többet nyomulni vele ha meg lesz(nek) a vga(k).
De még mindig ott lóg a levegőben a 290X tudása és ára
#31474 DNReNTi : Ha nem multimonitorozol akkor elég a 2Gb. Ha nem szimeznék nekem se kellene 3 monitor és elég lenne egy ütős 2Gb vga is. A te esetedben a legjobb 2Gb verziót kell megtalálnod.
#31476 t.imi :
Abban az árketegóriában sztem azok a legjobbak. Esetleg még lehet alkudozni 9800GT-re is,azokat ugy is elég nehéz ma már eladni.Jól tuningolhatók és fel lehet huzni a 4870 szintjére.Talán azzal is spórolhatsz még egy kis pénzt.[ Szerkesztve ]
-
teratti
senior tag
válasz banderasz77 #31461 üzenetére
Megjött ma a PALIT NE5X66TH1049J GTX660Ti 2GB a fejhallgatóval....mindamellett, hogy nagyon szép a Tahiti LE-nél kicsit erősebb, az Assetto Corsa átlag 132fps helyett 152-155fps-en megy a hője is csak 65C a VTX 86C helyett és csend van....
[ Szerkesztve ]
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
DNReNTi
őstag
-
nagyúr
válasz teratti #31478 üzenetére
Grat!
Mindig is tetszettek ezek a JetStream kártyák.
Tuningját ha megnézed jelezd nekem légyszives vmilyen formában.Nem tudom miért,de nekem a GTX 680 4Gb JetStream nagyon csalogató.
#31479 bandi0000 : Link ?
szerk: pedig azt olvastam,irtam hozzá némi korrekciót is,de vhogy azon átsiklottam.#31480 DNReNTi : Én amugy az asus-t venném,de nehogy rám hallgass,mert majd engem szidsz ha vmi baja lesz.
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
válasz akoska07 #31482 üzenetére
Először nekem is az Asus volt a befutó, aztán főleg tom's hardware-en sok topikban a Gigabyte és az MSI kártyákat emelik ki a 760-ak között, a jobb hűtés és tuningpotenciál miatt. Jó lenne egy teszt ahol a két kártya van összehasonlítva ugyan abban a konfigban, de ilyet nem találtam.
Tudom baromság, de nekem a Gigabyte mellett szól maga a megjelenése is. Persze ha tesztben mondjuk jobban jön ki az Asus, akkor el van döntve.
-
teratti
senior tag
válasz bluyoo #31481 üzenetére
Jó döntés volt minden tekintetben de már megint nézelődöm és megláttam tegnap EZT...3GB sok garral és az ára sem rossz.....csodálkozom öcsémen, hogy amit 3 éve összeraktam neki gépet azóta is úgy van én meg mindíg kitalálok valamit....
No, a Flux egy "kis" csalódás nekem a K272HD után elég gagyi hatása van 28k-t messziről nem ér meg szerintem, de nem vagyok fejhallgató zseni csak ez volt az első benyomás....Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
h1ght3chzor
őstag
Vélemények? 7950-hez képest megéri?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
nagyúr
válasz h1ght3chzor #31487 üzenetére
Sztem csak "vga-s hovatartozás" és árcédula kérdése a döntés.
Mindkettő jó megoldás.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz h1ght3chzor #31490 üzenetére
Játékonként változó a teljesítményük,oda-vissza dobálják egymásnak a labdát.
Azért irtam csak attól függ melyiket tudod jobb áron beszerezni illetve ati vs nvidia párti vagy.
Tuningjukat érdemes még megnézni,az is döntő lehet.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz h1ght3chzor #31492 üzenetére
Érdemes körbe nézni a felhasználók videói között.
[link]
A többség leirja,hogy milyen konfig van a vga alatt.Ez egy Asus:
[link]
DNReNTi[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
Egy GTX760 mennyivel gyorsabb, mint egy 660Ti és mennyit hozhat ebből a memória mizériából pluszt az, hogy 256 bites? (BF4 esete esetleg?)
-
marcusa
addikt
válasz banderasz77 #31494 üzenetére
Néhány tesztet láttam csak eddig, de azokban 1fps volt minimumban és átlagban is a különbség a 760 javára.
:-)
-
Casanova*
veterán
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
nagyúr
Nézd át ha gondolod.
Sztem itt is az árcédula a hűtés és a tuning a mérvadó.Casanova* megelőzött.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
2:23 -tól jönnek tesztek
Van pár résztvevő a tesztben.Érdemes átnézni 760 7950 660Ti leendő tulajoknak.
Egyik teszt sem 100% tuti,de vmennyire irányt mutat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz akoska07 #31499 üzenetére
Kis PH-s teszt,Ajánlott pecséttel az MSI GTX 760 GAMING (N760 TD 2GD5/OC)
[link]Infó az MSI 760 Gaming 4Gb-ról
GTX 760 tekintetében én tuti ezt venném.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Alcor Snugbook kibeszélő
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Renault, Dacia topik
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Android játékok topikja
- Synology NAS
- További aktív témák...
Állásajánlatok