Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok,

    Az alábbi paraméterek mentén kérném a segítségeteket:

    Szeretném növelni a teljesítményt a konfigom megújítása által. Most egy i5-4690 processzor szolgál a gépben, 16 Gb RAM mellett.
    A gépet komolyabban terhelő alkalmazások mind a zeneszerkesztéshez köthetőek: Cubase, virtuális hangszerek, effektek több sávon, stb. Bizony előfordul, hogy egy komolyabb projektben a 4690-es roskadozik, már érezhető egy limit, ami fölött nem is érdemes próbálkozni. Utánanézve a dolgoknak azt szűrtem le, hogy a zeneszerkesztők elsősorban a működési frekvencia növeléséből profitálnak, a magok száma a sávok kezelésével összefügg ugyan, de 6 mag fölött gyakorlatilag nincs érzékelhető benefit a további növelésben.
    Hajlandó vagyok platformot is váltani AMD-re, ha az tűnik ésszerűnek.
    Árban számomra az ötjegyű összegek jöhetnek szóba... :) Persze nem hátrány, ha ezen belül minél alacsonyabb ez a szám.
    Tuningot illetően: ha lehet, szeretném elkerülni, az üzembiztonság fontos szempont, és nem is értek hozzá igazán. Persze kiderülhet, hogy nem nagy cucc a dolog és lehet találni biztonságos működési tartományt, ez esetben nem zárom ki az alkalmazását.

    És egy alkérdés, ha nem tartozik ide, akkor hagyjátok figyelmen kívül: a Cubase maga 32 bites, ami 64-es Win 10-en fut. Így jól sejtem-e, hogy csak 4 Gb memóriát tud megcímezni a program? Érdemes-e ezt 64 bitesre cserélni (nem kis összeg, két jobb proci ára) a jobb teljesítmény érdekében?

    Köszi előre is minden segítséget.

    Shit happens. Size matters. Time flies.

Új hozzászólás Aktív témák