-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jobbab
tag
Sziasztok!
Pár hsz-al korábban azt fejtegettétek hogy mire elég egy Haswell i5 U játékok alatt. Ezen apropóbol írok most. Na már most épp egy ilyen procival szerelt gépet néztem ki magamnak sorozatozásra (TV-re kötve), netezésre és játékra (Rome Total War II, FIFA14), mégpedig ezt: DELL Inspiron 5737
Most akkor ezzel notebookkal rossz vételt csinálok ebben az árban és ha az időtállóság fontos elvárás számomra? Egyáltalán elég lesz, hogy a benne lévő 8870M 2GB DDR5-ből kihozza a maximumot?
Valami más alternatívát tudtok ajánlani 200e-ig?
Előre is köszi! -
jobbab
tag
Hello!
Ebben az y510p-ben tényleg ilyen "gyenge" processzor van vagy csak elírás? Ha igen, elég egy ilyen erős kártyához?
-
jobbab
tag
Sziasztok!
A kérdésem egyszerű.
Lenovo Y510p 210e Ft-ért vagy ASUS N550JK CN033D 230eért? A gép játékra kell kiegészítésként konzol mellé?!?! Ha lehet pár okot/érvet is sorakoztassatok fel egyik s másik mellet!
Köszönöm! -
jobbab
tag
válasz brumi1024 #65013 üzenetére
Köszönöm! Tökéletesen összefoglaltad, hogy miért a konzol mellé a gémer noti. Mivel se asztalim se laposom nincs igy ha már úgyis elköltöm azt a 150e körüli összeget, az a pici meg már nem számít amivel pótolnom kell.
Szóval akkor az Asus-t tanácsoljátok? Grafikai teljesítményben illetve ár/érték arányban melyik számít jobbnak? -
jobbab
tag
válasz Tikakukac #67599 üzenetére
Szisztok!
A "kérdőívet" kitöltöttem, várom a hasznos tippeket!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Legkésőbb szeptember.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
Inkább min 100e jelölök meg.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Böngészés, Facebook és 2-3 játék.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
FM2014 és Rome 2 Total War. Utóbbi 1366x768 medium beállítás mellett min 30 fpsel eldöcögjön. Talán ez a legfontosabb kritérium.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Az arany középút kicsi pénzből....ami nincs.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Igen, tervezek bele.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15.6, matt és nem fontos a FHD
(8) Notebook tömege?
Nem döntő tényező.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Inkább nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Talán az említett két játék.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
1. Lenovo IdeaPad Z510 Pentium Dual Core3550M+gt740M
2. ASUS N550JK • Intel Core i5 • 4200H • 4GB • 500GB • 15.6 • 1920 x 1080 • Full HD IPS LED / matt • GeForce GTX 850M (2GB DDR3) • Free DOS • 2 év + 1év • Ezüst / Szürke fedlap
3. ASUS G56JR • Intel Core i5 • 4200H • 8GB • 1TB • 15.6 • 1920 x 1080 • Full HD IPS LED / matt • GeForce GTX 760M • • Free DOS • 2 év + 1év • Fekete fémház
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Inkább ne.Üdv
jobbab -
jobbab
tag
Helo!
A kettő közül melyik a jobb:
NVIDIA GeForce GT 760M vs. NVIDIA GeForce GT 850M (DDR3)?[ Szerkesztve ]
-
jobbab
tag
válasz metalbambi #67845 üzenetére
Még ha a 850m ddr3-as, akkor is?
-
jobbab
tag
Sziasztok!
A Lenovo Z510 (Pentium 3550M+ 740M) Rome 2 Total War-hoz Medium beállításnál és 768p felbontáson a 30fps-hez elég? Valakinek van tapasztalata?
Előre is köszi! -
jobbab
tag
Sziasztok!
Ez az gép: Acer Aspire V5-573G-74514G1TAII mennyire számít jó vételnek...mondjuk egy Asus N550-el összevetve? Az összeszerelést, megbízhatóságot, kijelzőt, szervízt és úgy minőséget tekintve? Nagyon vállalhatatlan?
[ Szerkesztve ]
-
jobbab
tag
Ez a Lenovo Y510 változat mennyire "hűvösebb" (ha egyáltalán az) a tesztben szereplő i7+SLI-vel ellátotthoz képest?
-
jobbab
tag
Sziasztok!
Erről notiról van valakinek véleménye vagy tapasztalata? Megéri az árát?
Asus Vivobook 15 OLED M513UA-L1591W
A keretem kb 210-220e Ft, a felhasználási terület meg office, youtube, hbomax és pár régebbi(4-6 év)játék lenne.
A kijelző oled, és elvileg nem pwm-es ami ugye nem hátrány.Köszi
-
jobbab
tag
válasz Geza26 #173758 üzenetére
Azt hiszem értem mit szeretnél.
Ettől függetlenül a legfontosabbat, a keretet és a felhasználás célját leírtam...a többi paraméterben rugalmas vagyok vagy nem annyira számít. A legjobbat szeretném kihozni a "budzséből".
Mi a véleményetek erről?
Asus Vivobook 15 OLED M513UA-L1591WKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
jobbab
tag
Pár napja már kértem egy véleményt az általam kiválasztott laptopról...nem "ajánlottátok". Most kitöltöm a kérdéssort hátha hatékonyabban tudtok segíteni.
1. Mikor? 1-2 héten belül
2. Keret? 270e Forint
3. Otthoni böngészés, Office, Hbomax és némi játék.
4. Ritkán, régebbi Total War-ok, Football Manager.
5. 14.1, min. Full HD, matt vagy fényes mindegy.
6. Hordozva ritkán lenne így nem szempont.
7. Windows 10, 11 de ha nincs OS az se baj.
8. Minimum 256 SSD
9. HDMI ami fontos.
10. Inkább új, de a használttól sem zárkózom el.Amiket kinéztem:
1. Asus Zenbook 14X OLED UM5401QA-L7208W - 270e Ftért egy baráttól átvehetném, pár napos.
2. LENOVO IdeaPad 5 Pro - 210e Ft de csak 1 évbolti garival és elvileg új.Remélem tudtok jobbat mondani vagy segíteni választani.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest