-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
válasz Vhiktor #81350 üzenetére
Köszi, akkor az olcsóbbat veszem.
Hopp, 28 kg a kosár tömege és a méret miatt sem megoldott a szállítás.
Akkor most?[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Vhiktor
veterán
válasz Weareus #81351 üzenetére
Miért nem megoldott a szállítás? Nem értem.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Weareus
addikt
válasz Vhiktor #81352 üzenetére
Ja, megvan: fel kell venni velük a kapcsolatot
"KISZÁLLÍTÁS: INGYENESEN bármilyen magyarországi, Ön által megadott címre
egészen 15 kg-os súlyhatárig vagy 100 cm-es méretig!
.
Ha a megrendelés során EZ A FUNKCIÓ NEM ÉL (és csak az "üzletben való átvételt" engedi a rendszerünk),
akkor vagy a termék tömege 15 kg fölötti, vagy a csomagolási méret haladja meg a 100 cm-t.
Ez esetben kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, mert a kiszállításnak egyedi díja lesz, melyet egyeztetnünk kell."
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Szeretném megköszönni a segítséget amit kaptam Tőletek a megfelelő TV kiválasztásához. Pár hónapja kerestem egy 32colos TV-t a Szüleimnek házassági évfordulójuk alkalmából. A segítségetekkel sikerült a lehető legmegfelelőbbet kiválasztani a követelményekhez képest, egy Samsung UE32T5302C személyében. Imádják az új TV-t
Én nem nézek TV-t és fogalmam sem volt hogy hol tart manapság TV fronton a technika.
Szóval nagyon köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Pokolika #81355 üzenetére
Még válogatok.
Közben egy fórumtárs ajánlott pár dolgot.
Vettem tőle egy ps5-öt és láttam a tv-jét, ami megtetszett, bár nem oled tv.
Ennek kapcsán a következő hármat ajánlotta.
[link]
[link]
[link]
Ezek közül nyilván az első lenne a csúcs, mondjuk azért ára is van. Mondta, hogy a sima led, a qled és az oled más-más "műfaj", az oled a csúcs (jelenleg.) Meg azt is, hogy min 100 Hz-es legyen, amit veszek és nem kell feltétlenül olednek lennie, ha szorít a pénztárca.
Most gondolkodóban vagyok...[ Szerkesztve ]
-
Scale
őstag
válasz Weareus #81356 üzenetére
Az a 100 inkább 120 legyen 4k vrr-ral, akkor tudod igazán kihasználni a ps5 által kínált lehetőségeket.
Az oled nyilván a legjobb lenne, a hisenseről sok mindent nem tudok, de a qn91a is ajánlott típus.
2-3 közül sztem a Samsung, az meg hogy belefér az oled azt neked kell tudnod. -
Vhiktor
veterán
válasz Weareus #81356 üzenetére
A hisenset húzd ki, az lóg ki legjobban a sorból.
C2 vagy a samsnung, illetve c835 vagy c845 ami jobb mint a listában lévő samsung, bár lehet valamivel drágább is. Egyikben sem fogsz csalódni.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Weareus
addikt
Piaci részesedését tekintve Kínában a Hisense a legnagyobb gyártó.
Ez vagy jelent valamit vagy nem, de még az is lehet, hogy igen.
Én nem tudom.
Abban igaza van, hogy kilóg a sorból, nem vitatom, de más árkategória is.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Szó sincs arról, hogy nem szeretem.
Csak éppen képminőségre az U8H le van maradva pl a Samsung QN91A-tól. Így ahhoz képest ezen az áron én nem ajánlom, mert a 91A kontrasztja sokkal, des okkal jobb filmek esetében.
Ismerem mindkét tv-t (a lsitából mind hármat) azért írom ilyen meggyőződéssel.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Ez ár függő is, van amikor ő a legjobb vétel. De most ez a samsung nagyon jó áron van.
-
rainman72
Topikgazda
válasz Weareus #81360 üzenetére
A [Hisense U8H-t] teszt alapján elengedném,pedig jó árban van.
Samu 55QN91A próbáltam,nyugodtan vehető tv.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
válasz rainman72 #81365 üzenetére
Egyetlen nagy baja, hogy ips panel és ez nagyon nagy hátrány a többivel szemben.
-
-cobra-
aktív tag
QN95A és QN97A között mi a különbség, egyedül a színe? (Nem sok mindent találtam róla.)
Sikerült most egy QE65QN97A-t lőni nagyon jó áron, gondolom QN91 mellett ez is ajánlott típus. -
BitRider
senior tag
1. Összeg – használtan 150, talán 200 (akár gari nélkül)
2. Használat – 2160-as, HDR-es filmekre (offline)
3. Milyen messziről – 2,5 - 3 méter, ezért gondolom, 65-80" (árfüggő)
4. Szoba – csakis sötét szoba
5. Szemből vagy... – szinte szemből, ketten
6. Funkciók – esetleg a Win-es megosztások elérése WiFi-n
7. Csatlakozás – HDMI, WiFi
8. Talp pozíció – inkább oldalt
9. Miket részesítesz előnyben? – az LG szimpatikus egyedül
10. Egyéb követelmények – érdekelne nem csak 60 Hz-es darab is, ez esetben néha játékra is jó lenne.[ Szerkesztve ]
-
-cobra-
aktív tag
válasz Pokolika #81371 üzenetére
Köszi szépen mindkettőtöknek, akkor megnyugodtam.
Kék-sárga múszaki bolt webshopjában volt 1 db belőle 385-ért 36hó Samu garanciával, nem tudom honnan kotorták elő. Kíváncsi leszek, de biztos nagy lesz a változás a 10 éves Samuhoz képest. Még ki kell képezzem magamat, mert azon is meglepődtem, hogy hagyományos távot se adnak hozzá. Nálam az okos funkció eddig ezt jelentette: YT, DLNA, Screensharing. Lesz mit olvasgatni. -
vrolee79
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a régi tv-nket egy újra.
Nézegetem a szóba jöhető jelölteket, de tisztelettel szeretném kikérni a véleményeteket.1. Tévére szánt összeg, forintban?
350-450k
Filmnézés (Netflix, Disney+, PC-re kötve) ill. tévén foci+Forma1
A szoba átalakítás alatt, de kb. 3-3.2m lesz majd a távolság, ahonnan nézni fogjuk.
65" és 75" körülire gondoltam, a 75"-ös nem biztos hogy beférne majd.
(eddig egy 43-as LG-t néztem kb. 2.4m-ről, a 65-ös is éles váltás lesz majd)
Többnyire este vagy nappal besötétítve nézzük a jelenlegi tv kis fényereje miatt
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, Disney+, Skyshowtime
jack csatlakozó must have kategória
lehetőleg középen
LG eddig a légegere miatt, de LG-ben nem találtam semmit ár-érték arányban.
Eddig Hisense-t, TCL-t és Samsungot néztem.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
légegeres távirányító jó lenne, de nem must have
csak új tv érdekel
Előre is köszönöm! -
gumisxxx
tag
Sziasztok!segitséget kérnék tv választásban.
Gyerekszobába lenne.1. Tévére szánt összeg, forintban?
Max 100k,de ha olcsóbb nem gond
Youtube,netflix,xbox s
2m kb,32" nagyobb nem fér el
vegyes,
szemből,a falon lesz a tv
youtube, netflix
usb, min 2db hdmi
mindegy
Minden tv LG itthon,de nem zárkózom el más márkától.
Wifi
elsősorban új[ Szerkesztve ]
Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Samsung QE50Q60T tévém van, ami hibátlanul működik, de nagyobbra cserélném.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
400.000-et már ne érje el.
Hétköznap TV nézés, youtube, hétvégén filmnézés külön médialejátszóról.
65"
Inkább este.
Szemből.
Youtube, DVB-C vétel
Semmi extra.
Falon lesz.
Samsung nekem jelenleg bevált, hardveresen meg szoftveresen is.
Semmi extra.
Csak új.Jelenleg ezt találtam: [link]
Ez ugyanúgy VA és Edge led, vehető? Ennél az üzletnél ha áfás számlára veszem, akkor is van elállás? Mert addig nem adnám el a mostanit, amíg az új nem válik be. Pl ne legyen hibás pixel, meg ne legyen bevilágítás, egyszer egy Nanocellt vissza kellett vinnem mert ocsmány volt.Előre is köszönöm!
Galaxy S23 256GB Cream
-
rainman72
Topikgazda
válasz Simivok #81375 üzenetére
Az a Samu annyiért brutál drága.
250-300e között van a reális áruk tudás alapján.
Ha mindenképp az a márka akkor 65Q60B tavalyról,de az se éri a 300ezret.
Jelenleg 300e a marketworld-ön a C745,ha erste bankos vagy még 5százalék lejönne belőle,285ért már korrekt az ára.
Ha nem magánszemélyként veszed nincs elállás meg a gari is kevesebb.
A TCL FALD ott nem lesz gond a feketével meg homogénítással,nem lesz bevilágátás se.Viszont az edge ledes Samunál bármi lehet.[ Szerkesztve ]
-
Simivok
senior tag
válasz rainman72 #81377 üzenetére
Köszi. Közben láttam hogy Alzán túl van árazva, másik helyen 300 lenne, annyiért még vállalható sztem. Q60C és Q60B között mi a különbség? Nekem annyi az elvárás hogy ne legyen pixelhiba meg bevilagitas, ebben a mostani egy jól sikerült darab volt.
Galaxy S23 256GB Cream
-
rainman72
Topikgazda
válasz Simivok #81378 üzenetére
Semmi szinte.
Azért jó az elállás mert át tudod nézni,lutri mit kapsz otthon derül ki.
A rtings az [Usa-ban] tök jó példányt tesztelt fekete szempontjából,csak annyi a bibi hogy itthon évek óta nem ilyeneket kapunk
Ha tényleg ezt tudja a tv gond nélkül ajánlanám [Q60C]
Pixelhiba nem jellemző inkább az egyenletlen fekete megjelenítés,ami sötétben nagy zavaró lehet.[ Szerkesztve ]
-
djhir
tag
válasz Simivok #81375 üzenetére
Én még aznap visszavittem egy Samsungot az MM-be miután megvettem és kifizettem. A pontos típusát már nem tudom, de annyira halovány volt a képe, a tizen op. rendszer sem igazán jött be. Alig akartam elhinni, hogy ilyet kiadnak a kezükből. El is ment a kedvem a Samsungtól, pedig előtte egy LE40B550-et használtam 12 évig, és nagyon szerettem.
-
rainman72
Topikgazda
válasz vrolee79 #81373 üzenetére
A jack miatt TCL vagy Philips
TCL 65C45 vagy 65C835 [eMagon más számon fut de ua.a tv]
Esetleg egy jobb Philips igaz ez a TCL alá van pozicionálva viszont az ambilight miatt érdemes elgondolkodni rajta: 65PUS8808
De most nézem [a Hisense 65A85H oledje] most a legjobb ár/érték 400ezerért,ami hátrány hogy nincs HBO MAX és Skyshowtime,de ez orvosolható egy 20ezres külső ezközzel.[ Szerkesztve ]
-
vrolee79
csendes tag
válasz rainman72 #81383 üzenetére
Köszönöm szépen!
A fejhallgató kimenet hiánya a Samsung QE65QN90B-n egy usb-jack átalakítóval pótolható, nem?
A Philips-ben nagyot csalódtam jó pár évvel ezelőtt, azt nem vennék most már.
A 3 delikvens (TCL, Hisense vagy Samsung) közül ár-érték arányban melyik lehetne a best buy?Köszi!
-
rainman72
Topikgazda
-
germànmagyar
csendes tag
Sziasztok.Ùj TV vásárlás előtt állok,de sajnos nem tudok dönteni.
55-65zoll a cél és leginkább az OLED tech érdekelne de semmi jónak nem vagyok elrontója.Amiket kinéztem:
Sony XR 55A80J
LG OLED55CS9LA
LG 55QNED756RA
LG OLED55C27LA
Samsung GQ55QN90BAT
Samsung GQ55Q70CAT
Philips 55OLED707/12
Philips 55OLED807/12
Hisense 55A85KBárkinek bármilyen észrevétele lenne, érdekel!
-
germànmagyar
csendes tag
1. Tévére szánt összeg, forintban? 1000-1200 Euro
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) film,tv, játék, sport
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 3-3,5m
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? világos nappali,napszak változó
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.). -
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) PC-hez is lesz csatlakoztatva
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? lényegtelen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.). Sony,LG
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.). -
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Ùj -
Vhiktor
veterán
válasz germànmagyar #81391 üzenetére
Ezek közül oled téren egyértelműen a c2 a legjobb, a többi oleddel nem is foglalkoznék, ha belefér a keretbe a c2, akkor köröket ver a többire.
Nem oledbol pedig a qn90b a legjobb a listából. Alternatívája a tcl c835, c845. C935. Samsung qn91a (bár egy kicsit gyengébb)
Szóval ha ezek közül összességében a legjobbat szeretnéd akkor c2. Ha hatalmas fényerő akkor qn90b.
[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Egy kis off...
Még februárban megrendeltem anno a TCL 43C725-öt, viszont sokat nem játszottam a régi konfiggal, igazából nem is foglalkoztam vele, a képernyőfelbontással meg pláne nem.
A napokban sikerült generációt váltanom, és mondom akkor már játszogatok is, ha már kész" a gép, és itt jön a de... A TV sajna nem támogatja az 1440p-s felbontást, ami miatt most vegyesek az érzéseim a TV-vel kapcsolatosan. TV-zésre abszolút korrekt, viszont PC gamingre barátságot kell kötni a max. 1080p-s felbontással, mert csak ott van 60hz-es képfrissítés, ezen felbontás felett már csak vagy 30, vagy 24hz, ami baromi kevés.
Csak gondoltam megosztom veletek eme kis csalódásomat, a közeljövőben pedig keresgélhetek egy 1440p-s monitort, vagy egy olyan TV-t, ami támogatja ezen felbontást megfelelő képernyőfrissítés mellett, vagy be kell érnem az 1080p-vel.DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Vhiktor
veterán
válasz germànmagyar #81394 üzenetére
Ugyanaz mint a samsung s95b, csak tudja a dolby visiont is. Azt Neked kell mérlegelni hogy megéri-e a hatalmas felárat. Akkor még elgondolkodhatsz a samsung qn90c és 95c-n is, illetve LG G3.
LG G3 tesztem:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
germànmagyar
csendes tag
válasz Vhiktor #81396 üzenetére
Akkor még szerencse, hogy idejében érkeztem a blogra.Nagyon közel voltam hozzá hogy berendeljem a Bravia XR 55A80J-t.Nem vagyok hozzáértő teljes mértékben,valamit azért konyitok hozzá, de Pl. az LG-ket lejjebb helyeztem volna mint a Sonyt.A Samsungokkal pedig úgy vagyok,mint a Mercikkel az F1-ben.Valahogy sose voltam odaértük.Mindenképp megnézem a videóidat és holnap holnapután eldöntöm mi legyen.Azért olyan 5-600.000ft (1200-1500 euró) fölé nem akarok menni semmiképpen sem.
-
Vhiktor
veterán
válasz germànmagyar #81397 üzenetére
Az A80J fényereje kicsi a mostani oledekhez viszonyitva. Nézd meg a sony A80L tesztem az a 2 évvel későbbi utódja az A80J-nek.
[link]Az utóbbi évek tendenciája, hogy a sony oledek nagyon túl vannak árazva a konkurenciához képest, ettől függetlenül persze jó tvk, de ugyanazon az áron más márkából jobbat kapsz. Ha szereted a sony tvk "képjavító" algoritmusait és nem kapcsolod egyből kiőket, akkor érdemes elgondolkodnod rajta, mert abban jók, de ha az érintetlen képet szereted akkor nem.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Fiamnak szeretnekvenni egy TV-t az uj (nagyobb) szobajaba.
1. Tévére szánt összeg, forintban? 150 ezer jMF
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) xbox
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? kb. 1.5-2m (40-45")
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Vilagos, es ugy altalaban mindig
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Jellemzoen szembol, egyedul. (Neha agybol, az mondjuk ferden van.)
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Netflix
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) 4 HDMI eszkoz menne ra, meg laptop es Android tukrozes wifin, ha meg lehet oldani
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Nem tudom, nincs ilyen
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Az ambilight tetszene
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Csak uj, garanciaval.Amit kineztem neki: [link]
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Euripidész
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni erről a tvről: SONY KD-50X75WL
jelenleg az MMben 199.999 Ft ez jó ár-érték aránynak számít?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest