Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Sziasztok,

    E-learning felületet szeretnék a munkahelyemen bevezetni az informatikai szakterület legminimálisabb leterhelése mellett úgy.
    Azaz a telepítésben, integrálásban számíthatok rájuk, de onnantól kezdve kb. 0-ról mindent nekem kellene kialakítanom. (és mivel szerencsétlen srácok 0-24 folyamatosan be vannak havazva, ez rendben is van így :D ).
    Az én informatikai tudásom viszont igencsak szegényes, bár lelkes vagyok és szívesen tanulok. De pl. programozni nem tudok, minimális HTML-ismeretekkel rendelkezem csupán.

    Első nekifutásra négy-öt témában lenne csupán oktatás (kb. a meglévő ppt-k konvertálásával), a végén egy egyszerű, automatikusan kiértékelendő teszttel (akár adott kérdéslistából, random kérdésekkel) és/vagy egy "aláírással".
    Aláírásra abban az esetben, amennyiben az a döntés születik, hogy elegendő az oktatás elsajátítása, a tesztre nincs szükség - az oktatóanyag lepörgetését azonban igazolni kell.

    Reálisan nézve úgy 4-500 számítógéppel rendelkező munkatársról beszélhetünk, személyenként évi 4-5 oktatással (+ esetleg vizsgával). Win10 és Office 365 használata mellett.

    Az IT-val egyeztetve, vállalati környezetbe integrálható, open-source dolgok jöhetnek szóba, példaként a SCORM-ot hozták fel - annak vállalati bevezetésében segíteni tudnának.
    Ahogy nézem, SCORM alapon reálisan az eXe és a RELOAD jöhetne szóba, ezekhez találtam kisebb leírásokat, előbbihez még magyar nyelvű tankönyvet is (ezúton is hála a fordítóknak!).
    Viszont több helyen is belefutottam abba, hogy a SCORM elavult és nem igazán érdemes abban gondolkodni.

    De akkor miben?
    Külső weboldal nem jöhet szóba - vagyis oly módon igen, hogy elegendő legyen pl. nekem regisztrálnom, de a kollégáknak ne kelljen. Tehát szerintem ez kiesik.
    Nagyon tetszett a Redmenta, amiben nagyon könnyen tudtam feladatlistákat összeállítani és lehetőség volt a feladatlapok nyomtatására is - ez pl. nagyon hasznos funkció lenne.
    (ugyanakkor fenti okokból a Redmenta is kiesik.)

    A jelen állapothoz képest természetesen egy elavult SCORM is óriási előrelépés lenne :) De szeretném úgy megcsinálni, hogy ha idővel más területek is kedvet kapnak ilyetén oktatóanyagok létrehozásához, a használandó felület számukra is egyszerű és nagyszerű lehessen.

    Előre is köszönök minden ötletet, segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák