Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Hajdu.1 #29412 üzenetére

    Akkor meg nem ez a megoldás, mivel a biztonsági felülírás nem tünteti el a lapozófájlt, csak felülírja. Alapból téves a koncepciód. Hiába törölnéd a lapozófájlt (ami a Windows nem működő állapotában megtehető), legközelebbi induláskor ismét létre akarná hozni a rendszer.

    Ha nem talál hozzá helyet, akkor persze nem tudja. Elindul anélkül is, ha bele tud férni a RAM-ba. Hibernációs fájl nélkül is elindul, csak letiltódik a funkció. De ennyi erővel magad is letilthatod a hibernálást és rögtön eltűnik a fájl.

    Lapozófájlt is átállíthatod kisebb méretre, vagy le is tilthatod, mint én is szoktam, mivel nekem jelenleg elegendő 4 giga RAM, emellett lapozófájlra nincs szükségem. Így gyorsabb is a gép, nem firkálgat a lemezre. De ha megtelik a RAM, jelezni fog a Windows, hogy kevés a virtuális memória, állíts le programokat.

    Célszerű ilyenkor folyamatosan figyelni a RAM-használatot, nekem például be van állítva a Process Explorer, a sarokban:

    Tehát az érdekesség kedvéért, egy HDD LED ikon után (ami az írás-olvasást mutatja, mivel nekem itt a fal túloldalán üzemel a számítógép), utána látható a RAM-használat (százalékos arányt tudom követni nagyjából), következő a CPU, utána a hálózati forgalom.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák